Geen categorie

lieve woorden voor BREGJE na haar afscheid van pomgedichten: “Wanneer komt ze weer terug? Ze komt toch weer terug, he!…”

Bregje Zonderland heeft afscheid genomen als tweewekelijks juryvoorzitter van de zondagochtendwedstrijd op pomgedichten. ze was geliefd, ze werd gehaat. Op FB waren er alleen maar  lieve woorden te lezen na bregjes aankondiging van het afscheid:

Anne Hardeman: Ach Bregje……alle goeds !!

Jolies Heij: Jammer, Bregje. Maar je hebt gelijk. Ik snapte ook nooit waarom er zo moeilijk werd gedaan over je identiteit. Voor mij maakte het niets uit, ik was nooit zo mee bezig met wie je bent. Het juryrapport, dat telde, en daarvan heb je je altijd uitstekend gekweten, dat heeft Pom mij toevertrouwd. Ik was het niet altijd met je oordeel eens, maar ja, dat ben ik met dat van Pom vaak ook niet, maar het was altijd wel vanuit het hart. Dank je wel.

Petra Van Den Eerenbeemt:  Bregje, je zal gemist worden.
Dankjewel voor je waardevolle tips en mooi commentaar!

 

René Brandhoff: Laten we hopen op een Bregje 2.0.

Vera van der Horst:  Jammer.

 

Marc Tiefenthal:  is de functie nu vacant? Kijk, het voorzitterschap van de jury op zondag is geen godsgeschenk. Je moet in geen tijd meer dan tien gedichten lezen en beoordelen. Roop had daarvoor een plastieksterk kader waar hij alles in propte en viel er iets uit, dan viel het voorwaar. De enige voorzitter die er echt toe deed heeft het al bij al tweemaal gedaan. Dus dat Bregje er de brui aan geeft, mag geenszins verwonderen. Zo lang al om de twee weken een zondagvoormiddag opofferen. Gaandeweg leerde ze trouwens hier & daar poëzie ontdekken buiten de gebaande paden en wegen. Hoezeer ik me ook kon ergeren aan haar soms enge lezing, gaandeweg kon ze er beter inkomen en zie, hop, weg is ze. We zullen haar dus zeker missen. Enfin, ik toch, Cartouche, dat weet ik nog zo niet. Misschien moet Pom een advertentie plaatsen: voorzitter gezocht (m/v/4×4) voor werk op zondag….

Conny Lahnstein:  Ahhhhhhhhhhh, jjjjammmmmmerrr! Wanneer komt ze weer terug? Ze komt toch weer terug, he!

Share This:

Geef een reactie