Zoeken
Google
Google
Hoofdmenu
Poëzielinks
Bekijk alle poëzielinks...
Forum
Laatste reacties op http://www.pomgedichten.nl
Inloggen
Gebruikersnaam:

Wachtwoord:


Wachtwoord vergeten?

Registreer nu!
Online
13 gebruiker(s) zijn online (10 gebruiker(s) zijn op Gedichten, nieuws, rellen)

Leden: 0
Gasten: 13

meer...
Google ads
Nieuws : taferelen in eijlders - wereldknuffeldag met max lerou - aurora guds debuut 'droomschoot' - maandag voorpagina telegraaf nu al hier op pomgedichten
Gepost door Pom Wolff op 2011/3/20 20:50:00 (1070 keer gelezen)


max bedankt loes essen voor bieraanbod

laat ik wat namen noemen. aanwezig waren oa johnN, loes essen en jako fennek. aanwezig waren max lerou en kees godefrooij. dat is libie in japan. japan in libie zo u wil.
daar komt bij dat max wereldknuffeldag vierde in eijlders - voorpagina telegraaf vandaag gisteren al hier te pomgedichten - helse scenes met ria westerhuis en delia bremer. de meest aansprekende regel van de middag sprak bram de waard:

want een vrouw in de problemen
kust altijd terug


daar kon 'haar zware borstenkluit' van jako fennek niet over heen zondagmiddag eijlders, dichtersmiddag - sodom was het, nee erger. en aurora guds deed mooi. straks hier meer - je komt voor de poezie en je krijgt verhalen. foto's ook.

totdat max lerou binnenkwam leek alles rustig. het zou de middag van aurora guds worden. de presentatie van haar eijldersbundel ‘Droomschoot’ - zij ligt hier voor me – ik zal een recensie schrijven. mijn stem had mij verlaten. ik wilde aurora’s bundel hebben – en ik was net op tijd – ze vlogen weg – vanmiddag al uitverkocht.


aurora guds licht gespannen maar hartelijk ondersteund

loes essen zei iets tegen me. en ze zei nog iets. je mag van me drinken vandaag. dat had ze niet moeten zeggen. ik ben haar dankbaar natuurlijk, een genereus aanbod, maar op schandalige wijze gebruik van gemaakt. ik kom daar nog op terug. loes dank je wel.
mijn stemloze gang langs de tafeltjes. de ouwe aachenende hoog in de lucht als een tafereel in een schilderij van dali, naast sander brouwers. peter (letters) brouwer aan het eerste tafeltje en daar zat ook JohnN. de hand gedrukt. het eerste spanningsveld is daar dacht ik. johnN en loes in EEN ruimte. op naar het tweede tafeltje, het tafeltje met enorme lippen. we zagen het zeeuwse meisje jolies Heij, we zagen de drentse meisjes delia bremer en ria westerhuis, we zagen gusta bastian, maassluis geloof ik, en de friezin zininkin of kinnezin. een hartelijk welkom voor uw webmaster zonder stem. de dames het hoogste woord. niet dat ze elkaar verstonden plezier hadden ze wel. meer weggedrukt achterin een tafeltje loes essen met jako fennek. het middenpad voor aurora and friends.

nog een derde tafeltje met erika de stercke, kees godefrooij, simon mulder en zijn ex met die zachte gee. Amsterdam is overal goed voor. nog niets aan de hand.
in de rookruimte was het rustig – een biertje op loes gezondheid gedronken, merik van der torren schoof aan. op 1 mei zien we elkaar in het PAROOL theater. daar verheug ik mij op.
en toen kwam de katalysator binnen. max lerou. wereld knuffel dag pom. maandag frontpage telegraaf – kwam even langs uit de sugar factory, een straat verder. of ik mijn telefoon nooit opneem. je bent er max. en loes trakteert vandaag. ober 2 bier. ik weet niet loes hoever de rekening is opgelopen maar max en ik zijn je dankbaar. dat je het weet.

lerou en godefrooij, ik dacht – een tweede spanningsveld. wat is dat max wereld knuffeldag? en waarom ben jij daar zo prominent? begon aan het grote voorstellen. loes dit is max en max is bekend door de organisatie van een wereldknuffeldag all over the World. van libie tot Japan zeg maar. ik had de woorden nog niet gesproken of ik ontwaarde een blik in loes’ ogen die ik nog net kon vastleggen op de foto. (zie de eerste foto boven)
jolies heij maakte overal een punt van


juist op dat moment sprak bram de waard de woorden hierboven geciteerd.

want een vrouw in de problemen
kust altijd terug


o dan moet je bij heij zijn sprak ik max aan. die maakt overal een punt van. ken je heij eigenlijk. dat is de nieuwe liefde van martin ma de jong alleen heij zelf denkt daar nog anders over. loes begaf zich naar het tafeltje jako fennek om Zwitserland door te nemen – het onrustig heen en weer lopen van johnN zullen we uit privacy overwegingen hier niet vermelden. in vuur en vlam het thema van de eijldersmiddag.

op weg naar heij sprak max kees godefrooij nog even aan en liet zich wat minder gelukkig uit over de vormvaste gedichten van deze sonnettenschrijver. ik dacht te verstaan ‘poezie voor op de bovenste plank’ maar moest later begrijpen dat max de dichter zelf in het voorbijgaan had aangesproken en daarbij de woorden stijve plank had gebruikt. kees die toch al niet uitblinkt in communicatie reageerde niet echt soepeltjes.

ook het knuffelen met heij nog net weten vast te leggen. de dames westerhuis en bremer zeer geïnteresseerd. zij verzorgden iets later een optreden waar ze nu nog over napraten in eijlders. het mag gezegd – de drentse erotiek sloeg aan, je hebt van die dagen.


delia bremer en ria westerhuis troosten max na zijn gesprek met jolies heij


we drinken op loes max, ober twee bier. ik mag die loes wel sprak max bij zijn achtste biertje. je hebt geen last van haar en ze is toch aanwezig.
naast ons plofte dichteres louise van vlieland en legde nadrukkelijk haar bundel op tafel. vlieland vlieland fluisterde ik max waar ligt vlieland. alsof we aan EEN tessel niet genoeg hebben. mijn god. jako fennek op het podium. sprak in zijn gedichten over 'haar zware borstenkluit'. de dames westerhuis en bremen meteen bij de les. ja vertaal dat maar eens in het drents ria zei ik tegen delia. en tijdens het optreden van aurora gebeurde het wonder van eijlders: max lerou leek ineens geheel verzonken in de natuurpoëzie van louise en de rust keerde terug in cafe eijlders.

het was die eilandrust, het waren die prachtige natuurbeschrijvingen die max deden bedaren – het wereldgeknuffel voorbij - je hoorde kees godefrooij weer ademen, johnN zocht een stoel op om te zitten. aurora sprak prachtige poezie. kreeg zojuist een smsje uit vlieland – max is daar goed aangekomen. ‘veel natuur hier, veel kluiten ook’ mocht ik lezen.

De reacties zijn eigendom van de posters. We zijn niet voor de inhoud verantwoordelijk.