Geen categorie

CORNELIS VREESWIJK – Van gevangenis tot nationale held.

Cornelis – herdenking sterfdag 12 november

TV monument
Reportage over zanger Cornelis Vreeswijk (1937-1987).
Cornelis Vreeswijk is een fenomeen. In Zweden zijn pleinen en parken naar hem genoemd en leeft hij voort als een legende. Hij wordt als één van de belangrijkste Zweedse zangers beschouwd en toch is Cornelis altijd Nederlander gebleven. Ook in Nederland klinkt nog steeds de nagalm van zijn bijzondere liederen. Tv-chroniqueur Han Peekel schetst een persoonlijk portret over zijn enerverende leven. Van gevangenis tot nationale held. Vooral na zijn dood is Cornelis in Zweden uitgegroeid tot mythische hoogten.

Za 10 november 2018 Tijd  17:00 tot 17:52 – npo
Di 13 november 2018  Tijd  11:35 tot 11:55

Share This:

Geef een reactie