Zoeken
Google
Google
Hoofdmenu
Bekijk alle poëzielinks...
Forum
Laatste reacties op http://www.pomgedichten.nl
Inloggen
Gebruikersnaam:

Wachtwoord:


Wachtwoord vergeten?

Registreer nu!
Online
23 gebruiker(s) zijn online (5 gebruiker(s) zijn op Gedichten, nieuws, rellen)

Leden: 0
Gasten: 23

meer...
Google ads
Nieuws : 
Gepost door Pom Wolff op 2015/10/28 17:30:00 (891 keer gelezen)
met respect voor peter van synghel plaatste ik

HIER! de berichtgeving over het heengaan van de dichter peter van synghel. ik citeerde de overledene die in 2010 reageerde op een badinerend stukje van mijn hand. een uiterst vriendelijke reactie van peter – waarin hij met een klein gebaar zijn grootheid etaleerde: “Ik kreeg van je een aansteker toen, plots gaf je die aan me, wat ik erg vriendelijk vond en ik ging je prompt als meer gaan bezien dan als de dichter die je bent, die aansteker heb ik nooit weggegooid ook niet nadat hij reeds lang was opgebruikt, hij ligt hier ergens in een schuif.”

de gekken tussen welke jacob de bruin zich heeft begeven op FB zouden met wat beter lezen een voorbeeld kunnen nemen aan de overledene. maar nee hoor – scheldkanonades, bedreigingen en heel veel ander schuim is mijn deel. en jacob de bruin stookt het vuurtje nog eens lekker op daar. de gekken laat ik de gekken die moeten ze maar opsluiten in belgenland - wat heb ik er mee te maken – maar die de bruin had ik hoger ingeschat. schat ik ook hoger in. ik wil gewoon excuses van jacob.Jacob de Bruin:
in het peter-memorial op pomgedichten lees ik (middelmatig lezer) een tekstbrij die voor een groot deel bestaat uit knip-en-plakwerk (aka kut-and-pasta) vanuit de geschiedenis van de eigen site; hoe erg die pvs was enzo.
triest dieptepunt is ergens wel de huilerige ijdeltuiterij over het aansteker-relikwie.
wat er wel aan compassie te lezen valt, ruikt door de rest teveel naar ikmens pom in amsterdam.
het gaat hier niet om peter en dat stoort me mateloos.


Jacob de Bruin:
pom, het in memoriam dat roop schreef, doet voor mij peter wél recht. niet mooier, niet lelijker dan hij was.
je hebt de post op pomgedichten aangepast zodat dit nu bovenaan staat. mooi zo.
wat daaronder volgt hoef ik niet te lezen.
geklets over marc tiefenthal, joop komen, het jaar 2010, etcetera in een post over de dood peter van syngel. schrijfstijl. ach.


Pom Wolff: 'de huilerige ijdeltuiterij over het aansteker-relikwie.' ik denk dat het je zou sieren jacob als je die kwalificatie zou intrekken. de overledene vond juist die aansteker het vermelden waard. en ik vind het zeer gepast om dat kleine gebaar van de overledene te memoreren. in kleine gebaren leggen mensen veel van zich zelf. 'de huilerige ijdeltuiterij over het aansteker-relikwie.' dekt op geen enkele wijze mijn waardering voor het gebaar ooit van Peter. het zou trouwens die gekken tussen welke je je hebt begeven sieren om beter te lezen met hun huilerige ijdeltuiterij richting mij.


Jacob de bruin:
tja, dat 'huilerige' dat moest ik maar schrappen. nodeloze opsmuk uit boosheid.
over dat 'aansteller-relikwie' ben ik ook niet tevreden. ach, laat maar staan, een kniesoor die zich daar aan stoort.
onverlet laat ik het woord 'ijdeltuiterij'.
de keuze van de quote van peter (ontmoeting, aansteker, etc.) dient volgens mij maar één doel. aangeven hoe bijzonder pom was in peters leven.

genoeg nu, hier.
peter is dood.
en ons geouwehoer hier is niks.