Geen categorie

geweigerd door HET PAROOL: lees MERIK hieronder – LEES MIRJAM: ” dood, dood, jij mooi zwanenjong…”

MERIK VAN DER TORREN & MIRJAM AL en hun woensdagcolumn op pomgedichten
www.pomgedichten.nl – deze week de site met de dansende puntjes voor veel lezers. de site zal door webmeisje in het weekend worden bewerkt – zo dat ie bij iedereen weer oplaadt. FB neemt voor zover mogelijk op deze plaats de honneurs waar. lees MERIK hieronder – LEES MIRJAM: ” dood, dood, jij mooi zwanenjong…”


Bij een ochtendwandeling:

Onlangs ging ik wandelen in de Gaasperzoom bij het Gein in Zuid-Oost. Bij de brug over het water voor de ingang van dit landschapspark zag ik tot mijn grote afgrijzen een dode, jonge zwaan in de sloot liggen te midden van allerlei soorten drijvend plastic. Even verderop lag ook nog een dode meerkoet in het water. Zijn de zwaan en de meerkoet omgekomen door stukken plastic in maag en darmen? Een indringende vraag die nader onderzocht zou moeten worden.
In ieder geval is dit een afschuwelijk beeld van wat de mens met de natuur doet ondanks alle alarmerende berichten in de publiciteit. Men gebruikt het als afvalbak van oud plastic enzo. Men opent een plastic zakje met brood, pakt het brood en gooit het zakje weg in de sloot. Een schandelijke nonchalante mentaliteit,

Merik van der Torren

De zwanenzoon.

Hoe trots je ouders met je samen dreven door het water, die poel waar zovelen alles maar inflikkeren. Nu lig je hier bij de brug te midden van alle vuil van mensen, dood, dood, jij mooi zwanenjong. Je was nog niet eens uit de grijze veren en nu is alles voorbij voor je moeder, vader en de rest van de zwanengemeenschap en ik. Ik loop me woedend te schamen omdat ik een mens ben, ook al hield ik zo van je verschijning. Ik heb je niet kunnen redden. We bel-len de instanties om je op te komen halen, maar ik zal je nooit vergeten,

Mirjam Al

Share This:

Geef een reactie