Ditmar Bakker voltooit levenswerk – zijn derde alfabet, een stilistisch ditmaal – gratis exemplaar per PDF

Na danig zweten, denkwerk en bijbehorende koppijn is mijn derde Alfabet dan toch ter wereld gekomen. Het kind is gezond en moeder maakt het goed.
Het is een zuigeling, nog niet in druk verschenen. Wilt u het kindje toch graag bewonderen, dan kunt u via mijn website (www.ditmarbakt.nl) een berichtje sturen: dan doe ik u kosteloos een PDF toekomen. Voor het boekje dient te zijner tijd vanzelfsprekend met klinkende munt en grof betaald te worden; iedereen weet immers dat ik dit alleen en enkel alleen voor het grote geld doe. En voor de groupies.
Zo, nu kan ik weer aan de drank.

Ha Pom,

Wellicht heb jij interesse in onderstaand; het bloed kruipt waar het niet gaan kan en nu ik eindelijk het idee heb niet door technische onvolkomenheid halverwege te stranden, heb ik me aan een nieuw projectje gezet: een derde alfabet, een stilistisch ditmaal. Er missen nog zeven letters en de laatste loodjes wegen het zwaarst–over de helft, zeg ik maar tegen mijzelf in de spiegel. 

Als het af is zal ik je een PDF doen toekomen–je vindt het vast niet oninteressant–maar ik wilde je toch alvast enkele staaltjes toesturen. Hopelijk vind je ze stichtend, humoristisch, of zelfs allebei. 

Alle goeds,

D.

Vandaag ontving ik het bericht dat ook de laatste loodjes zijn gezet en overwonnen – zijn derde Alfabet is voltooid. Van harte Ditmar – HET ALFABET TE BESTELLEN HIER op zijn site – proef hieronder maar voor:

A

Tot affectief allitereren
is onze Agnus wel in staat;
hoor hem het lamsvlees dan pinceren,
al zwetend en te onzer baat:
“Godgloeiend godver!” Daar, in ’t vuur,
telt Jezus’ aflaat ieder uur. 

B

Ons tante Beth, neerlandica,
gaat in haar brief weer op die toer:
met scherpe metonymia
noemt vader ‘slap’ en moeder ‘hoer’
en noemt men, metaforisch, hier
te huize wel ‘wc-papier’.

D

‘Excla- en dubitatio!
Wat met zo’n lelijk wijf te doen?
Beperken tot fellatio?
Haar weigeren, alsook haar poen?
Een zak op ’t hoofd? Het blijft zo-zo…’
Gedachten van een gigolo.

M

Madame vindt ’t malom: “Á propos een naald te steken in ons kind?!” Dit is docteur al snel de trop: “’t Wordt ziek dan, stomme koe! Bezint!” Zegt hun au pair daarop, belerend: “Uw uitspraak vind ik vachinerend.”

O

Oxymoronisch als ‘koud vuur’ doet men ’t bijvoeglijke aspect omschrijven wat nomenclatuur in tegenstelling zelf verstrekt: ‘onmetelijke maxima’,  of ‘angstig ataraxia’.

S
Rijk rijm, dat in dit versje meewoedt, alsook in poëzie van Weemoedt, ja, zelfs in songteksten van Maywood, wordt veel verguisd; maar ach & wee, moet zo’n schüttelrijmend ‘spoonerisme’ wijken voor verzenzelotisme? 

T

Het tutje, dat, bewaard als maagd
met manvolk in discussie gaat
omtrent haar hymen: desgevraagd
verenigt zij een reine staat
met in het kontgat enculeren…
Je reinste tautologiseren. 

Z

Een zedenspreuk sluit alles af,
als boeren ’s nachts de zeug maar op.
Kijkt moeders diep in de karaf,
dan vast uit naar een and’re job.
Zag u hier niets in, strijk en zet:

neem op de pen, en af uw pet.

-x-

Share This:

Gepubliceerd door Pom Wolff

Hoi, welkom op mijn site pomgedichten. De site is in langzame opbouw net als de dichter. Ik ben geboren in Amsterdam, ik leef daar en wil daar ook wel doodgaan. Ik studeerde Nederlands aan de Universiteit van Amsterdam, Rechten aan de Vrije Universiteit en werk als juridisch adviseur in de hoofdstad. Jan Arends is mijn favoriete dichter dan Kopland dan Menno Wigman. Paul van Ostaijen mijn dandyman. In slammersland geniet ik van Roop, Karlijn Groet, Peter M van der Linden - ACG natuurlijk, Ditmar Bakker, Jürgen Smit en Daan Doesborgh. En wat moet ik zeggen nog van Robin Block ( “hee ouwe wolf”) de wildemannen, lucky fonz III - Sander Koolwijk of Tom Zinger: "er is hier zeker 80 centimeter plant waar jij geen weet van hebt...." - mijn windroosmaatjes. Mijn optredens bezorgden mij eretitels: landelijk slamfinalist 2003, 2004, 2005 en brons in Tivoli in 2006, 2007 en 2010, 2011, 2012 en ook weer in 2013. - Dichter van het jaar in Delft 2005, voorts slamjaarwinnaar 2005 van de poëzieslag in Festina Len-te te Amsterdam, winnaar van Slamersfoort 2006. Jaarfinale Zeist 2007 en de BRUNA poézieprijs 2007 in mijn zak. Ik ben de hoogste nieuwe binnenkomer op de jaar-lijkse top-200 lijst van bekendste dichters Rottend Staal – Epibreren 2005. In 2008 kreeg Pom Wolff De Gouden Slamburger uitgereikt vanuit de Universiteit Utrecht – afdeling letteren en won hij het 2e Drentse open dichtfestival. op 19 april 2009 verscheen de bundel 'die ziekte van guigelton' - winnaar jaarfinale slamersfoort 2009. in 2010 won hij de dicht-slam-rap van boxtel en de dobbelslam van entiteit blauw te utrecht. in 2012 de grote prijs van Grimbergen én DE REBELPRIJS voor de poëzie van de REBELLENKLUP. Tot zover enig geronk. In 2014 presenteerde uitgeverij Douane op 22/11 in Café Eijlders de pracht bundel: 'een vrouw schrijft een jongen'. Sven Ariaans schreef in zijn juryjrapport Festina Lente Amsterdam: “Het is iemand die je zenuwen blootlegt om vervolgens op vaderlijke toon te zeggen dat die pijn jouw pijn moet zijn en dat er geen zalf bestaat. Elke cognitieve dissonantie die je voor jezelf op prettig hypocriete wijze had opgeheven, wordt je ingewreven, of zoals medejurylid Simon Vinkenoog het kernachtig zei: "hij verschaft illusieloos inzicht in de werkelijkheid". Ik voel me in deze omschrijving wel thuis.) 'je bent erg mens' van pom wolff verscheen in de befaamde Windroosserie in september 2005 en was in een mum van tijd uitverkocht. Nieuw werk - 'toen je stilte stuurde' verscheen op 18 november 2006 wederom bij Uitgeverij Holland te Haarlem. ook deze bundel was meteen uitverkocht. erik jan Harmens interviewde pom wolff over deze bundel in de avonden van villa VPRO.

Laat een reactie achter