zelfs CARTOUCHE bedankt ons BREGJE: ‘Je hebt moeite en je best gedaan, dat moet gezegd, lange tijd en belangeloos en dat verdient een dankjewel.’

De bom is gebarsten, kijk eens aan!
Asielzoekster zonder papieren heeft haar plots haar onderduikadres verlaten en is met de noorderzon vertrokken. Aha, dus het meisje, waarmee Ditmar kwam moet dan wel ‘ons’ Bregje zijn, al kan ik me overigens niet voorstellen dat Pom zomaar iemand/een onbekende zijn wedstrijd laat voorzitten. Aan dit eentweetje komt nu dus een eind.
‘Ik begrijp het niet’ zegt ze, ja dat is niet voor het eerst, maar er zijn nu eenmaal dingen die je nooit zult begrijpen.
ík begrijp niet waarom zo moeilijk gedaan over je identiteit, je levert commentaar onder eigen naam (of bekend alias) vind ik en al helemaal als juryvoorzitter/ -ster van een ‘poëziewedstrijd’, zodat je ook als deelnemer weet wie het commentaar levert, een dichter, een beginneling, een prozaschrijver, een willkeurige lezer…
Je dient met naam en toenaam achter je commentaar te staan en je daarbij niet in anonimiteit te hullen. Ik zie geen enkele plausibele reden om dat wel te doen, al denken anderen daar wellicht anders over. Je zorgvuldig gekoesterde anonimiteit zal ook niet bijgedragen hebben tot je eigen ‘werkplezier’ lijkt me, maar ja, dat was je eigen keus, nietwaar.
Gerechtigheid zal u geschieden, ja, ook God houdt niet van blindgangers, Bregje

Je hebt moeite en je best gedaan, dat moet gezegd, lange tijd en belangeloos en dat verdient een dankjewel. Ga er maar aanstaan.
Je commentaren vond ik in het algemeen wel erg aan de magere kant qua omvang, niet getuigen van een brede kijk op poëzie en ook de argumenten voor wat en waarom iets in jouw ogen goed of minder was waren bijzonder schaars.
Goed, het is zoals het is, nu heb je meer tijd voor leuke dingen en gezelligheid met je tantetje ( en meer poëzie misschien ook).
Geniet daarvan in alle stilte of luidruchtige vrolijkheid zou ik zeggen, dat is helemaal aan jou en het ga je goed! Ik zal je niet echt missen eerlijk gezegd- dat hoeft ook niet nietwaar – en er zijn er ongetwijfeld genoeg die dat wel doen.
Geniet van het leven in alle stilte of luidruchtige vrolijkheid zou ik zeggen, dat is helemaal aan jou en het ga je goed!

Met groet van Cartouche

Share This:

Gepubliceerd door Pom Wolff

Hoi, welkom op mijn site pomgedichten. De site is in langzame opbouw net als de dichter. Ik ben geboren in Amsterdam, ik leef daar en wil daar ook wel doodgaan. Ik studeerde Nederlands aan de Universiteit van Amsterdam, Rechten aan de Vrije Universiteit en werk als juridisch adviseur in de hoofdstad. Jan Arends is mijn favoriete dichter dan Kopland dan Menno Wigman. Paul van Ostaijen mijn dandyman. In slammersland geniet ik van Roop, Karlijn Groet, Peter M van der Linden - ACG natuurlijk, Ditmar Bakker, Jürgen Smit en Daan Doesborgh. En wat moet ik zeggen nog van Robin Block ( “hee ouwe wolf”) de wildemannen, lucky fonz III - Sander Koolwijk of Tom Zinger: "er is hier zeker 80 centimeter plant waar jij geen weet van hebt...." - mijn windroosmaatjes. Mijn optredens bezorgden mij eretitels: landelijk slamfinalist 2003, 2004, 2005 en brons in Tivoli in 2006, 2007 en 2010, 2011, 2012 en ook weer in 2013. - Dichter van het jaar in Delft 2005, voorts slamjaarwinnaar 2005 van de poëzieslag in Festina Len-te te Amsterdam, winnaar van Slamersfoort 2006. Jaarfinale Zeist 2007 en de BRUNA poézieprijs 2007 in mijn zak. Ik ben de hoogste nieuwe binnenkomer op de jaar-lijkse top-200 lijst van bekendste dichters Rottend Staal – Epibreren 2005. In 2008 kreeg Pom Wolff De Gouden Slamburger uitgereikt vanuit de Universiteit Utrecht – afdeling letteren en won hij het 2e Drentse open dichtfestival. op 19 april 2009 verscheen de bundel 'die ziekte van guigelton' - winnaar jaarfinale slamersfoort 2009. in 2010 won hij de dicht-slam-rap van boxtel en de dobbelslam van entiteit blauw te utrecht. in 2012 de grote prijs van Grimbergen én DE REBELPRIJS voor de poëzie van de REBELLENKLUP. Tot zover enig geronk. In 2014 presenteerde uitgeverij Douane op 22/11 in Café Eijlders de pracht bundel: 'een vrouw schrijft een jongen'. Sven Ariaans schreef in zijn juryjrapport Festina Lente Amsterdam: “Het is iemand die je zenuwen blootlegt om vervolgens op vaderlijke toon te zeggen dat die pijn jouw pijn moet zijn en dat er geen zalf bestaat. Elke cognitieve dissonantie die je voor jezelf op prettig hypocriete wijze had opgeheven, wordt je ingewreven, of zoals medejurylid Simon Vinkenoog het kernachtig zei: "hij verschaft illusieloos inzicht in de werkelijkheid". Ik voel me in deze omschrijving wel thuis.) 'je bent erg mens' van pom wolff verscheen in de befaamde Windroosserie in september 2005 en was in een mum van tijd uitverkocht. Nieuw werk - 'toen je stilte stuurde' verscheen op 18 november 2006 wederom bij Uitgeverij Holland te Haarlem. ook deze bundel was meteen uitverkocht. erik jan Harmens interviewde pom wolff over deze bundel in de avonden van villa VPRO.

Laat een reactie achter