Geen categorie

WILFRED ALLOY – we zitte hier gezellig en we zitte hier okee! ook herman van veen door de mangel: “Het kwelt al sinds zijn Nederlandse tekstverminking van Cohens Suzanne uit de transistor kraakte (‘ze geeft je pepermuntjes want ze geeft je graag iets tastbaars’).”

Etappe 12 do 13-7: Pau – Peyragudes (214,5 km, bergen)

“De Pyreneeën. Orange knudde, Bardet de etappe, Aru geel. Chris, het waren zeven onvergetelijke dagen. Herbertje van de Dag: ‘Kijk eens naar Küng: die verrast me ook, gezien z’n postuur’. Dukrootkwoot? De zieke tegelwijsheid ‘Hoe groter het drama, hoe groter de lol over een goede overwinning’ en het licht kannibaleske ‘Het is een proces: eerst pak je de lever, dan geef je hem een klap op de kop en uiteindelijk sloop je hem’ verliezen het nipt van ‘Over een balk lopen kan iedereen; tot die balk over een ravijn hangt, dan wordt het een ander verhaal’. Dukroot is niet alleen heel erg, hij is ook heel eng. De ‘koning van Biafra’, die eruitziet of hij zichzelf aan het opeten is (vrij naar Belcampo). Dus mij verrast Dukroot dan weer, gezien z’n postuur. Ik hoorde hem ook over een stormram en een mes in de rug bazelen. Die man moet in een isoleercel. Als ik Herbert was zou ik als de wiedeweerga naar een eigen commentaarhok op zoek gaan. Genoeg D&D. Nu iets over een van die BN’ers die weer zo nodig het smoelwerk in de tourcircustent moet…. eh… meervoud… moetén tonen. Ik zag plots Herman van Veen, de zanger, violist, minstreel, filosoof, harlekijn, clown, paljas (of Jeruzalem),  acrobaat, eendverkrachter, die ons al vijftig jaar teistert met zijn artistieke fratsen. Een andere Herman, Van der Zandt, stond hem toe zich over de tour uit te laten. Ergerlijk hoe hij altijd met klem de slot-n uitspreekt van woorden  op -en, omdat hij het correct acht en die letter n er nu eenmaal staat. Het kwelt al sinds zijn Nederlandse tekstverminking van Cohens Suzanne uit de transistor kraakte (‘ze geeft je pepermuntjes want ze geeft je graag iets tastbaars’). ‘Ik heb genotenn van het wielrennenn in de Pyreneeënn, van hoe ze ook in de bergenn plankgas gavenn, kolenn op de vurenn gooidenn en toch frisse mannenn lekenn te blijvenn’, oreerde de troubadour. Alloy is gestrikt om als tegengeluid in zijn vers de slot-n nadrukkelijk NIET uit te spreke. Kom er maar in, Wil.”

ROEPT U MAAR
 
“Bergetappe!”
 
Daar in de Piereneeë, daar fietst het nogal zwaar.
Dus met wat bier beneeë heb je ’t beter voor mekaar.
Je ken hier berge tappe an bier uit elke streek.
Ik had een aardig kolletje van glaze van de week.
’t Is waar, je houdt de vate daar bove beter koel,
maar as daar glaze valle, is het extra foute boel.
Je ken wel heel ver kijke, met uitzicht tot an zee…
 
“…maar we zitte hier gezellig en we zitte hier okee!”
 
Zo is dat. Rondje van de binnencategorie voor de hele club.
 
“Yes! Berge tappe! Kantele! Wilfred mag blijve!”
“Zeg…. Heeft die Herman van Veen eigenlijk kinderen?”
“Dacht het wel, Nelis. Hoezo?”
“Ik kom een druppel later… O nee, dat was die eend. Spetter pieter pater…”
“…die nog steeds virtueel in het geel zwemt.” [hahaha]
“Alfred Jodocus Kwak. Zal ook wel kinderen hebben.” [hahaha]
 
 
[Top 3 algemeen orangement: 28. Mollema +34.29, 50. Minnaard +58.55, 56. Ten Dam +1.05.48]

Share This:

Geef een reactie