Zoeken
Google
Google
Hoofdmenu
Bekijk alle poëzielinks...
Forum
Laatste reacties op http://www.pomgedichten.nl
Inloggen
Gebruikersnaam:

Wachtwoord:


Wachtwoord vergeten?

Registreer nu!
Online
9 gebruiker(s) zijn online (7 gebruiker(s) zijn op Gedichten, nieuws, rellen)

Leden: 0
Gasten: 9

meer...
Google ads
_NW_RSSFEED

nieuws
(1) 2 3 4 ... 447 »
Nieuws : 
Gepost door Pom Wolff op 2015/11/2 8:20:00 (583 keer gelezen)
vanaf 1600 uur gisterenmiddag is de site met grote spoed vervoerd richting VU. webmeisje opereert en opereert - met bettie aan haar zijde.
of de patiënt het haalt is erg onzeker. de columnisten van de dag zijn geinformeerd. jolies en merik. wat we nog kunnen publiceren hier zullen we publiceren. en anders wordt het een nieuwe site. deze week is de week van het onderhoud. zo heeft de doktor laten weten.
breng voor de zekerheid maar in veiligheid wat voor u van belang was hier. een recensie, een aardig woord, een gedicht. deze site in deze vorm haalde een kleine 16 miljoen poeziehits in ongeveer 9 jaar. afscheid is ook opnieuw geboren worden. dank u voor uw bijdragen hier. en natuurlijk adoreren we webmeisje britt. die ons 10 jaar leven liet. xxxvan mij had je mogen blijven
dat weet je wel
ik ben een uur gaan zitten
met een boekje in mijn hand
een pen om je te schrijven
het was een zinloos uur

pom wolff

Totaal: 15973507 pagina´s bekeken.
Vandaag is het: 02/11/2015

2006
226335 (1.416%)
2007
958624 (6.001%)
2008
1553023 (9.722%)
2008
292489 (1.831%)
2009
1559713 (9.764%)
2010
2068937 (12.95%)
2011
2146123 (13.43%)
2012
1562709 (9.783%)
2013
1877462 (11.75%)
2014
2277663 (14.25%)
2015
1742872 (10.91%)


Nieuws : 
Gepost door Pom Wolff op 2015/10/28 17:30:00 (872 keer gelezen)
met respect voor peter van synghel plaatste ik

HIER! de berichtgeving over het heengaan van de dichter peter van synghel. ik citeerde de overledene die in 2010 reageerde op een badinerend stukje van mijn hand. een uiterst vriendelijke reactie van peter – waarin hij met een klein gebaar zijn grootheid etaleerde: “Ik kreeg van je een aansteker toen, plots gaf je die aan me, wat ik erg vriendelijk vond en ik ging je prompt als meer gaan bezien dan als de dichter die je bent, die aansteker heb ik nooit weggegooid ook niet nadat hij reeds lang was opgebruikt, hij ligt hier ergens in een schuif.”

de gekken tussen welke jacob de bruin zich heeft begeven op FB zouden met wat beter lezen een voorbeeld kunnen nemen aan de overledene. maar nee hoor – scheldkanonades, bedreigingen en heel veel ander schuim is mijn deel. en jacob de bruin stookt het vuurtje nog eens lekker op daar. de gekken laat ik de gekken die moeten ze maar opsluiten in belgenland - wat heb ik er mee te maken – maar die de bruin had ik hoger ingeschat. schat ik ook hoger in. ik wil gewoon excuses van jacob.Jacob de Bruin:
in het peter-memorial op pomgedichten lees ik (middelmatig lezer) een tekstbrij die voor een groot deel bestaat uit knip-en-plakwerk (aka kut-and-pasta) vanuit de geschiedenis van de eigen site; hoe erg die pvs was enzo.
triest dieptepunt is ergens wel de huilerige ijdeltuiterij over het aansteker-relikwie.
wat er wel aan compassie te lezen valt, ruikt door de rest teveel naar ikmens pom in amsterdam.
het gaat hier niet om peter en dat stoort me mateloos.


Jacob de Bruin:
pom, het in memoriam dat roop schreef, doet voor mij peter wél recht. niet mooier, niet lelijker dan hij was.
je hebt de post op pomgedichten aangepast zodat dit nu bovenaan staat. mooi zo.
wat daaronder volgt hoef ik niet te lezen.
geklets over marc tiefenthal, joop komen, het jaar 2010, etcetera in een post over de dood peter van syngel. schrijfstijl. ach.


