MIRJAM AL legt bijna fataal ongeluk vast – hondje sarah ontspringt de dans

Hoi Pom, voor deze woensdag stuur ik een kort verhaal van Mirjam Al in, dat handelt over een voorval bij haar thuis een tijdje geleden, nl. dat ik door een stoel heen zakte, in de bijlage, groet, Merik

 

Zondagmorgen

Ze keek naar Vrije geluiden, dronk koffie, rookte een sigaret, toen kwamen de Boeken. Weer koffie, roken, op naar Buitenhof. Ze begon al rondlopend voorbereidingen te treffen voor het avondeten met Rik van der Meer en zijn Deense dog, Zacharias genaamd.

Het is vaste prik, Rik neemt plaats in de grote fauteuil, Zach ploft in een hoek neer en zucht diep. Ze drinken thee, eten koekjes en gaan dan wandelen in het park. Bij terugkeer gaat de fles die Rik meenam open en serveert ze hartige hapjes. Dan komt het avondprogramma in zicht, de oven staat aan, ze genieten van Podium Witteman, ze eten, drinken wijn, heerlijke momenten zijn dat.

Vandaag kwam na het Podium een natuurfilm over de Galapagoseilanden, 1 van de zeldzame ongerepte gebieden, hoewel met al die filmploegen op visite vraag je je toch af……………..

Het ging over schildpadden en jemig wat hebben die lieve brave dieren soms een bete uitdrukking op hun gezicht en hoe ze moeten zwoegen om hun nest te creëren. Het is fenomenaal.

Terwijl ze zo zit weg te dromen op de Galapagoseilanden hoort ze opeens een flinke klap. Ze kijkt opzij en ziet dat de fauteuil is omgevallen met Rik eronder. Hij lag daar letterlijk als een gigantische schildpad, zijn kop aan de voorkant eronderuit, handen en benen op de desbetreffende plaatsen. De stoel was afgebroken en lag als een enorm schild over hem heen.

“Rik !”  riep ze, “is het goed met je ?”    “Ja…..,” kreunde Rik terug, “maar haal die stoel even van mijn rug af wil je ?”

Ze antwoordde door te handelen. De zitkuip naar de tuin gebracht en toen ze even later weer geïnstalleerd waren, zij het op andere stoelen en Rik nog maar eens inschonk, schoot ze eindelijk in de lach en zei: “Dat was nog eens doorzakken, hè vriend.”

 

Mirjam Al

Share This:

Gepubliceerd door Pom Wolff

Hoi, welkom op mijn site pomgedichten. De site is in langzame opbouw net als de dichter. Ik ben geboren in Amsterdam, ik leef daar en wil daar ook wel doodgaan. Ik studeerde Nederlands aan de Universiteit van Amsterdam, Rechten aan de Vrije Uni-versiteit en werk als juridisch adviseur in de hoofdstad. Jan Arends is mijn favoriete dichter dan Kopland dan Menno Wigman. Paul van Ostaijen mijn dandyman. In slammersland geniet ik van Roop, Karlijn Groet, Peter M van der Linden - ACG natuurlijk, Ditmar Bakker, Jürgen Smit en Daan Doesborgh. En wat moet ik zeggen nog van Robin Block ( “hee ouwe wolf”) de wildemannen, lucky fonz III - Sander Koolwijk of Tom Zinger: "er is hier zeker 80 centimeter plant waar jij geen weet van hebt...." - mijn windroosmaatjes. Mijn optredens bezorgden mij eretitels: landelijk slamfinalist 2003, 2004, 2005 en brons in Tivoli in 2006, 2007 en 2010, 2011, 2012 en ook weer in 2013. - Dichter van het jaar in Delft 2005, voorts slamjaarwinnaar 2005 van de poëzieslag in Festina Len-te te Amsterdam, winnaar van Slamersfoort 2006. Jaarfinale Zeist 2007 en de BRU-NA poézieprijs 2007 in mijn zak. Ik ben de hoogste nieuwe binnenkomer op de jaar-lijkse top-200 lijst van bekendste dichters Rottend Staal – Epibreren 2005. In 2008 kreeg Pom Wolff De Gouden Slamburger uitgereikt vanuit de Universiteit Utrecht – afdeling letteren en won hij het 2e Drentse open dichtfestival. op 19 april 2009 ver-scheen de bundel 'die ziekte van guigelton' - winnaar jaarfinale slamersfoort 2009. in 2010 won hij de dicht-slam-rap van boxtel en de dobbelslam van entiteit blauw te utrecht. in 2012 de grote prijs van Grimbergen én DE REBELPRIJS voor de poëzie van de REBELLENKLUP. Tot zover enig geronk. In 2014 presenteerde uitgeverij Douane op 22/11 in Café Eijlders de pracht bundel: 'een vrouw schrijft een jongen'. Sven Ariaans schreef in zijn juryjrapport Festina Lente Amsterdam: “Het is iemand die je zenuwen blootlegt om vervolgens op vaderlijke toon te zeggen dat die pijn jouw pijn moet zijn en dat er geen zalf bestaat. Elke cognitieve dissonantie die je voor jezelf op prettig hypocriete wijze had opgeheven, wordt je ingewreven, of zoals medejurylid Simon Vinkenoog het kernachtig zei: "hij verschaft illusieloos inzicht in de werkelijkheid". Ik voel me in deze omschrijving wel thuis.) * ‘JE BENT ERG MENS’ VAN POM WOLFF VERSCHEEN ALS WINDROOSDEEL IN SEPTEMBER 2005 EN WAS IN EEN MUM VAN TIJD UITVERKOCHT- *NIEUW WERK: TOEN JE STILTE STUURDE, 48 PAGINA’S WOLFFPOËZIE. VERSCHEEN OP 18 NOVEMBER 2006. ONLINE TE BELUISTEREN: ERIK JAN HARMENS INTERVIEWT POM WOLFF OVER ZIJN BUNDEL 'TOEN JE STILTE STUURDE' IN DE AVONDEN - VILLA VPRO http://www.vpro.nl/programma/deavonden/afleveringen/28361453/

Laat een reactie achter