recensie ‘Het geluid van denken’ Karel Wasch bij uitgeverij In de Knipscheer

 

Share This:

Gepubliceerd door Pom Wolff

Hoi, welkom op mijn site pomgedichten. De site is in langzame opbouw net als de dichter. Ik ben geboren in Amsterdam, ik leef daar en wil daar ook wel doodgaan. Ik studeerde Nederlands aan de Universiteit van Amsterdam, Rechten aan de Vrije Universiteit en werk als juridisch adviseur in de hoofdstad. Jan Arends is mijn favoriete dichter dan Kopland dan Menno Wigman. Paul van Ostaijen mijn dandyman. In slammersland geniet ik van Roop, Karlijn Groet, Peter M van der Linden - ACG natuurlijk, Ditmar Bakker, Jürgen Smit en Daan Doesborgh. En wat moet ik zeggen nog van Robin Block ( “hee ouwe wolf”) de wildemannen, lucky fonz III - Sander Koolwijk of Tom Zinger: "er is hier zeker 80 centimeter plant waar jij geen weet van hebt...." - mijn windroosmaatjes. Mijn optredens bezorgden mij eretitels: landelijk slamfinalist 2003, 2004, 2005 en brons in Tivoli in 2006, 2007 en 2010, 2011, 2012 en ook weer in 2013. - Dichter van het jaar in Delft 2005, voorts slamjaarwinnaar 2005 van de poëzieslag in Festina Len-te te Amsterdam, winnaar van Slamersfoort 2006. Jaarfinale Zeist 2007 en de BRUNA poézieprijs 2007 in mijn zak. Ik ben de hoogste nieuwe binnenkomer op de jaar-lijkse top-200 lijst van bekendste dichters Rottend Staal – Epibreren 2005. In 2008 kreeg Pom Wolff De Gouden Slamburger uitgereikt vanuit de Universiteit Utrecht – afdeling letteren en won hij het 2e Drentse open dichtfestival. op 19 april 2009 verscheen de bundel 'die ziekte van guigelton' - winnaar jaarfinale slamersfoort 2009. in 2010 won hij de dicht-slam-rap van boxtel en de dobbelslam van entiteit blauw te utrecht. in 2012 de grote prijs van Grimbergen én DE REBELPRIJS voor de poëzie van de REBELLENKLUP. Tot zover enig geronk. In 2014 presenteerde uitgeverij Douane op 22/11 in Café Eijlders de pracht bundel: 'een vrouw schrijft een jongen'. Sven Ariaans schreef in zijn juryjrapport Festina Lente Amsterdam: “Het is iemand die je zenuwen blootlegt om vervolgens op vaderlijke toon te zeggen dat die pijn jouw pijn moet zijn en dat er geen zalf bestaat. Elke cognitieve dissonantie die je voor jezelf op prettig hypocriete wijze had opgeheven, wordt je ingewreven, of zoals medejurylid Simon Vinkenoog het kernachtig zei: "hij verschaft illusieloos inzicht in de werkelijkheid". Ik voel me in deze omschrijving wel thuis.) 'je bent erg mens' van pom wolff verscheen in de befaamde Windroosserie in september 2005 en was in een mum van tijd uitverkocht. Nieuw werk - 'toen je stilte stuurde' verscheen op 18 november 2006 wederom bij Uitgeverij Holland te Haarlem. ook deze bundel was meteen uitverkocht. erik jan Harmens interviewde pom wolff over deze bundel in de avonden van villa VPRO.

Doe mee met de conversatie

6 reacties

 1. Santa Anna

  Door me te vergrijpen aan het leven
  kwam ik hier terecht, blank gepoetst en wit
  richten de spijlen van dit spijkerbed de blik
  naar wat zolang onzichtbaar was, de straf
  voor onblusbaar verlangen, de lust van
  grijpen naar al wat je voor ogen komt
  graaien naar dat wat van een ander

  ja ook ik – ik ging me te buiten en stortte
  zaad van eigen pluimage waar geen koren
  kon groeien, geen klaproos zich ontplooien
  tot de donder zich ontrolde, voeten stuksloeg
  voerde naar hier en zie mij nu liggen, hoe bleek
  en gebroken de belofte van geboorte – herstel
  onmogelijk – betalingen tot in lengte van jaren

  op voorhand verloren, de oorlog, aangeblazen
  door de hoge stem van een vrouw, dezelfde alt
  als die van de ziekezuster, haar vochtig warme
  hand die mijn hoofdverband verwisselen wil

  13-10-2018
  Cartouche

 2. In godsnaam

  schrijf ik niet over de heer
  die jou een godsgruwel is
  binnen de tijd en de regels
  en is het weer niet goed
  het is me wat, nietwaar
  meneer Dröge?

  al dat
  zware nagetafel
  die overdaad
  aan drank
  benevelt

  daarom dit
  welgemeend advies
  blijf eens minder
  dicht bij uzelf
  verruimt de blik
  GV

  1. beste gérard ik had mijn excuses al aangeboden ik ontdekte je berichtje van 10 uur 18 om 10 uur 35. en ik verbleef gisteren minder dicht bij mijzelf – uren zat ik in de cel, met nootjes en het zeeuwse smokkelflesje van anne hardeman – CEL 41
   de koepel Haarlem
   14 oktober 2018

   er mogen wel wat ramen meer
   én een flesje met het een of ander
   maar toch als je schrijven wil
   over de wereld achter je

   dan heeft een cel wel iets
   van thuiskomen, geborgenheid
   iets ontwapenends
   een opgeborgen zijn om uit te breken

   pw

Laat een reactie achter