hondje BETTY van dichter merik van der torren is inmiddels de baas in amsterdam zuid – hondje betty ziet in elk gedicht een vleesrolletje


het hondje betty van merik van der torren is inmiddels gewend aan het leven in amsterdam zuid. merik meldt:
‘Daar zijn de chips en de vleesrolletjes ! Af, Betty, af !’ – het was even wennen voor betty maar inmiddels is betty de baas – op straat, in het huis van dichter van der torren, in het gehele stadsdeel van amsterdam zuid waar betty resideert.
het is niet meer mogelijk om in vrijheid met vleesrolletjes of met chips van de appie richting huis te gaan. betty heeft een enorme reukzin en bij elke zak chips die over straat gaat is het inleveren geblazen. betty pikt het gewoon niet dat de mensen zich tegoed doen aan chips en vleesrolletjes. zij proeft alles voor en in het voorproeven vergeet betty dat ze aan het voorproeven is – het ene vleesrolletje na het andere vleesrolletje verdwijnt in amsterdam zuid.

daar komt bij dat betty in elk gedicht wel een vleesrolletje vermoedt. bij sommige dichters denkt betty vooral aan chips – maar linksom of rechtsom bij elke poëziemanifestatie bezocht door de dichter van der torren gaat de beer los in onze betty. op de foto – merik bericht: ‘Betty luistert op de schoot van dichteres Janneke naar poëzie.’ – we kunnen beter schrijven merik van der torren vergoeilijkt het optreden van het hondje betty. op de foto is duidelijk te zien dat dichteres janneke met inzet van al haar krachten nog net betty in bedwang weet te houden. de oren vooruit – de vleesrolletjes voor het grijpen – de chips uit het zakje – betty startklaar.

Share This:

Gepubliceerd door Pom Wolff

Hoi, welkom op mijn site pomgedichten. De site is in langzame opbouw net als de dichter. Ik ben geboren in Amsterdam, ik leef daar en wil daar ook wel doodgaan. Ik studeerde Nederlands aan de Universiteit van Amsterdam, Rechten aan de Vrije Universiteit en werk als juridisch adviseur in de hoofdstad. Jan Arends is mijn favoriete dichter dan Kopland dan Menno Wigman. Paul van Ostaijen mijn dandyman. In slammersland geniet ik van Roop, Karlijn Groet, Peter M van der Linden - ACG natuurlijk, Ditmar Bakker, Jürgen Smit en Daan Doesborgh. En wat moet ik zeggen nog van Robin Block ( “hee ouwe wolf”) de wildemannen, lucky fonz III - Sander Koolwijk of Tom Zinger: "er is hier zeker 80 centimeter plant waar jij geen weet van hebt...." - mijn windroosmaatjes. Mijn optredens bezorgden mij eretitels: landelijk slamfinalist 2003, 2004, 2005 en brons in Tivoli in 2006, 2007 en 2010, 2011, 2012 en ook weer in 2013. - Dichter van het jaar in Delft 2005, voorts slamjaarwinnaar 2005 van de poëzieslag in Festina Len-te te Amsterdam, winnaar van Slamersfoort 2006. Jaarfinale Zeist 2007 en de BRUNA poézieprijs 2007 in mijn zak. Ik ben de hoogste nieuwe binnenkomer op de jaar-lijkse top-200 lijst van bekendste dichters Rottend Staal – Epibreren 2005. In 2008 kreeg Pom Wolff De Gouden Slamburger uitgereikt vanuit de Universiteit Utrecht – afdeling letteren en won hij het 2e Drentse open dichtfestival. op 19 april 2009 verscheen de bundel 'die ziekte van guigelton' - winnaar jaarfinale slamersfoort 2009. in 2010 won hij de dicht-slam-rap van boxtel en de dobbelslam van entiteit blauw te utrecht. in 2012 de grote prijs van Grimbergen én DE REBELPRIJS voor de poëzie van de REBELLENKLUP. Tot zover enig geronk. In 2014 presenteerde uitgeverij Douane op 22/11 in Café Eijlders de pracht bundel: 'een vrouw schrijft een jongen'. Sven Ariaans schreef in zijn juryjrapport Festina Lente Amsterdam: “Het is iemand die je zenuwen blootlegt om vervolgens op vaderlijke toon te zeggen dat die pijn jouw pijn moet zijn en dat er geen zalf bestaat. Elke cognitieve dissonantie die je voor jezelf op prettig hypocriete wijze had opgeheven, wordt je ingewreven, of zoals medejurylid Simon Vinkenoog het kernachtig zei: "hij verschaft illusieloos inzicht in de werkelijkheid". Ik voel me in deze omschrijving wel thuis.) 'je bent erg mens' van pom wolff verscheen in de befaamde Windroosserie in september 2005 en was in een mum van tijd uitverkocht. Nieuw werk - 'toen je stilte stuurde' verscheen op 18 november 2006 wederom bij Uitgeverij Holland te Haarlem. ook deze bundel was meteen uitverkocht. erik jan Harmens interviewde pom wolff over deze bundel in de avonden van villa VPRO.

Laat een reactie achter