Op 11 maart presenteert Erwin Troost zijn boek. “Wat als alles een complot is?"

Home Forums Aankondigingen Op 11 maart presenteert Erwin Troost zijn boek. “Wat als alles een complot is?"

Dit onderwerp bevat 1 reactie, heeft 1 stem, en is het laatst gewijzigd door  Pom Wolff 6 maanden geleden.

 • Auteur
  Berichten
 • #7945

  Pom Wolff
  Sleutelbeheerder

  Erwin Troost is een excentrieke, bijzondere persoon in de schrijverswereld. Heel eigenwijs. Soms lijkt hij op een jonge Brusselmans of Giphart, maar er zit ook iets in van cabaretiers als Hans Sibbel als Hariki Murakami in. Hij laat de gedachte voor zich spreken, waarbij je zelf na mag gaan of het fictief is of echt.

  Op 11 maart presenteert Erwin Troost zijn nieuwe boek. “Wat als alles een complot is?”

  DETAILS
  Auteur(s) Erwin Troost
  Soort boek Paperback, 288 pagina’s
  Uitgever Aspekt B.V., Uitgeverij , Verschijningsjaar: 2018
  ISBN-13 9789463383097
  ISBN-10 9463383093
  Taal Nederlands

  Synopsis:

  Toen je geboren werd had je geen geloof, culturele achtergrond, kennis of taal. Je kroop naakt in het rond en dat deed je niets. Er was geen plaats voor schaamte. De bomen en bloemen herkende je niet, maar de kleuren waren mooi. En zo groeide je op en leerde van je buren, familie en kennissen. Er volgden andere kinderen die je leuk ging vinden. Je bent vijf jaar oud en gaat naar school. Je leert je creatieve brein ontwikkelen. Dan ben je zeven en krijg je jouw eerste boeken met informatie, religie en dan verandert jouw leven, maar als je in een ander dorp, stad of land was geboren dan had je een ander boek gelezen. Je geloof, informatie en taal zou anders zijn geweest. En stel jezelf dan de vraag: “Wat is er eigenlijk waar in mijn leven?” Jouw hersens werden gekneed, je was er zelf bij, maar hebt er niets van gemerkt. Zo sluimerde het langzaam jouw leven in. Aldus: ‘Wat als alles een complot is?’

  Schrijver Erwin Troost (1972) prikkelt de geest met cabareteske humor, feiten, verhalen, kennis, fictie en de onnavolgbare harde waarheid. Of het gaat over stalkers, Social Media, de del uit 1963, waarom downloaden hetzelfde als stelen is en wat is dan eigenlijk het downsyndroom? Troost zijn boek heeft een klein aantal (schrijf)fouten. Dat wilde de uitgever niet. Als iedereen het op Facebook kan waarom Troost dan niet? Ja, Troost had fouten kunnen voorkomen, maar hij wilde nou eenmaal geen Botoxboek. Als alles perfect is dan zouden we in een ideale wereld leven en nu word je juist scherp gehouden. Een stofje in jouw huis valt ook pas op na de grote schoonmaak. Als je de wereld beter wil maken zorg dan dat je onzekerheid weghaalt in jouw leven, gebruik geen Social Media voor de aandacht. Het is toch vreemd hoe dom en beledigend de mensen op Social Media zijn geworden? De natuur is geen foto op Instagram. Als je echt wil weten wat voor weer het is dan kijk je uit het raam. De hoofdfiguur van dit boek houdt zich schuil vanachter luxaflex en is bang geworden voor deze wereld. Maar nergens is een complottheorie te bekennen, want wat als alles een complot is en wij er al inzitten? Troost zegt hierover: “Ik heb alles verzonnen, behalve de waarheid.”

  Eerder schreef Troost ‘De zoektocht naar mijn ongelijk’. Dat was zijn debuutroman, bracht vele gedichtenbundels uit, won in 1996 een prijs voor beste performance dichter en was op zijn 23ste te zien in een documentaire over dichters op straat. Overigens was hij de eerste stadsdichter van Eindhoven. Dat wilde hij toen al niet erkennen. Hij vermijdt zoveel mogelijk televisie en media, maar komt Troost er met dit boek onderuit? Hij is er al bang voor.

 • #7946

  Pom Wolff
  Sleutelbeheerder

  zo lang hebben we moeten wachten – het wordt bibberen van de onthullingen en van het leven. van harte Erwin!

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.