Zoeken
Google
Google
Hoofdmenu
Bekijk alle poëzielinks...
Forum
Laatste reacties op http://www.pomgedichten.nl
Inloggen
Gebruikersnaam:

Wachtwoord:


Wachtwoord vergeten?

Registreer nu!
Online
13 gebruiker(s) zijn online (6 gebruiker(s) zijn op Gedichten, nieuws, rellen)

Leden: 0
Gasten: 13

meer...
Google ads
Gastcolumns : ANDREA VAN HERK met een brief aan haar geliefde - LIEVE JIJ.....
Gepost door Pom Wolff op 2015/10/30 7:30:00 (658 keer gelezen)


BRIEF AAN EEN GELIEFDE
Lieve jij,Je had het al eerder gevraagd, of ik ook over jou zou schrijven, “wanneer je aan de beurt was”. Ik had je gezegd dat ik je zou bewaren, voor het boek waar ik aan werk. Maar er is iets gebeurd mijn lieve schat. Ik had nooit begrepen waar het begrip “kill your darlings” op sloeg, tot ik bij ons hoofdstuk was aanbeland. Het past er simpelweg niet in, dus ik heb de rode pen door ons literaire samenzijn gehaald. Hoe moeilijk ook. Want jij was daar toen ik viel, weer opstond en nog lager viel. Toen ik me met hem verloofde en hij weer ging. It was you all along.

Het is al weer een jaar geleden dat we elkaar voor het laatst zagen. Jij had de plek genoemd, bar Bukowski, Amsterdam, een regenachtige winteravond nadat ik me voor het eerst in cafe Eijlders begeven had. Een vrouw schrijft een jongen. En nu schrijf ik jou. De vrouw die ik nu ben, de jongen die jij ooit was. Ik vertelde je die avond over mijn “hou me vast en heb me lief dagen”. Dat deze een erfenis uit het verleden zijn waar ik waarschijnlijk de rest van mijn leven mee moet dealen. Je merkte op dat ik die dagen helemaal niet zou moeten hebben, maar genoeg zou moeten hebben aan mezelf. Ik liet je je gang gaan. Je wist veel, maar niet alles. Er stond een gedicht op de muur, he made me laugh again, de laatste regel. Jij had het afgedaan als toeval, ik had er iets moois in gezien. Drie tranen raakte mijn wang. Een links, twee rechts. Je zag alleen de linker. Ik was achter jou aan de bar uit gelopen. De aanwezige mannen hadden naar me gekeken, jij groot en sterk. Ideaal om bij weg te krulpen.


Afgelopen week berichte je mij. Dat het nog geen elf uur was, maar je het gevoel had alsof het al veel later was. Het grapje dat je ooit maakte als de klok weer eens werd teruggezet. Deze week heb ik de klok voor heel even iets verder teruggedraaid. Ik zag ons weer even samen. Utrecht. Sardinië. Sri Lanka. De Witte Aap. Lowlands 2013 op mijn bank. Jij was daar, en daarvoor, ben ik je eeuwig dankbaar.

Heel veel liefs,


mij
https://www.youtube.com/watch?v=iBgP44KEf3Q