Pom Wolff: 'de huilerige ijdeltuiterij over het aansteker-relikwie.' ik denk dat het je zou sieren jacob als je die kwalificatie zou intrekken. de overledene vond juist die aansteker het vermelden waard. en ik vind het zeer gepast om dat kleine gebaar van de overledene te memoreren. in kleine gebaren leggen mensen veel van zich zelf. 'de huilerige ijdeltuiterij over het aansteker-relikwie.' dekt op geen enkele wijze mijn waardering voor het gebaar ooit van Peter. het zou trouwens die gekken tussen welke je je hebt begeven sieren om beter te lezen met hun huilerige ijdeltuiterij richting mij.


Jacob de bruin:
tja, dat 'huilerige' dat moest ik maar schrappen. nodeloze opsmuk uit boosheid.
over dat 'aansteller-relikwie' ben ik ook niet tevreden. ach, laat maar staan, een kniesoor die zich daar aan stoort.
onverlet laat ik het woord 'ijdeltuiterij'.
de keuze van de quote van peter (ontmoeting, aansteker, etc.) dient volgens mij maar één doel. aangeven hoe bijzonder pom was in peters leven.

genoeg nu, hier.
peter is dood.
en ons geouwehoer hier is niks.

Nieuws : PETER VAN SYNGHEL overleden in kortrijk - 37 jaar - NU met een eerbetoon door ROOP
Gepost door Pom Wolff op 2015/10/27 18:10:00 (1201 keer gelezen)
ROOP: goede dichter, slechte dichter, dat weet ik niet. wel dat hij een oorspronkelijke dichter was, met een authentieke gekte, wars van poses, in de persoonlijke omgang hopeloos struikelend over zijn eigen emoties, maar ook gevat en geestrijk. razend kon hij zijn op de lieven die hem versmaadden, maar in zijn gedichten vond hij afstand en ironie. dat hij zijn lieve meisje nooit zal vinden, vind ik onrechtvaardig. met 37 kom je net uit je puberteit, dan heb je geen hersenbloeding te krijgen. onderstaand gedicht vond ik op de site van thierry deleu, de geletterde mens, het tekent peter volgens mij ten voeten uit. in ieder geval zal ik hem zo onthouden, die altijd maar verliefde jongen zonder lief.


amorf

o en ik zou de wolkenpracht beschrijven
die wordt veroorzaakt door de invalshoek
van de ondergaande zon
maar de oude meesters kan ik niet evenaren
en wie leest de oude meesters nog?
een enkeling blijft ze herlezen en heeft geen
goed oog op de toekomst enzo
op wat volgt op de korte opleving van
zo veel en zo schone wolkenpracht
en ik ben enkeling noch oude meester
(ik ben een begeesterde jonge man die
alleen oog heeft voor lieve meisjes
met zwart haar, of blond, of roest)
en ik slaap alleen vannacht
ik zal een beetje zitten luisteren naar liedjes
want de zon is nu toch al onder

Peter Van Synghel(aldus ROOP)
PETER van SYNGHEL overleden. een bericht. hersenbloeding 37 jaar. het volgende bericht bereikte mij vanochtend, ook afgedrukt op zijn FB pagina, waar vele blijken van droefheid worden uitgeschreven. http://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20151026_01939454

"Ik ben de vader van Peter.
Peter heeft jammer genoeg een hersenbloeding niet overleeft.
Een creatieve geest is voor goed weg.
Al was ik niet de beste vader, ik heb heklaten zijn ding doen.
Poëzie en literatuur waren bijzonder belangrijk.
Zijn 3 katjes waren zijn gezinnetje.
Nu gaan wij hem missen.
Slijten zal het in alle geval, maar vergeten zal nooit gebeuren.
Voor wie een groet wil brengen: Opgebaard bij begrafenissen Stockman Oudenaardsesteenweg te Kortrijk. Altijd welkom!!! Johan Van Synghel"

Peter was een zeer kritische volger van deze site. hij was eigenlijk te serieus voor deze site. dat moet je jezelf niet aandoen. op 23 april 2010 schreven we van hier – toen we allemaal nog in leven waren het volgende – ik legde tiefenthal uit wie peter van synghel eigenlijk was. zoiets schrijf je niet als iemand is overleden. ik schreef het ook bij leven. hij heeft het gelezen.
maar ja met 37 hoor je ook helemaal niet dood te zijn. sodemieter op dood! sodemieter je eigen graf in kolere dood!

