Geen categorie

JOLIES HEIJ: ik ben er weer ik heb heel wat doorstaan en gold op fb al als vermist – Het eerder verdorde gras stond kontjeshoog en de bruine bladeren van de beuk waren weer mals groen.

goeiemorgen pom
ik ben er weer
ik heb heel wat doorstaan en gold op fb al als vermist
maar nu weer veilig terug op de pom

 

Over pech & blazoen

Het tuinhuis lag er blakend bij. Een vroege herfst was erop neergedaald die de muren in zachte tinten doopte. Het eerder verdorde gras stond kontjeshoog en de bruine bladeren van de beuk waren weer mals groen. Ik stapte naar binnen waar de natuurgenezer als vanouds in de feauteuil zetelde met de bulldog aan zijn bepantoffelde voeten. Toen hij mij ontwaarde schoot hij verschrikt de hoogte in. Neen, ga weg! riep hij uit. Dit guis is niet meer voor vrouwen toegankelijk! Vrouwen maken mij kapot! Vrouwen zijn slecht voor ’s mans blazoen, kijk maar naar get kereltje Pechtold, wat een pech toch!

Ten eerste, startte ik van wal, hangt pech tegenwoordig in de lucht. Je wilt niet weten hoe veel pech ik heb gehad op mijn reizen door Midden-Europa en de Balkan. Ten tweede is de bulldog net zo vrouwelijk als ik, maar ik lig dan ook niet aan je voeten. Ten derde… Neen, ik wil get niet goren! riep hij uit. Niemand geeft zo veel pech als ik. Ik ben al veroordeeld tot veertig jaar en nu geeft een patiënte mij ook nog van onzedelijkgeden beticht! Zij was schijnzwanger van mij en beweert nu dat ik gaar onder gypnose tot een abortus geb gedwongen. Doe jij tegenwoordig ook al aan hypnose, Radovan? vroeg ik verbaasd. Ja, wat wil je, ik ben toch een kwakzalver, maar in de tijd van Sigmund werd dat ook al gedaan, goor. Echter, get is een flutmethode, wat die vrouwtjes zich al niet in get goofd galen! Ik zou gaar gebben bezwangerd met mijn fictieve zaad, maar goe kan dat nou aangezien mijn vlag altijd galfstok gangt.

Tja, de fantasieën van vrouwen zijn ondoorgrondelijk, zei ik, en sowieso ongelimiteerd. Ik fantaseer ook wel eens dat ik je aan de beuk vastbind en je gesel met mijn rijzweep tot je roede van puur genot omhoog stuitert en een zeemeeuw bevlekt, maar ja, het zou te ver voeren om je wegens openbare masturbatie aan te klagen. Bovendien betwijfel ik of je zelfs van mijn zweepje zou kunnen ejaculeren. Die vrouw moet zich niets in het hoofd halen, ik kan voor je getuigen. Dat zei get kereltje Pechtold ook toen ik gem gier in Scheveningen in zijn penthouse opzocht, maar wat moet ik met een besmeurde getuige? Bovendien nodigde gij mij uit voor een wedstrijdje verejaculeren en jij weet als geen ander dat ik dat gegeid verlies. Toen geb ik gem in zijn naakte piemel laten staan. Ik zei: jij gebt tenminste als vooraanstaand politicus een geuse neukflat tot je beschikking waar get plebs moet volstaan met een rukbunker in de duinen. Vlij jezelf maar niet, Radovan, gaf ik, alsof jij zo veel rukt.

À propos, waar hangt de geilsoldate eigenlijk uit? Dat is get gem juist, jammerde hij, zij geeft mij vanwege deze onverkwikkelijke kwestie verlaten. Ik zei gaar nog zo dat get maar fictief zaad was, maar ook fictief zaad was voor gaar overspel. Zij zei: ik ga nog liever met Pechtold aan de gaal, want gij ejaculeert tenminste echt! Daar zit wat in, zei ik. Het geeft geen pas om in een patiënte fictief te ejaculeren en in je bloedeigen geilsoldate niet. Je hebt deze ellende over jezelf afgeroepen, pech in de lucht of niet. Maar vooruit, laat ik met mijn tong over je eikel strijken en voor je getuigen. Als je een week lang met al je bezittingen in één boodschappentasje leeft leer je te relativeren en te vergeven.

Ik zat twee weken vast in Bratislava, met al mijn spullen in de hermetisch vergrendelde huurauto waarvan mijn reisgenoot de sleutels was verloren. Na meer dan een week werd er eindelijk toestemming verleend om een ruitje in te tikken. Toen hadden we onze spullen terug, maar nog geen vervangende auto. Ik moest met het openbaar vervoer verder naar Bosnië en mijn reisgenoot met de ICE terug naar huis, die bij Keulen zo veel mankementen vertoonde dat de machinist het hele systeem opnieuw moest opstarten. Tot overmaat van ramp kreeg mijn Flixbus terug naar Utrecht bij Zagreb ook nog eens panne. Het zou me niks verbazen, Radovan, als jouw defecte roede ook aan de in de lucht hangende pech ligt. Misschien moet je ‘m ook maar uitschakelen en weer opnieuw opstarten. En ik gaf hem een hengst opdat hij het bewustzijn verloor. Toen hij weer bijkwam zag hij sterretjes. Ah je bent de mooiste vrouw die ik ooit heb gezien, klem je lipjes om mijn roede, stamelde hij.

 

.

Wat ik ben, wat hij wil zijn

Je mag van mij graag de idioot in het bad
zijn, dat weet je, dan zal ik je schubben
insmeren met scheerschuim en ze behoedzaam
fileren op de snijdende toon waarmee ik duitse

Pfeffermühleliedjes voor je zing. Je mag van
mij de weg kwijt zijn, lantaarnpalen opzij
schuiven die niet willen wijken, onder een
regenpijp ontwaken waaruit het sterke water

nadrupt. Ik zal je kater koesteren, hem
doen ontbranden met de brandy uit mijn
ontvlambare keel en ik hou je vast terwijl we naar
de eeuwige wijnkruiken drijven, tot we vloeibaar

uit onze lijven drinken en slurpend in het bad
onderduiken. Maar nee, je hebt een vrouw
en een kantoor dat een pennenlikker behoeft.
Je hijst je in het grijze boord dat slobbert om je

nek, maar je weet overal een mouw aan te
passen, handig als je bent met naald en draad
om alles aan elkaar te naaien. Het enige
wat ontvlamt is de open haard en alleen

rook is een reden voor tranentrekkend verdriet.
Je hebt de idioot afgelegd, de tafel van tien
opgezegd. Ik ben fantoompijn, een lijdend kunstwerk
om op te zetten, maar ongeschikt om mee te leven.

Jolies Heij

Share This:

Geef een reactie