Berlijn, Delft, Ede – LUDIQUE – en weer een publiek in volledige overgave aan hun voeten! FROM BERLIN WITH LOVE.we schrijven EDE, theater Cultura, we schrijven 21 november 2019 én we schrijven ‘heb het leven lief’. het slotlied in de wervelende LUDIQUE show FROM BERLIN WITH LOVE. De toegift een weergaloze versie van Brels Amsterdam – in het Duits.
We schrijven dus LUDIQUE. ik voorspelde het al: EDE aan hun voeten, zaterdag zal het Texel zijn, de eilanders kunnen gaan genieten. ze zullen genieten zoals ze nog nooit genoten hebben. vandaag EDE dus aan hun voeten. von Kopf bis Fuss zelfs. Ludique Live – (topformatie met GERALD DRENT en MARTIN MULDERS). een adembenemende show – evenwichtig – uitgebalanceerde perfectie – internationale allure – 2 heerlijke mensen met een innemend zangrepertoire waarin alle groten der aarde – van klaus nomi tot edith piaf, dietrich, romy haag, nina hagen en zoveel groten der aarde meer zijn opgenomen – de ingrediënten – de LUDIQUE revue passeren.

en dan maak je als publiek het grote WONDER mee – hoe LUDIQUE elk gezongen nummer – ook het eigen werk – weet te transformeren in een volstrekt eigen en uniek liefdesverhaal of liefdeslied. om er blij van te worden. adembenemende perfectie over het voetlicht gebracht. prachtig aangekleed, prachtig uitgekleed: de woorden in een volkomen taal van liefde. het is die volkomenheid die niet valt te beschrijven, een volkomenheid die je moet beleven – die LUDIQUE je laat beleven. die ze zaterdag op texel mogen beleven. ik ben nou alweer jaloers op die eilanders. het was mooi vandaag en volkomen – dank je wel LUDIQUE.Berlijn, Delft, Ede – de heilige LUDIQUE drie-eenheid – weer een publiek in volledige overgave aan hun voeten! FROM BERLIN WITH LOVE.
 
als gasten bij Romy Haag in Berlijn genoten van Ludique – (topformatie met Gerald Drent en Martin Mulders in het beroemde Wühlmäuse theater in oktober – het theater waar ze DAS PUBLIKUM in extase brachten – (en mij ook) – in oktober van hun nieuwe show APROPOS gesmuld in Delft in het Rietveld theater – en wéér zal er donderdag een publiek in volledige overgave aan hun voeten liggen – in Ede – om in vervoering te raken – FROM BERLIN WITH LOVE.
leven

laten we het
nog één keer uitpakken
en bewonderen

waar we zo goed in waren
een leven over deden
het verbergen

achter onze veilige schaduw
de held uit hangen
wat zo makkelijk is

dat je eraan voorbij gaat
het jachten en jagen
het hollen en vliegen

in hoeveel gedichten
stond het niet beschreven
in hoeveel ongelezen gedichten wél

dat je eerst bijna sterven moet
om het lief te zien en
ademloos lief te hebben

pom wolff


Share This:

Gepubliceerd door Pom Wolff

Hoi, welkom op mijn site pomgedichten. De site is in langzame opbouw net als de dichter. Ik ben geboren in Amsterdam, ik leef daar en wil daar ook wel doodgaan. Ik studeerde Nederlands aan de Universiteit van Amsterdam, Rechten aan de Vrije Universiteit en werk als juridisch adviseur in de hoofdstad. Jan Arends is mijn favoriete dichter dan Kopland dan Menno Wigman. Paul van Ostaijen mijn dandyman. In slammersland geniet ik van Roop, Karlijn Groet, Peter M van der Linden - ACG natuurlijk, Ditmar Bakker, Jürgen Smit en Daan Doesborgh. En wat moet ik zeggen nog van Robin Block ( “hee ouwe wolf”) de wildemannen, lucky fonz III - Sander Koolwijk of Tom Zinger: "er is hier zeker 80 centimeter plant waar jij geen weet van hebt...." - mijn windroosmaatjes. Mijn optredens bezorgden mij eretitels: landelijk slamfinalist 2003, 2004, 2005 en brons in Tivoli in 2006, 2007 en 2010, 2011, 2012 en ook weer in 2013. - Dichter van het jaar in Delft 2005, voorts slamjaarwinnaar 2005 van de poëzieslag in Festina Len-te te Amsterdam, winnaar van Slamersfoort 2006. Jaarfinale Zeist 2007 en de BRUNA poézieprijs 2007 in mijn zak. Ik ben de hoogste nieuwe binnenkomer op de jaar-lijkse top-200 lijst van bekendste dichters Rottend Staal – Epibreren 2005. In 2008 kreeg Pom Wolff De Gouden Slamburger uitgereikt vanuit de Universiteit Utrecht – afdeling letteren en won hij het 2e Drentse open dichtfestival. op 19 april 2009 verscheen de bundel 'die ziekte van guigelton' - winnaar jaarfinale slamersfoort 2009. in 2010 won hij de dicht-slam-rap van boxtel en de dobbelslam van entiteit blauw te utrecht. in 2012 de grote prijs van Grimbergen én DE REBELPRIJS voor de poëzie van de REBELLENKLUP. Tot zover enig geronk. In 2014 presenteerde uitgeverij Douane op 22/11 in Café Eijlders de pracht bundel: 'een vrouw schrijft een jongen'. Sven Ariaans schreef in zijn juryjrapport Festina Lente Amsterdam: “Het is iemand die je zenuwen blootlegt om vervolgens op vaderlijke toon te zeggen dat die pijn jouw pijn moet zijn en dat er geen zalf bestaat. Elke cognitieve dissonantie die je voor jezelf op prettig hypocriete wijze had opgeheven, wordt je ingewreven, of zoals medejurylid Simon Vinkenoog het kernachtig zei: "hij verschaft illusieloos inzicht in de werkelijkheid". Ik voel me in deze omschrijving wel thuis.) 'je bent erg mens' van pom wolff verscheen in de befaamde Windroosserie in september 2005 en was in een mum van tijd uitverkocht. Nieuw werk - 'toen je stilte stuurde' verscheen op 18 november 2006 wederom bij Uitgeverij Holland te Haarlem. ook deze bundel was meteen uitverkocht. erik jan Harmens interviewde pom wolff over deze bundel in de avonden van villa VPRO.

Laat een reactie achter