Tiefenthal: "Kon me net op tijd vastgrijpen bij het vallen van mijn stoel zodat ik niet te diep. PVS zou peter van synghel zijn. Louter onbekend, tot ik een zoekmachine liet draaien en hem .nl vond.
Dan rijst torenhoog de vraag: is die man in Nederland ingeweken uit België en wacht hem daar het zelfde lot als Benno Barnard, die hier nog steeds als Nederlands schrijver wordt geëpiteerd?
Veel wijzer zijn we dus nog niet. Wordt allicht vervolgd.ja dat is eigenlijk wel een goede vraag tief. wie is die peter van synghel eigenlijk. ik heb hem een keer ontmoet in Eindhoven. maar toen was ik wat in de war. lees rustig – vera van der horst had me dronken gevoerd. ken je vera van der horst eigenlijk? der werd daar wat afgezopen in Eindhoven in dat poeziecafe op een hoek van de strijpsestraat. hij stelde zich aan mij voor met het geven van een hand. ik ben peter van synghel. ik had weleens over hem gehoord. ik zag een magere jongen die redelijk normaal uit zijn ogen keek. en ik kon hem verstaan. ik vond wel dat ie in dat korte gesprekje heel veel aandacht had voor de stagiaire die mij begeleidde toen. dat was een jong meisje van in de twintig dat zelf ook wel eens wat schreef. die van synghel schatte ik achter in de twintig toen, zoiets. hij zal nu wel veertig zijn. dat doe je toch niet. jezelf voorstellen en dan alleen maar kijken naar het meisje naast me. niet dat het meisje van van synghel in de war raakte hoor. dat meisje was er wel aan gewend dat dichters naar haar keken. maar zo indringend als die van synghel naar dat meisje keek was ronduit onbetamelijk. ik hoorde hem denken. jouw stage is afgelopen. laat die wolluf toch gaan, die heeft helemaal geen stagiaire nodig. bij de poezie heb je helemaal geen stagiaires. terwijl ik juist in die tijd wel stagiaires nodig had tief. ach ik heb mijn hele leven stagiaires nodig gehad. wat weet zo een jongen daar nou van. blijf hier. blijf bij mij. hoorde ik hem denken. vlak naast mij. dan gaan we praten over mooie dingen. ik over jou en waarom ik zo naar je kijken moet.

ik voelde me een beetje ongemakkelijk tief. het was tenslotte een stagiaire en die moest ik nog veilig naar Apeldoorn brengen. ongeschonden liefst. en het leek wel of die blikken van van synghel grote stukken uit haar lichaam vraten. en natuurlijk net de mooiste delen. o ben jij DE peter van synghel sprak ik de onbetamelijke toe. ja ze hebben het weleens over jou. maar nu begrijp ik waarom. ik zal nog wel wat gezegd hebben tief – mooie gedichten – goddelijk lichaam – stralende verschijning – ach je kent me – de beminnelijkheid zelve. verder weet ik niet veel van hem. hier op pomgedichten heeft ie een aantal malen gereageerd. hij vindt dat Nederlanders niet kunnen schrijven. dat is een leuke stelling. en hij vindt dat ik ook niet kan schrijven. niet omdat ik een Nederlander ben maar omdat ik een stagiaire in 2002 of 2003 veilig naar een parkeerplaats bracht in Apeldoorn. ze zijn bosrijk daar in Apeldoorn die parkeerplaatsen. je hoort er nog vogeltjes.

verder kon die van synghel het geloof ik goed vinden met dat geteisem van schrijfnet. je weet wel die site ooit met tiepes als roop en werner spaland, olaf risee, joop komen. en hij heeft nog weleens een lichte verhouding gehad met de ex van risee. en met de ex van roop, met de ex van peterM. je kunt ook zeggen zo gauw er een ex was was van synghel er ook. maar nu leeft hij geloof ik keurig als ambtenaar van goede zaken ergens in dat mooie belgie. je hoort niet veel meer van hem. op facebook wilde hij onlangs vrienden worden met me. dat heb ik in beraad. als we nog eens een gedicht uit hem zouden kunnen krijgen dan kunnen we tenminste lezen hoe het al die exen is vergaan. hoe die exen zijn vergaan.
PVS:
Hey Pom, ik wist niet dat je dronken was, in mijn verbeelding was je inderdaad gewoon wat verward. Ik kreeg van je een aansteker toen, plots gaf je die aan me, wat ik erg vriendelijk vond en ik ging je prompt als meer gaan bezien dan als de dichter die je bent, die aansteker heb ik nooit weggegooid ook niet nadat hij reeds lang was opgebruikt, hij ligt hier ergens in een schuif. 31, nog maar - wat duurt het allemaal lang. Als Tiefenthal mij een vriendelijk mailtje stuurt op peeetervans@hotmail.com krijgt hij van me een exemplaar van de bundel 'Drinken op Godot' vanwelke je via google niets kan terugvinden - enorm exclusieve materie. Als teaser en tevens als mijn laatste gedicht (dat is: mijn laatste in mijn leven totnutoe, gemaakt na 'Drinken op Godot') voor Tiefenthal:yes we can

je kan koffie zetten
soep opwarmen en
33cl limonade drinken

als je koffie bezit
en soep bezit en
33cl limonade bezit

en vraag niet hoe kan
maar vraag wat jij kan
uitsparen of bijdragen

PVS
JOOP KOMEN maatje van Peter op schrijfnet schreef over PETER:


