Zoeken
Google
Google
Hoofdmenu
Bekijk alle poëzielinks...
Forum
Laatste reacties op http://www.pomgedichten.nl
Inloggen
Gebruikersnaam:

Wachtwoord:


Wachtwoord vergeten?

Registreer nu!
Online
4 gebruiker(s) zijn online (3 gebruiker(s) zijn op Gedichten, nieuws, rellen)

Leden: 0
Gasten: 4

meer...
Google ads
_NW_RSSFEED

de wekelijkse gele kaart
(1) 2 3 4 ... 9 »
Gele kaart : BETTIE - 'Is de guigelton echt in uw harsus geslagen? meneer wolluf'
Gepost door Pom Wolff op 2015/5/6 11:20:00 (691 keer gelezen)

meneer wolluf wat is er met uwes aan de hand, bent u niet tof geworden. Moeten we uw dan toch opsluiten? Is de guigelton echt in uw harsus geslagen?
Wat is er bettie meneer wolluf heeft nieuwe brooks gekocht, een sportbroek van asics met lichtgevende lettertjes voor in het donker en kekke ritsjes bij de onderbenen. Meneer wolluf wil ook gemasseerd bettie en dan vooral meneers wollufs kuiten, want de kuiten van meneer wolluf willen nog niet echt goed begrijpen dat ze mee moeten lopen als meneer wolluf wil lopen. Ze sputteren een beetje tegen bettie – ik denk dat je ze even onder handen moet nemen. Sportcentrum VU 8 hoog voor al uw kuiten.

U loopt meer dan dat u schrijft meneer wolluf daar zitten lezers niet op te wachten. Neemt u een voorbeeld aan meneer Joop Komen die schrijft de hele woensdag vol terwijl u een beetje voor de kat zijn kut in uw nieuwe brooks loopt rond te veren.
Was het maar veren bettie. nou ja dat wilde ik zeggen maar bettie liet mij niet aan het woord lieve lezer. en u bent ook al gestopt met roken meneer wolluf – meeroken is er ook al niet meer bij – wat hebben we nog aan u meneer wolluf? is dat een echte vraag bettie?

ik voelde bettie de ritssluiting van mijn asics omhoog ritsen aan mijn rechterkuit. Voelde haar handen over de harde kuitspieren glijden om daarna met beide handen.... ellen ten damme klonk uit de ziekenomroepradio met een vaag liedje en zong over een man ‘die met al zijn vingers aan haar – nou ja - je weet wel – you know –‘ zat.
NIET ZO HARD KNIJPEN BETTIE!!!
Gele kaart : Zie die koppen en zwijg. Ga aan de drank, spring van een flat, doe iets maar laat dit nooit meer nooit meer plaatsvinden in ons alef mokum.
Gepost door Pom Wolff op 2015/2/5 17:40:00 (761 keer gelezen)

Inmiddels zijn wij hier te 020 wel wat gewend. Elke dag een afrekening we hebben er mee leren leven. Amsterdammers onder elkaar. Dat is te verdragen. we lossen de dingen op. Opvegen, schoonmaken en weg ermee.
Maar nu is het anders in de hoofdstad. Sinds gisterenavond. 020 zal nooit meer 020 zijn. Hoeveel geboefte kan een stad aan. Heel veel geboefte. Maar het geboefte dat amsterdam gisteren teisterde ging alle grenzen te buiten. dordrecht, leiden.
Alles konden we verdragen maar niet van dittum.
De combi dordrecht – leiden combinatie en dan op zo een overdreven uitgelaten wijze is dodelijk - doet in elke rechtgeaarde amsterdammer de amsterdammer sterven. Dit is teveel. Kijk toch eens naar die koppen. En dat dan ook nog eens allemaal in eijlders, waar de beschaving tot 4 februari 2015 hoogtij vierde.

