VON SOLO in de herhaling: ‘Vrouwen kunnen alles beter. Maar staand pissen, dat kunnen ze niet….’

Gepost op 2015/1/22 7:40:00POMgedichten presenteert de donderdag column:
VON SOLO, FEAR AND LOATHING IN POWEZIE LAND!!!
Openhartige openbaringen van de Jeff Koons van de vaderlandse powezie.Vrouwen kunnen alles beter. Ze winnen elke discussie. Ze hebben grotere tieten. Ze winnen meer miss-wedstrijden en poetry slams. Ze baren kinderen. Mogen altijd voor bij de reddingsboten. Mensen houden deuren voor ze open. Uiteraard heeft vrouw zijn ook nadelen. Daar zal ik niet over uitweiden. Ook daar zijn vrouwen veel beter in.Deel 75. Mannen pissen staand

Maar staand pissen, dat kunnen ze niet. Ooit is geprobeerd de plastuit in te voeren. Dat was net als het vrouwencondoom geen succes. En er zijn feministes die dat nooit hebben kunnen verkroppen.
Vroeger las je op toiletten nog wel eens het tegeltje: ‘Mannen doe de bril omhoog, vrouwen zitten ook graag droog’. Dat was de eerste steek onder water. Of stoot onder de gordel so to speak.
Want de man wordt verantwoordelijk gehouden voor het omhoog doen van brillen, terwijl een vrouw na het plassen ook zelf de bril omhoog kan doen. Maar feministes staan er niet om bekend om zomaar op te geven. Sluipend werd het erger.

Vroeger trof je in elke stad openbare toiletten aan. In vele steden waren dat fraaie, gietijzeren, art- nouveau creaties. Langzaam zijn deze uit het straatbeeld verdreven. Waarschijnlijk onder invloed van de feministische lobby die dacht: ‘Als wij niet kunnen, dan zij ook niet.’ Dat onderbouwden ze dan met argumenten als stank, hoge schoonmaakkosten en homoseks. En dat terwijl ik juist dacht dat feministes dat laatste opwindend vinden en dat echte vrouwen zeker geen hekel hebben aan schoonmaken. Vervolgens fluisterden ze de gemeenteraden in dat er veel meer te verdienen viel met het uitdelen van boetes voor wildplassen dan met het onderhouden van mannelijke plasfaciliteiten.

Maar het wordt erger. De plassende man is dus uit het straatbeeld gebannen. Feministes kunnen veilig over straat zonder geconfronteerd te worden met hun tekortkoming op het gebied van staand plassen. Maar een echte feministe stopt niet in de openbare ruimte met haar feministische meningsuiting. Dat moet ook andere sferen in. De plek waar tegenwoordig de meeste mannen en vrouwen samen hun tijd doorbrengen is het kantoor. En ook daar is de diabolische invloed aangewend om het staand plassen uit te bannen. Tien jaar geleden werd een offensief ingezet om mannen door de knieën te krijgen met briefjes op toiletdeuren met daarop de boodschap dat het op prijs gesteld zou worden als mannen ook zouden gaan zitten bij het plassen. Uiteraard zijn we daar niet ingetrapt.

Maar zo makkelijk gaven ze het niet op. Recentelijk is de zoveelste Rem Koolhaas creatie in Rotterdam opgeleverd op de Kop van Zuid. Een kolossale blokkendoos genaamd ‘De Rotterdam’. En wat schetst de algehele verbazing? Er is in het drie maal veertig verdiepingen tellende gebouw geen enkel urinoir te bekennen. Er zijn enkel nog zitpotten. En ga voor uzelf maar eens na. De meeste nieuwe gebouwen waar je komt, daar zijn geen urinoirs meer aanwezig. Ze worden structureel uit ontwerpen geschrapt. En ook daar zijn vrouwen beter in. Schrappen wat zij niet nodig vinden. Alles om die man maar niet staand te laten plassen.

En de moraal van dit verhaal? Dat met het uitbannen van het urinoir de radicale feministe ook meteen haar ware aard prijs geeft. Ze willen alleen potten. I rest my case en hoor ze denken: “Piscolumn!”


“Sometimes you just have to pee in the sink”
(Charles Bukowski)

Share This:

Gepubliceerd door Pom Wolff

Hoi, welkom op mijn site pomgedichten. De site is in langzame opbouw net als de dichter. Ik ben geboren in Amsterdam, ik leef daar en wil daar ook wel doodgaan. Ik studeerde Nederlands aan de Universiteit van Amsterdam, Rechten aan de Vrije Universiteit en werk als juridisch adviseur in de hoofdstad. Jan Arends is mijn favoriete dichter dan Kopland dan Menno Wigman. Paul van Ostaijen mijn dandyman. In slammersland geniet ik van Roop, Karlijn Groet, Peter M van der Linden - ACG natuurlijk, Ditmar Bakker, Jürgen Smit en Daan Doesborgh. En wat moet ik zeggen nog van Robin Block ( “hee ouwe wolf”) de wildemannen, lucky fonz III - Sander Koolwijk of Tom Zinger: "er is hier zeker 80 centimeter plant waar jij geen weet van hebt...." - mijn windroosmaatjes. Mijn optredens bezorgden mij eretitels: landelijk slamfinalist 2003, 2004, 2005 en brons in Tivoli in 2006, 2007 en 2010, 2011, 2012 en ook weer in 2013. - Dichter van het jaar in Delft 2005, voorts slamjaarwinnaar 2005 van de poëzieslag in Festina Len-te te Amsterdam, winnaar van Slamersfoort 2006. Jaarfinale Zeist 2007 en de BRUNA poézieprijs 2007 in mijn zak. Ik ben de hoogste nieuwe binnenkomer op de jaar-lijkse top-200 lijst van bekendste dichters Rottend Staal – Epibreren 2005. In 2008 kreeg Pom Wolff De Gouden Slamburger uitgereikt vanuit de Universiteit Utrecht – afdeling letteren en won hij het 2e Drentse open dichtfestival. op 19 april 2009 verscheen de bundel 'die ziekte van guigelton' - winnaar jaarfinale slamersfoort 2009. in 2010 won hij de dicht-slam-rap van boxtel en de dobbelslam van entiteit blauw te utrecht. in 2012 de grote prijs van Grimbergen én DE REBELPRIJS voor de poëzie van de REBELLENKLUP. Tot zover enig geronk. In 2014 presenteerde uitgeverij Douane op 22/11 in Café Eijlders de pracht bundel: 'een vrouw schrijft een jongen'. Sven Ariaans schreef in zijn juryjrapport Festina Lente Amsterdam: “Het is iemand die je zenuwen blootlegt om vervolgens op vaderlijke toon te zeggen dat die pijn jouw pijn moet zijn en dat er geen zalf bestaat. Elke cognitieve dissonantie die je voor jezelf op prettig hypocriete wijze had opgeheven, wordt je ingewreven, of zoals medejurylid Simon Vinkenoog het kernachtig zei: "hij verschaft illusieloos inzicht in de werkelijkheid". Ik voel me in deze omschrijving wel thuis.) 'je bent erg mens' van pom wolff verscheen in de befaamde Windroosserie in september 2005 en was in een mum van tijd uitverkocht. Nieuw werk - 'toen je stilte stuurde' verscheen op 18 november 2006 wederom bij Uitgeverij Holland te Haarlem. ook deze bundel was meteen uitverkocht. erik jan Harmens interviewde pom wolff over deze bundel in de avonden van villa VPRO.

Laat een reactie achter