Een dik boek ben ik aan het schrijven over de gesel van Kortrijk.
De duivel van Synghel heeft me het leven niet alleen zuur gemaakt, maar het leven was voor mij een schier ondraaglijk lijden.
Ik heb mensen zien verdrinken voor mijn ogen, ik heb mensen zien lijden aan kanker, ik heb beide mijn ouders zien sterven aan hartfalen, ik zag mijn buurman sterven aan het nierdialyseapparaat, kinderen zag ik in stukjes en beetjes onder de tram vandaan halen, vrienden stierven onder mijn ogen aan aids, kortom ik zag veel ellende, maar niemand gun ik het leed van een ontmoeting met de gesel van Kortrijk Peter van Synghel.
Wat deze meedogenloze crimineel mij en mijn vriendin Helena de Clercq heeft aangedaan, daar is nooit een gelijkwaardiger boek over verschenen dan ik binnenkort de wereld zal doen proeven, maar slechts de spijkerharden onder ons zullen in staat zijn het boek tot aan het einde toe uit te lezen.
Ik geef nog niets prijs over de inhoud, maar ik wil wel zeggen dat u beter met een lege, schone maag aan het boek kunt beginnen. U zal dan met een hongerig gevoel beginnen, maar weldra zal u elke lust tot het nuttigen van voedsel ontgaan.
Nieuws : ROOP krijgt steun uit onverwachte hoek - de heren de jong en verwijtgaard uit op onrust
Gepost door Pom Wolff op 2015/10/19 21:50:00 (616 keer gelezen)

Martin Wijtgaard:
Er zijn erbij die behoorlijk Bakken kunnen, maar dit terzijde. Mocht zich onder je nalatenschap van twintigers een bloeme aandienen die aandacht waardig is, dan zal ik haar postfris en zonder plakker per ommegaande naar Buitenveldert sturen met een fles Grand Marnier als blijk van erkentelijkheid. Als nederig blijk van verzoening tevens, want ik begrijp dat je webmeesterlijke tenen akelig gekneusd zijn onder het gewicht van mijn niet onaanzienlijke gestalte.

Welk deel van voornoemde Marnier je afvaardigt naar de Wadden laat ik over aan je eigen inzicht, al zou ik zelf zo'n drievijfde suggereren, zodat het Werkzame Bestanddeel voor het vasteland behouden blijft.


Martin Max Aart de Jong:
Schandalig dat zo'n verwijtgaard hier het kwaletarium, toch de kweekvijver van gansch eliterair Nederland, bestookt met openlijke kritiek. Er zijn grenzen aan wat een democratie vermag zou ik zeggen en daarom is het goed dat de redactie van pomgedichten, te weten jufvrouw Bettie Serveert (haar werkelijke achternaam is me ontschoten), de heren Wolff en de Vries, alsmede de op de achtergrond geraakte Haagse eindredactie en de buitenland redactie te Texel, het hoofd koel houden en de betreffende brief niet plaatsen op het veelgelezen medium in kwestie maar de boodschapper ter plekke verbaal executeren. Dit is wat ze noemen probleemoplossend vermogen. Laat het een lichtend voorbeeld zijn in deze tijden waarin wijsheid tot een bedroevend laag promillage in het Neerlands bloed gedaald is.Pom Wolff:
ja mneer de jong meneer wijtgaard noemt roop het knechtje van mij. dan ben je niet helemaal op de hoogte van de verhoudingen ter plaatse. u zelf ging u ook weleens te buiten aan kritiek toch. u weet wel dat ik altijd de vrede najaag. ik sla geen flessen op hoofden stuk. ik woon niet in leeuwarden. ik breng geen gele jumbozakken naar lesbos. ik verzamel geen postzegels. meneer wijtgaard en u zelf houden van onrust. van het groter maken van dingen. van mensen de alcohol injagen. uw oosterse aard kijkt niet op een dode meer of minder. roop is een respectabel mens. hij is schoon op zichzelf en op zijn vrouw. hij heeft vele kinderen in heel veel plaatsen te onderhouden en hij schrijft prachtige recensies op ingezonden werken. dat zijn de feiten!Nieuws : STEM WEN! tot stadsdichter van Eindhoven - advies pomgedichten stem op WEN VAN DER SCHAAF
Gepost door Pom Wolff op 2015/9/26 4:30:00 (743 keer gelezen)
hier is de link waar u UW STEM OP WEN kunt laten zingen. stem wen. STEM WEN tot stadsdichter van Eindhoven. de beelden spreken voor zich.
(...)


-en toen het afscheid daar was:

ik steels over mijn schouder keek
en geen stap meer zichtbaar bleek
wist ik niet of u wel waar was
of dat ik u verzon in mij


(...)


Wen van der Schaaf


(1) 2 3 4 ... 447 »