Zie die koppen en zwijg. Ga aan de drank, spring van een flat, doe iets maar laat dit nooit meer nooit meer plaatsvinden in ons alef mokum. Zie die kop van die de jong rechts. Hoe hangt het aan de bar waar zoveel vooraanstaande figuren uit de nederlandse samenleving eerder stonden. Op die plaats zal nooit meer iemand kunnen staan. Zie ook het onverzorgde sliertenhaar dat tot ver over bar gedrapeerd hangt. Zie de smadelijke glimlach van Martin M met die triomfantelijke blik in de ogen waaruit een – dit is van ons dit is van mij dit is van leiden - straalt.
Zie de kop ernaast. De kop van Peter M – de heren schrijven uit zich zelf hun achternamen niet meer voluit. Het is geboefte en zo schrijven zij hun namen. Die kop van Peter M – de glimlach van een kind een wolf in schaapskleren, dordrecht – dordrecht in amsterdam – hadden we lerou al gehad amsterdam kon lerou handelen maar dit nee dit kunnen wij hier niet aan. En dan links nog een keer dordrecht – josse K – meneer heeft het naar zijn zin – de duim geheven – amsterdam dood.
als je dit toch ziet dan ga je vanzelf slammen - je krijgt het spontaan aan je slijmbeurs - de heren worden bedankt:


aaaaaaaaaaaaaaaauw!! au au au


aaaaaaaaaaaaaaaauw!!
slijmbeurs
aaaaaaaaaaaaaaaauw!!
aaaaaaaaaaaaaaaauw!! au

sla me te pletter
rijt me uiteen
auuuuuuuuuuwwwwww godverdomme au

elke letter doet mij pijn
ik kannie tiepen kannie scrollen
kannie zitten kannie niks
misschien dat neuken nog wat helptpw


Gele kaart : ochtendhumeur - dat ze de beste wensen krijgen!
Gepost door Pom Wolff op 2014/10/6 16:30:00 (801 keer gelezen)

Het lijkt me helemaal niks – een ontbijtje op bed. U zult wel denken daar heb je hem weer. Maar als u dat zojuist dacht dan is een ding zeker in uw leven – met u zal ik in ieder geval nooit een ontbijtje op bed vieren. En van die zekerheid worden we allebei gelukkig.
Een ontbijtje op bed dus. Dat is niet een ontbijtje op een tafeltje in een hotelkamer. Ik zei op bed. en op bed is op bed. Die plotselinge woedeaanvallen zijn mij niet vreemd. Als u niet met plotselinge woede aanvallen kunt omgaan, wij zullen ook nooit een ontbijtje op bed samen hebben.
Een ontbijtje op bed lijkt me niks. Hoe groot het dienblad ook is uitgevallen het blijft toch behelpen met de koffie en de jus d orange. En zonder koffie en jus d orange is een ontbijtje op bed geen ontbijtje op bed. Dat zeg ik er maar even bij voor de zekerheid.
Het is gewoon stressen een ontbijtje op bed. De hard gekookte eieren rollen alle kanten uit. de jus d orange staat te wiebelen als je suiker in je koffie doet. En de koffie flikkert om als je de maatbeker jus d orange op tilt. En waar is GODVERDOMME DE ASBAK?? Wat een bende.
Alles plakt van de jus d orange aan elkaar. Natte servetten. Overal eieren en ik lust helemaal geen eieren. Beweegt ze der knie weer. Weer een sloot koffie die mij toebehoort over het dienblad. Elke liefde smoort in een ontbijtje op bed. elke lust in wat dan ook vergaat. Als u andere ervaringen hebt dan lees ik die graag.

En dan is er nog iets wat mij mateloos irriteert. Meteen maar alles eruit vandaag. Je ziet de uitdrukking met name op FB voorbij komen: “goed bezig”. Wat nou goed bezig? is de eerste reactie die zich van mij meester maakt. En elke keer ervaar ik het weer als een klap in mijn gezicht. “goed bezig’! het maakt niet uit of de tekst onder een item van mij wordt geschreven of dat ik de tekst elders lees.
Het is zoiets als ‘de beste wensen’ die mensen, nou ik noem ze geen mensen meer, elkaar toewensen in het nieuwe jaar. Zo plat getreden, zo niets, zo weinig energiek, zo - ik kan ook werkelijk niets anders meer verzinnen dat dergelijke wensen een belediging zijn geworden.
Zo het nieuwe jaar in en dan ook nog een ontbijtje op bed om aan het einde van nieuwjaarsdag te lezen ‘goed bezig’ - het is bij de konijnen af. Die uitdrukking kan nog best. Het zijn weliswaar ook steeds dezelfde konijnen die steeds hetzelfde doen maar het leeft en er blijft iets energieks vanuit gaan.
‘goed bezig’ impliceert ook nog eens – naast het uitgekauwde compliment – dat het opmerkelijk is dat je goed bezig bent. Impliceert dat je eigenlijk nooit goed bezig bent of bent geweest maar dat het nu eindelijk gememoreerd kan.
Dat ze de beste wensen krijgen! En elke dag een ontbijtje op bed!
Gele kaart : toestanden in GENT - helena de clercq sluit haar site - publiceert haar verzameld werk
Gepost door Pom Wolff op 2013/7/19 1:40:00 (1062 keer gelezen)


