MERIK VAN DER TORREN in DEN HELDER – nog meer blijken van waardering voor ons BREGJE van frans, van anke, van maja, van conny – NU MET EEN REACTIE VAN BREGJE!!!

Bij Den Helder
.
Bij strandtent “Nogal Wiedes”,
op die stralende lenteochtend
met uitzicht op Texels duinen
renden joelende jongelui het strand op.
 
De meisjes in fleurige zomerjurkjes
poseerden als fotomodel voor de jongen in shorts.
 
De straffe oostenwind dreef de bal buiten bereik
van een gillende jonge diva
op naar Engeland.
 
Ik proostte op de horizon
op terras “Nogal Wiedes”.
.

voorts berichten wij over de aanhoudende stroom waardering voor ons bregje die afscheid nam als juryvoorzitter van de zondagochtendwedstijd – van alle kanten stroomt nog steeds de waardering de site op – maar eerst de zojuist ontvangen reactie van BREGJE:

 

Goedemorgen  pom, ja zeker heb ik het gelezen,  hartverwarmend is het,  ik ben er twee centimeter van gegroeid. Doe daar de uitstappers met sleehak van tante bij en ik kan precies bij de bovenste plank van de kast. Trouwens over tante gesproken, zij voelt zich  ondergewaardeerd.
Brekje, huilde ze vanmorgen om een uur of vier aan mijn bed,  je verdient al die lof  maar niemand denkt aan mij .  Snik.
En zojuist, net toen ik een hap uit mijn boterham nam kwam ze opgewonden naar me toe. Brekje, die Kartoek zegt nu ook al iets aardigs over je.
Het is Cartouche tante.
Dat zég ik Brekje, ik ben benieuwd of die Frans Tergen nu ook iets aardigs over je gaat zeggen.
Het is Frans Terken tante enne, als je Tergen kunt zeggen dan kun je toch ook Bregje zeggen of zie ik dat verkeerd tante?

Dat zie je goed Brekje, geeft tante gewillig toe, maar ik zeg expres Tergen, snap je ut……
Ze maakt een dansje en ik zoek een ingang.
Tante, als je iets expres kunt dan kun je het ook per ongeluk.

Je moet niet op alle slakken zout leggen Brekje Zonderland!

Nee tante. Goed tante.

 

Liefs en bedankt voor de lieve reacties,

uw aller Bregje

en voor jullie allemaal een bloem van tante
(Dat zijn paardenbloemen tante.
Nou en Brekje, het gaat om het gebaar.)

Frans Terken:  Na de festiviteiten van de afgelopen dagen weer terug op aarde, lees ik van het vertrek van Bregje. Spijtig, maar begrijpelijk, zovele keren de verplichting om een juryoordeel te vellen, gaat je niet in de koude kleren zitten. Zeker niet met deze dichters, die daarover ook nog eens hun eigen oordeel hebben.
‘Je hebt moeite en je best gedaan, dat moet gezegd, lange tijd en belangeloos en dat verdient een dankjewel. Ga er maar aanstaan.’
In dit citaat, van onvolprezen Cartouche geleend, kan ik me helemaal vinden, ik sluit me er graag bij aan; deel ook zijn woorden over het commentaar zelf, het zal niet onbekend zijn hoe ik erover denk, bij tijd en wijle. Het ga je goed Bregje, ik hoop dat je in de werkelijke wereld onder eigen naam verder je ding kunt doen. Groet, FT30052018
Vera van der Horst:  Jammer.
Maja Colijn:  ik vond haar spannend en genoot van alle commentaren die ze schreef..of..misschien was bregje een vent? dat kan toch ook?

Conny Lahnstein:  Ahhhhhhhhhhh, jjjjammmmmmerrr! Wanneer komt ze weer terug? Ze komt toch weer terug, he!

 

Anke Labrie:  Dat is schrikken: Bregje hoorde inmiddels helemaal bij de pom. Ik zal haar subtiele en vaak constructieve commentaar missen . Bregje bedankt!

Share This:

Gepubliceerd door Pom Wolff

Hoi, welkom op mijn site pomgedichten. De site is in langzame opbouw net als de dichter. Ik ben geboren in Amsterdam, ik leef daar en wil daar ook wel doodgaan. Ik studeerde Nederlands aan de Universiteit van Amsterdam, Rechten aan de Vrije Universiteit en werk als juridisch adviseur in de hoofdstad. Jan Arends is mijn favoriete dichter dan Kopland dan Menno Wigman. Paul van Ostaijen mijn dandyman. In slammersland geniet ik van Roop, Karlijn Groet, Peter M van der Linden - ACG natuurlijk, Ditmar Bakker, Jürgen Smit en Daan Doesborgh. En wat moet ik zeggen nog van Robin Block ( “hee ouwe wolf”) de wildemannen, lucky fonz III - Sander Koolwijk of Tom Zinger: "er is hier zeker 80 centimeter plant waar jij geen weet van hebt...." - mijn windroosmaatjes. Mijn optredens bezorgden mij eretitels: landelijk slamfinalist 2003, 2004, 2005 en brons in Tivoli in 2006, 2007 en 2010, 2011, 2012 en ook weer in 2013. - Dichter van het jaar in Delft 2005, voorts slamjaarwinnaar 2005 van de poëzieslag in Festina Len-te te Amsterdam, winnaar van Slamersfoort 2006. Jaarfinale Zeist 2007 en de BRUNA poézieprijs 2007 in mijn zak. Ik ben de hoogste nieuwe binnenkomer op de jaar-lijkse top-200 lijst van bekendste dichters Rottend Staal – Epibreren 2005. In 2008 kreeg Pom Wolff De Gouden Slamburger uitgereikt vanuit de Universiteit Utrecht – afdeling letteren en won hij het 2e Drentse open dichtfestival. op 19 april 2009 verscheen de bundel 'die ziekte van guigelton' - winnaar jaarfinale slamersfoort 2009. in 2010 won hij de dicht-slam-rap van boxtel en de dobbelslam van entiteit blauw te utrecht. in 2012 de grote prijs van Grimbergen én DE REBELPRIJS voor de poëzie van de REBELLENKLUP. Tot zover enig geronk. In 2014 presenteerde uitgeverij Douane op 22/11 in Café Eijlders de pracht bundel: 'een vrouw schrijft een jongen'. Sven Ariaans schreef in zijn juryjrapport Festina Lente Amsterdam: “Het is iemand die je zenuwen blootlegt om vervolgens op vaderlijke toon te zeggen dat die pijn jouw pijn moet zijn en dat er geen zalf bestaat. Elke cognitieve dissonantie die je voor jezelf op prettig hypocriete wijze had opgeheven, wordt je ingewreven, of zoals medejurylid Simon Vinkenoog het kernachtig zei: "hij verschaft illusieloos inzicht in de werkelijkheid". Ik voel me in deze omschrijving wel thuis.) 'je bent erg mens' van pom wolff verscheen in de befaamde Windroosserie in september 2005 en was in een mum van tijd uitverkocht. Nieuw werk - 'toen je stilte stuurde' verscheen op 18 november 2006 wederom bij Uitgeverij Holland te Haarlem. ook deze bundel was meteen uitverkocht. erik jan Harmens interviewde pom wolff over deze bundel in de avonden van villa VPRO.

Laat een reactie achter