de VON SOLO uit 2014 – “Eerst mijn gezin. Dan de poëzie. Dan mijn nachtrust. En dan mijn werk.”

Gepost door Pom Wolff op 2014/11/13 6:30:00 (485 keer gelezen)

POMgedichten presenteert de donderdag column:
VON SOLO, FEAR AND LOATHING IN POWEZIE LAND!!!
Openhartige openbaringen van de Jeff Koons van de vaderlandse powezie.

Soms heb je wel eens geen tijd. Hoezo geen tijd? Dan maak je toch tijd!
Soms vind je andere dingen belangrijker. Hoezo belangrijker?
Het is toch allemaal gewoon een kwestie van prioriteiten stellen?


Deel 67. Prioriteiten stellen

Deze week was ik in gesprek met een dame waarvoor ik een klein congres ga begeleiden. Het bedrijf waar ze werkt is aan het reorganiseren. Er vallen fors wat ontslagen. Er moet meer met minder.
Het congres dat ik ga begeleiden heeft geen duidelijk doel. Het gaat over synergie en dromen. Deelname door het personeel is gewenst. Het is echter niet verplicht. De organisatie was een beetje teleurgesteld in het aantal deelnemers. Ze vroegen zich af waarom dat aantal zo laag was.
Ik antwoordde dat ik dat in het licht van de krimpende organisatie en de toenemende werkbelasting wel kon begrijpen. Dat bleek echter tegen het verkeerde been. Dat was simpel gezegd onzin. Als mensen iets als werkbelasting aanhalen, dan doen ze iets fout. Het is een keuze. Time management. En wat vind je nou belangrijk?

Dat is een vraag die ik thuis ook wel eens gesteld krijg. Ik zal uitleggen hoe mijn tijd besteed wordt.
Een jaar heeft rond de 8.700 uur. Daarvan besteed ik er 2.000 aan mijn betaalde baan. Aan poëzie besteed ik 700 uur. Ik slaap gemiddeld 2.900 uur per jaar. Drie weken per jaar ben ik met mijn gezin op vakantie en ook de weekends staan in het teken van mijn gezinsleven. Daar zit dus gemiddeld 2.900 uur in. Net zo veel als ik slaap. Dat betekent dat er op jaarbasis 200 uur overschiet voor andere invulling. Dat is per dag dus gemiddeld een half uur. Op basis van deze berekening kunnen we dus eigenlijk wel stellen dat ik doorlopend vol zit.

En dan voel je hem al komen. ‘Maar dan is het toch gewoon een kwestie van prioriteiten stellen’.
En weet u. Dat doe ik ook. Eerst mijn gezin. Dan de poëzie. Dan mijn nachtrust. En dan mijn werk.
Al het andere volgt daarna op basis van de prioriteiten die ik stel. Elke loze opmerking daarover is in mijn optiek een gebrek aan respect. Én een indicatie dat die persoon genoeg tijd te vergeven heeft om géén prioriteiten te hoeven stellen.

I come out of the bathroom
And my wife says,
‘Don’t worry, all you need
Is a little
Rest.’

“I’ve been thinking about going
Into coaching,’ I tell
Her.

‘Sure’, she says, ‘and after
That I’ll bet you’ll be a
Good manager.’

‘Hell yes,’ I say, ‘anything
On TV?’

(Charles Bukowski, fragment uit ‘Finished’)

Het vervolg van de sessie bedrijfsbegeleiding voor eenmanszaken, gezinnen, happy singles en multinationals elke donderdag op POMgedichten in VON SOLO, FEAR AND LOATHING IN POWEZIE LAND!!!

Eerdere afleveringen van FEAR AND LOATHING IN POWEZIE LAND leest u nog eens rustig na via de volgende links:

zie HIER voor alle eerdere bijdragen
én
Deel 35. Fear and Loathing in Eindhoven
Deel 36. No more heroes
Deel 37. Toppertjes
Deel 38. Judge and jury
Deel 39. IKEA
Deel 40. Anaïs
Deel 41. Fertig
Deel 42. Bodhisattva
Deel 43. Vanilla Sky
Deel 44. Don’t ask. Don’t tell.
Deel 45. Als je niks meer kan.
Deel 46. Grand départ.
Deel 47. Om te kotsen
Deel 48. For a few dollars more
Deel 49. Once you go black
Deel 50. Het grote gelijk
Deel 51. Als het regent
Deel 52. Soldier boy
Deel 53. Irgendwie, irgendwo, irgendwann
Deel 54. Veertig
Deel 55. Too big to fail
Deel 56. Ik geloof niet meer
Deel 57. WK
Deel 58. The Geordie Shore
Deel 59. Papadag
Deel 60. Buiten de pot.
Deel 61. Paul Verhoeven
Deel 62. De zin der dingen
Deel 63. Spelletje spelen
Deel 64. Fear and Loathing in Belgium
Deel 65. Down met Von Solo
Deel 66. Seksismewet? Tieft op!