foto: www.benkleyn.nl
toestanden in gent. en wie mag die 'hij' wel zijn die haar geholpen heeft bestanden te verwijderen. het zal toch niet roop zijn he, die even buiten de deur bijklust. geen enkele reden wordt gegeven. zo mogen we de nacht in. mevrouw sluit gewoon der site. en ze heb weer eens aan het strand gelegen. ja dan gaat ze raar doen.Op 1 juli 2013 heb ik mijn website ESPLANADE gesloten.
Ik dank al wie mij heeft geholpen ze te maken
al wie ze heeft bezocht en toegelicht
en last but not least hij die mij heeft geholpen
de bestanden te verwijderen.
Bij deze wens ik de bezoekers van dit blog
een heerlijke vakantie toe.

Helena de Clercq
http://www.bloggen.be/scrib
die morgen


die morgen was de zee
wel erg gekrompen
het strand leek de sahara wel
alleen er waren geen touaregs
buiten mij was niemand
wakker al deed de zon
een poging

maar de wolken

langgerekte wolken
waren tegen
ze protesteerden
luid ik zag armen benen
koppen rompen honden
in slow motion

en

het duurde maar
een enkele verzuchting
ik zag jou je mond
wilde iets zeggen je ogen ook
de zon scheen door je ogen

zoals ooitHelena de ClercqGele kaart : dichter MAX LEROU uit den haag geeft weer eens af op de hoofdstad. slager lerou is een beest. laten we de dingen maar eens gewoon bij de naam noemen. draadjesvlees kwestie zet kwaad bloed in de hoofdstad
Gepost door Pom Wolff op 2013/6/30 10:00:00 (1145 keer gelezen)helemaal uit den haag is max gekomen naar Amsterdam. lezen we. in een reactie op de pom én op FB lezen we max over een uitlating van de festina lente jury. iets met draadjesvlees en de mooiste regel van daniel vis. het zou max lerou niet zijn om zoiets kleins aan te grijpen om weer groot uit te pakken. HELEMAAL UIT DEN HAAG is max gekomen NAAR AMSTERDAM. voelt u het ook lieve lezer. we lezen slager lerou in een poging om onze prachtige hoofdstad weer eens met de grond gelijk te maken, in de pan te hakken.

met de hoeveelste poging hebben we inmiddels niet te maken. lerou leeft niet als hij Amsterdam niet beschadigd kan achterlaten. en passant vele Amsterdamse vrouwen in het ongeluk stortend. slager lerou is een beest. laten we de dingen maar eens gewoon bij de naam noemen.
we kennen de legendarische foto van lerou waarop hij vanaf het balkon van de schouwburg het leidseplein toeschreeuwt dat fc den haag de ware kampioen is. honderden f side ajax supporters liepen een trauma op en lopen nog steeds tegen een spontaan trauma aan bij het zien van deze foto.hoe lang moeten we dit nog allemaal tolereren, hoe lang mag dit nog voortgaan. hoeveel Amsterdamse vrouwen stortte hij niet al in diep ongeluk. lerou zoent dan wel hier en zoent dan wel daar – zoals zijn spreekwoord luidt - maar komt het liefst toch in Amsterdam klaar. dat hebben wij weer. hier in de hoofdstad.
de Amsterdamse dichteres essen is nog steeds niet over lerou heen. lerou wist haar te betoveren met prachtige verzen in cafe eijlders – tot hij vernam van de geboorteplaats van dichteres. als een baksteen lieve lezer. hetzelfde lot ondergingen andere Amsterdamse dichteressen. een jolies heij, in de jordaan geboren, een ria westerhuis uit de kinkerbuurt, een delia bremer uit de pijp, een aurora guds, hieronder getroost door haar moeder. en nu mogen we ook al geen draadjes vlees meer eten in de hoofdstad.


Mooiste zin volgens de jury:
"De plek waar je zondags draadjesvlees eet".
En daar kom je dan godverdomme helemaal voor uit Den Haag.(1) 2 3 4 ... 9 »