lieve woorden voor BREGJE na haar afscheid van pomgedichten: “Wanneer komt ze weer terug? Ze komt toch weer terug, he!…”

Bregje Zonderland heeft afscheid genomen als tweewekelijks juryvoorzitter van de zondagochtendwedstrijd op pomgedichten. ze was geliefd, ze werd gehaat. Op FB waren er alleen maar  lieve woorden te lezen na bregjes aankondiging van het afscheid:

Anne Hardeman: Ach Bregje……alle goeds !!

Jolies Heij: Jammer, Bregje. Maar je hebt gelijk. Ik snapte ook nooit waarom er zo moeilijk werd gedaan over je identiteit. Voor mij maakte het niets uit, ik was nooit zo mee bezig met wie je bent. Het juryrapport, dat telde, en daarvan heb je je altijd uitstekend gekweten, dat heeft Pom mij toevertrouwd. Ik was het niet altijd met je oordeel eens, maar ja, dat ben ik met dat van Pom vaak ook niet, maar het was altijd wel vanuit het hart. Dank je wel.

Petra Van Den Eerenbeemt:  Bregje, je zal gemist worden.
Dankjewel voor je waardevolle tips en mooi commentaar!

 

René Brandhoff: Laten we hopen op een Bregje 2.0.

Vera van der Horst:  Jammer.

 

Marc Tiefenthal:  is de functie nu vacant? Kijk, het voorzitterschap van de jury op zondag is geen godsgeschenk. Je moet in geen tijd meer dan tien gedichten lezen en beoordelen. Roop had daarvoor een plastieksterk kader waar hij alles in propte en viel er iets uit, dan viel het voorwaar. De enige voorzitter die er echt toe deed heeft het al bij al tweemaal gedaan. Dus dat Bregje er de brui aan geeft, mag geenszins verwonderen. Zo lang al om de twee weken een zondagvoormiddag opofferen. Gaandeweg leerde ze trouwens hier & daar poëzie ontdekken buiten de gebaande paden en wegen. Hoezeer ik me ook kon ergeren aan haar soms enge lezing, gaandeweg kon ze er beter inkomen en zie, hop, weg is ze. We zullen haar dus zeker missen. Enfin, ik toch, Cartouche, dat weet ik nog zo niet. Misschien moet Pom een advertentie plaatsen: voorzitter gezocht (m/v/4×4) voor werk op zondag….

Conny Lahnstein:  Ahhhhhhhhhhh, jjjjammmmmmerrr! Wanneer komt ze weer terug? Ze komt toch weer terug, he!

Share This:

Gepubliceerd door Pom Wolff

Hoi, welkom op mijn site pomgedichten. De site is in langzame opbouw net als de dichter. Ik ben geboren in Amsterdam, ik leef daar en wil daar ook wel doodgaan. Ik studeerde Nederlands aan de Universiteit van Amsterdam, Rechten aan de Vrije Universiteit en werk als juridisch adviseur in de hoofdstad. Jan Arends is mijn favoriete dichter dan Kopland dan Menno Wigman. Paul van Ostaijen mijn dandyman. In slammersland geniet ik van Roop, Karlijn Groet, Peter M van der Linden - ACG natuurlijk, Ditmar Bakker, Jürgen Smit en Daan Doesborgh. En wat moet ik zeggen nog van Robin Block ( “hee ouwe wolf”) de wildemannen, lucky fonz III - Sander Koolwijk of Tom Zinger: "er is hier zeker 80 centimeter plant waar jij geen weet van hebt...." - mijn windroosmaatjes. Mijn optredens bezorgden mij eretitels: landelijk slamfinalist 2003, 2004, 2005 en brons in Tivoli in 2006, 2007 en 2010, 2011, 2012 en ook weer in 2013. - Dichter van het jaar in Delft 2005, voorts slamjaarwinnaar 2005 van de poëzieslag in Festina Len-te te Amsterdam, winnaar van Slamersfoort 2006. Jaarfinale Zeist 2007 en de BRUNA poézieprijs 2007 in mijn zak. Ik ben de hoogste nieuwe binnenkomer op de jaar-lijkse top-200 lijst van bekendste dichters Rottend Staal – Epibreren 2005. In 2008 kreeg Pom Wolff De Gouden Slamburger uitgereikt vanuit de Universiteit Utrecht – afdeling letteren en won hij het 2e Drentse open dichtfestival. op 19 april 2009 verscheen de bundel 'die ziekte van guigelton' - winnaar jaarfinale slamersfoort 2009. in 2010 won hij de dicht-slam-rap van boxtel en de dobbelslam van entiteit blauw te utrecht. in 2012 de grote prijs van Grimbergen én DE REBELPRIJS voor de poëzie van de REBELLENKLUP. Tot zover enig geronk. In 2014 presenteerde uitgeverij Douane op 22/11 in Café Eijlders de pracht bundel: 'een vrouw schrijft een jongen'. Sven Ariaans schreef in zijn juryjrapport Festina Lente Amsterdam: “Het is iemand die je zenuwen blootlegt om vervolgens op vaderlijke toon te zeggen dat die pijn jouw pijn moet zijn en dat er geen zalf bestaat. Elke cognitieve dissonantie die je voor jezelf op prettig hypocriete wijze had opgeheven, wordt je ingewreven, of zoals medejurylid Simon Vinkenoog het kernachtig zei: "hij verschaft illusieloos inzicht in de werkelijkheid". Ik voel me in deze omschrijving wel thuis.) 'je bent erg mens' van pom wolff verscheen in de befaamde Windroosserie in september 2005 en was in een mum van tijd uitverkocht. Nieuw werk - 'toen je stilte stuurde' verscheen op 18 november 2006 wederom bij Uitgeverij Holland te Haarlem. ook deze bundel was meteen uitverkocht. erik jan Harmens interviewde pom wolff over deze bundel in de avonden van villa VPRO.

Laat een reactie achter