Interviews:
Dichter onder de oppervlakte, deel 1 : Akim AJ Willems
Dichter onder de oppervlakte, deel 2 : Kobus Carbon
Dichter onder de oppervlakte, deel 3 : Josse Kok
Dichter onder de oppervlakte, deel 4 : Philip Meersman
Dichter onder de oppervlakte, deel 5 : Miquel Santos
Dichter onder de oppervlakte, deel 6 : Stella Bergsma
Dichter onder de oppervlakte, deel 7 : Jeroen Olyslaegers
Dichter onder de oppervlakte, deel 8 : Von Solo
Dichter onder de oppervlakte, deel 9 : Dominique, het kaasmeisje

Addendum 17. Breezer sletje
Addendum 18. Kerst
Addendum 19. Burger King
Addendum 20. Scheiss Egal
Addendum 21. Sletvrees
Addendum 22. Vrede in onze tijd
Addendum 23.Romantiek
Addendum 24.Op Texel
Addendum 25.Uit eten, alleen…
Addendum 26. Luchtig
Addendum 27. Camp
Addendum 28. Hokjesgeest

VON SOLO
www.vonsolo.nl

Share This:

Gepubliceerd door Pom Wolff

Hoi, welkom op mijn site pomgedichten. De site is in langzame opbouw net als de dichter. Ik ben geboren in Amsterdam, ik leef daar en wil daar ook wel doodgaan. Ik studeerde Nederlands aan de Universiteit van Amsterdam, Rechten aan de Vrije Universiteit en werk als juridisch adviseur in de hoofdstad. Jan Arends is mijn favoriete dichter dan Kopland dan Menno Wigman. Paul van Ostaijen mijn dandyman. In slammersland geniet ik van Roop, Karlijn Groet, Peter M van der Linden - ACG natuurlijk, Ditmar Bakker, Jürgen Smit en Daan Doesborgh. En wat moet ik zeggen nog van Robin Block ( “hee ouwe wolf”) de wildemannen, lucky fonz III - Sander Koolwijk of Tom Zinger: "er is hier zeker 80 centimeter plant waar jij geen weet van hebt...." - mijn windroosmaatjes. Mijn optredens bezorgden mij eretitels: landelijk slamfinalist 2003, 2004, 2005 en brons in Tivoli in 2006, 2007 en 2010, 2011, 2012 en ook weer in 2013. - Dichter van het jaar in Delft 2005, voorts slamjaarwinnaar 2005 van de poëzieslag in Festina Len-te te Amsterdam, winnaar van Slamersfoort 2006. Jaarfinale Zeist 2007 en de BRUNA poézieprijs 2007 in mijn zak. Ik ben de hoogste nieuwe binnenkomer op de jaar-lijkse top-200 lijst van bekendste dichters Rottend Staal – Epibreren 2005. In 2008 kreeg Pom Wolff De Gouden Slamburger uitgereikt vanuit de Universiteit Utrecht – afdeling letteren en won hij het 2e Drentse open dichtfestival. op 19 april 2009 verscheen de bundel 'die ziekte van guigelton' - winnaar jaarfinale slamersfoort 2009. in 2010 won hij de dicht-slam-rap van boxtel en de dobbelslam van entiteit blauw te utrecht. in 2012 de grote prijs van Grimbergen én DE REBELPRIJS voor de poëzie van de REBELLENKLUP. Tot zover enig geronk. In 2014 presenteerde uitgeverij Douane op 22/11 in Café Eijlders de pracht bundel: 'een vrouw schrijft een jongen'. Sven Ariaans schreef in zijn juryjrapport Festina Lente Amsterdam: “Het is iemand die je zenuwen blootlegt om vervolgens op vaderlijke toon te zeggen dat die pijn jouw pijn moet zijn en dat er geen zalf bestaat. Elke cognitieve dissonantie die je voor jezelf op prettig hypocriete wijze had opgeheven, wordt je ingewreven, of zoals medejurylid Simon Vinkenoog het kernachtig zei: "hij verschaft illusieloos inzicht in de werkelijkheid". Ik voel me in deze omschrijving wel thuis.) 'je bent erg mens' van pom wolff verscheen in de befaamde Windroosserie in september 2005 en was in een mum van tijd uitverkocht. Nieuw werk - 'toen je stilte stuurde' verscheen op 18 november 2006 wederom bij Uitgeverij Holland te Haarlem. ook deze bundel was meteen uitverkocht. erik jan Harmens interviewde pom wolff over deze bundel in de avonden van villa VPRO.

Laat een reactie achter