Geen categorie

zelfs CARTOUCHE bedankt ons BREGJE: ‘Je hebt moeite en je best gedaan, dat moet gezegd, lange tijd en belangeloos en dat verdient een dankjewel.’

De bom is gebarsten, kijk eens aan!
Asielzoekster zonder papieren heeft haar plots haar onderduikadres verlaten en is met de noorderzon vertrokken. Aha, dus het meisje, waarmee Ditmar kwam moet dan wel ‘ons’ Bregje zijn, al kan ik me overigens niet voorstellen dat Pom zomaar iemand/een onbekende zijn wedstrijd laat voorzitten. Aan dit eentweetje komt nu dus een eind.
‘Ik begrijp het niet’ zegt ze, ja dat is niet voor het eerst, maar er zijn nu eenmaal dingen die je nooit zult begrijpen.
ík begrijp niet waarom zo moeilijk gedaan over je identiteit, je levert commentaar onder eigen naam (of bekend alias) vind ik en al helemaal als juryvoorzitter/ -ster van een ‘poëziewedstrijd’, zodat je ook als deelnemer weet wie het commentaar levert, een dichter, een beginneling, een prozaschrijver, een willkeurige lezer…
Je dient met naam en toenaam achter je commentaar te staan en je daarbij niet in anonimiteit te hullen. Ik zie geen enkele plausibele reden om dat wel te doen, al denken anderen daar wellicht anders over. Je zorgvuldig gekoesterde anonimiteit zal ook niet bijgedragen hebben tot je eigen ‘werkplezier’ lijkt me, maar ja, dat was je eigen keus, nietwaar.
Gerechtigheid zal u geschieden, ja, ook God houdt niet van blindgangers, Bregje

Je hebt moeite en je best gedaan, dat moet gezegd, lange tijd en belangeloos en dat verdient een dankjewel. Ga er maar aanstaan.
Je commentaren vond ik in het algemeen wel erg aan de magere kant qua omvang, niet getuigen van een brede kijk op poëzie en ook de argumenten voor wat en waarom iets in jouw ogen goed of minder was waren bijzonder schaars.
Goed, het is zoals het is, nu heb je meer tijd voor leuke dingen en gezelligheid met je tantetje ( en meer poëzie misschien ook).
Geniet daarvan in alle stilte of luidruchtige vrolijkheid zou ik zeggen, dat is helemaal aan jou en het ga je goed! Ik zal je niet echt missen eerlijk gezegd- dat hoeft ook niet nietwaar – en er zijn er ongetwijfeld genoeg die dat wel doen.
Geniet van het leven in alle stilte of luidruchtige vrolijkheid zou ik zeggen, dat is helemaal aan jou en het ga je goed!

Met groet van Cartouche

Share This:

Geef een reactie