SINTERKLAAS LISAN KAN ER WAT VAN: ‘Ik wens jullie een fijne viering Met drank en ruimhartige versiering Van elkaar, met liefde Een groot gebaar.’

Sinterklaas blues
 
Kan ik een slecht gedicht schrijven
En toch jullie columnist blijven?
In deze dagen van het jaar
Zit iedereen weer veel bij elkaar.
De Sint is aangekomen
En dat betekent gedichten stomen
 
Het is nog een paar dagen
En ik ga het erop wagen
Om nu al vooruit te dichten
Zonder mijn hempje op te lichten
Frank en vrij en even blij
Als Pauline Cornelissen zei
Zo hou ik het al leuk
Zonder grote dichters jeuk
 
Deze dagen van het jaar
Rijmt alles en is het niet raar
Dat iedereen met elkaar
In zinnen vol rijm praat
Er een paard
In je gang staat
 
Waarop geen Sint te zien is
En dat is een groot gemis
Net als een echt zwarte piet
Waarvan je er steeds minder ziet
Piet is een verklede man
Of vrouw die dom zijn kan.
In een pakje met veel kleur
Strooit hij pakjes te kust en te keur.
 
En wat we nog moeten
Is elkaar eens echt begroeten
Dat is pas een goed kado
Uit je hart en niet uit een depo
Geluk valt niet te kopen
En het kan gek lopen
Dus blijf voor altijd hopen
Op liefde en geluk
Dan kan je nooit meer stuk.
En blijft je lichtje schijnen
En zo
Nu ga ik verdwijnen.
 
Ik wens jullie een fijne viering
Met drank en ruimhartige versiering
Van elkaar, met liefde
Een groot gebaar.
Dat is altijd waar
het over gaat.
In elke staat van zijn.
Fijn, fijn fijn.
 
Sinterklaas Lisan
En domme domme Pieterman.

Share This:

Gepubliceerd door Pom Wolff

Hoi, welkom op mijn site pomgedichten. De site is in langzame opbouw net als de dichter. Ik ben geboren in Amsterdam, ik leef daar en wil daar ook wel doodgaan. Ik studeerde Nederlands aan de Universiteit van Amsterdam, Rechten aan de Vrije Uni-versiteit en werk als juridisch adviseur in de hoofdstad. Jan Arends is mijn favoriete dichter dan Kopland dan Menno Wigman. Paul van Ostaijen mijn dandyman. In slammersland geniet ik van Roop, Karlijn Groet, Peter M van der Linden - ACG natuurlijk, Ditmar Bakker, Jürgen Smit en Daan Doesborgh. En wat moet ik zeggen nog van Robin Block ( “hee ouwe wolf”) de wildemannen, lucky fonz III - Sander Koolwijk of Tom Zinger: "er is hier zeker 80 centimeter plant waar jij geen weet van hebt...." - mijn windroosmaatjes. Mijn optredens bezorgden mij eretitels: landelijk slamfinalist 2003, 2004, 2005 en brons in Tivoli in 2006, 2007 en 2010, 2011, 2012 en ook weer in 2013. - Dichter van het jaar in Delft 2005, voorts slamjaarwinnaar 2005 van de poëzieslag in Festina Len-te te Amsterdam, winnaar van Slamersfoort 2006. Jaarfinale Zeist 2007 en de BRU-NA poézieprijs 2007 in mijn zak. Ik ben de hoogste nieuwe binnenkomer op de jaar-lijkse top-200 lijst van bekendste dichters Rottend Staal – Epibreren 2005. In 2008 kreeg Pom Wolff De Gouden Slamburger uitgereikt vanuit de Universiteit Utrecht – afdeling letteren en won hij het 2e Drentse open dichtfestival. op 19 april 2009 ver-scheen de bundel 'die ziekte van guigelton' - winnaar jaarfinale slamersfoort 2009. in 2010 won hij de dicht-slam-rap van boxtel en de dobbelslam van entiteit blauw te utrecht. in 2012 de grote prijs van Grimbergen én DE REBELPRIJS voor de poëzie van de REBELLENKLUP. Tot zover enig geronk. In 2014 presenteerde uitgeverij Douane op 22/11 in Café Eijlders de pracht bundel: 'een vrouw schrijft een jongen'. Sven Ariaans schreef in zijn juryjrapport Festina Lente Amsterdam: “Het is iemand die je zenuwen blootlegt om vervolgens op vaderlijke toon te zeggen dat die pijn jouw pijn moet zijn en dat er geen zalf bestaat. Elke cognitieve dissonantie die je voor jezelf op prettig hypocriete wijze had opgeheven, wordt je ingewreven, of zoals medejurylid Simon Vinkenoog het kernachtig zei: "hij verschaft illusieloos inzicht in de werkelijkheid". Ik voel me in deze omschrijving wel thuis.) * ‘JE BENT ERG MENS’ VAN POM WOLFF VERSCHEEN ALS WINDROOSDEEL IN SEPTEMBER 2005 EN WAS IN EEN MUM VAN TIJD UITVERKOCHT- *NIEUW WERK: TOEN JE STILTE STUURDE, 48 PAGINA’S WOLFFPOËZIE. VERSCHEEN OP 18 NOVEMBER 2006. ONLINE TE BELUISTEREN: ERIK JAN HARMENS INTERVIEWT POM WOLFF OVER ZIJN BUNDEL 'TOEN JE STILTE STUURDE' IN DE AVONDEN - VILLA VPRO http://www.vpro.nl/programma/deavonden/afleveringen/28361453/

Laat een reactie achter