Zoeken
Google
Google
Hoofdmenu
Bekijk alle poëzielinks...
Forum
Laatste reacties op http://www.pomgedichten.nl
Inloggen
Gebruikersnaam:

Wachtwoord:


Wachtwoord vergeten?

Registreer nu!
Online
14 gebruiker(s) zijn online (7 gebruiker(s) zijn op Gedichten, nieuws, rellen)

Leden: 0
Gasten: 14

meer...
Google ads
Gedichten : 
Gepost door Pom Wolff op 2015/4/9 22:20:00 (1915 keer gelezen)
Gisteren op het einde van de wereld op de boot bij catelijne – julius joker weer eens met hart en ziel mogen begroeten & aanschouwen – een drieluik gedaan met marten janse, jetty armaiti – jetty zingt/zong onze teksten... en zojuist afgesproken met marten (de organisator van de haarlemse dichtlijn binnenkort) dat


– we gaan touren. Dat wordt een programmaatje en noordholland zal uitlopen, nee ik bedoel de opperdoezer ronden niet, nee voor jetty, marten en pom. Zo zal het zijn.
Maar ik was gelukkig geworden – zei ik

deze week die prachtbundel mogen ontvangen van tessa de swart, eigengemaakt op handgeschept papier. Och een wonder van de zee. dag lieve zee. Al daarmee himmelhochjauchzend zum tode überverrückt.


Maar dan gisteren op de boot ook nog de montventoux opgefietst met de dichter jan kal. Jan Kal binnenkort op ruigoords vurige tongen te bewonderen.


Jan deed zijn bob dylangedichten en ik mocht van deze amsterdamse haarlemse grootheid een opdracht aanvaarden. Waar heb je dat nou 2x in een week? zoveel mooois. ja van de poëzie heb je dat.

van de zee en op de boot. en Dinsdag zal het in leiden in dranklokaal de WW mooi zijn. Het zal mooi zijn om de bundel van tessa te genieten, het zal mooi zijn om de ‘1000 sonnetten’ van jan kal te genieten. Laat het weekend maar komen. Misschien met een gedicht van martin wijtgaard weer in de zondagochtendwedstrijd. Die mij zijn levensverhaal vertelde gisteren met een biertje in de hand slenterend de stad in vanaf de boot. In martin zit nog zoveel poezie. Kamaraden laten we de lente aanvaarden. Laten we jong zijn, onbedorven en eindeloos, laten we opgaan in onze poezie! Het is allemaal van ons!

en Jetty zong mijn poëzie
zo adembenemend en bloedstollend mooi:ochtend

het was een ochtend
die zo de poëzie in kan
maar die ik toch nog even
voor mij houden wil

alles was er
waar dichters over schrijven
een wit bed om uit te rusten
een croissant en koffie ook

maar dat de zon scheen
in je tuin in december
en deze ochtend in haar handen nam

zoals jij die van mij
is het mooiste dat mij overkwam
in de hardste winter van mijn zijn


pw