DITMAR BAKKER slaat nieuwe wegen in – over stoute schoolmeisjes en schunnige docenten, doodzieke patienten en ondeugende verpleegstertjes, politieagenten en slettenbakken

Mislukte rollenspelen

Scenario 1
Stout Schoolmeisje en schunnige docent
Benodigde kostuums:
1. Kostschooluniform
2. Conservatieve trui & ribfluwelen broek.

LERAAR: Jongedame, ik wil graag even met je praten in mijn kantoor.

SCHOOLMEISJE: Natuurlijk. Ik kom graag in uw kantoor.

LERAAR: Goed. Ik ben bezorgd vanwege je essay over Ida Gerhardt, want je hebt alleen maar “ze was goedgelovig” op een A4’tje geschreven. Ida Gerhardt heeft weliswaar grote delen van de Bijbel vertaald in samenwerking met haar levensgezellin, maar haar enkel goedgelovig noemen is een ontkenning van het spanningsveld tussen persoonlijk geloof en wereldse betrekkingen in de voortgang van de 20e eeuw.

SCHOOLMEISJE: Dat is niet erg sexy.

LERAAR: Volg je teveel vakken? Lukt het daarom niet je werk in te leveren?

SCHOOLMEISJE: Misschien als ik mijn topje uitdoe en—

LERAAR: Hou daar mee op, ik wil graag mijn baan behouden. Goed, als je een extra opdracht maakt over de symboliek van de ouder in de poëzie van Neeltje Maria Min, zal ik doen alsof dit niet gebeurd is.

SCHOOLMEISJE: Maar—

LERAAR: Mijn spreekuur is voorbij. Ik kijk uit naar die opdracht in mijn postvak volgende week.

SCHOOLMEISJE: Ik denk dat we in relatietherapie moeten.

Scenario 2
Zieke patiënt en ondeugende verpleegster
Benodigde kostuums:
1. Strak verpleegstersuniform
2. Ondergoed & peignoir.


VERPLEEGSTER: Dag kerel. Tijd om afgesopt te worden.

PATIËNT: Maar ik ben hier voor een hartoperatie. Waarom moet ik afgesopt worden?

VERPLEEGSTER: Misschien omdat je vies bent.

PATIËNT: Mevrouw, ik probeer mijzelf mentaal voor te bereiden op een operatie.

VERPLEEGSTER: Waarom laat je mij niet op je opereren?

PATIENT: Dat dacht ik niet, jij bent maar een verpleegster. Ik denk niet dat jij weet hoe je lekkage van een hartklep dicht.

VERPLEEGSTER: Nee, maar ik heb wel een gat om te dichten.

PATIËNT: Sorry, maar ik weet niet waarom u denkt dat het passend is om patiënten op te vrijen net voordat ze een operatie moeten ondergaan.

VERPLEEGSTER: Laat maar. Ik ga Netflix kijken.

PATIËNT: Okee, stuurt u de dokter maar, dan—

VERPLEEGSTER: Oh, hou je bek.

Scenario 3
Politieagent & prostituée.
Benodigde kostuums:
1. Politieuniform (man)
2. Sletterig rokje + topje


AGENT: Mevrouw, u bent aangehouden wegens tippelen.

PROSTITUÉE: Ik ben een stout meisje. Misschien heb ik billenkoek nodig!

AGENT: Nee, maar wel een advocaat. Vanaf nu kan alles wat u zegt—

PROSTITUÉE: Maar het is lastig je mond te houden als je zo geil bent. Als ik u nou een kusje gaf, liet u me misschien gaan…

AGENT: Zoals gezegd bent u aangehouden, en—

PROSTITUÉE: Ik zal even iets tegen u aanhouden.

AGENT: Mevrouw, raak me niet aan alstublieft—

PROSTITUÉE: Oh, Jeroen, doe normaal. Je zou het proberen.

AGENT: Als u wilt kunnen we een pro deo-advocaat voor u inschakelen.

PROSTITUÉE: Echt waar—

AGENT: En blijft u kalm, anders schakel ik assistentie in.

PROSTITUÉE: Ik wil scheiden.

AGENT: Oh nee, mijn hartklep!

PROSTITUÉE: Je hebt geen hartklachten.

AGENT: Misschien had je gewoon die opdracht over Neeltje Maria Min moeten afmaken en was je dan niet afgegleden en sekswerker geworden.

PROSTITUÉE: *zucht* Ik wil scheiden.

Share This:

Gepubliceerd door Pom Wolff

Hoi, welkom op mijn site pomgedichten. De site is in langzame opbouw net als de dichter. Ik ben geboren in Amsterdam, ik leef daar en wil daar ook wel doodgaan. Ik studeerde Nederlands aan de Universiteit van Amsterdam, Rechten aan de Vrije Universiteit en werk als juridisch adviseur in de hoofdstad. Jan Arends is mijn favoriete dichter dan Kopland dan Menno Wigman. Paul van Ostaijen mijn dandyman. In slammersland geniet ik van Roop, Karlijn Groet, Peter M van der Linden - ACG natuurlijk, Ditmar Bakker, Jürgen Smit en Daan Doesborgh. En wat moet ik zeggen nog van Robin Block ( “hee ouwe wolf”) de wildemannen, lucky fonz III - Sander Koolwijk of Tom Zinger: "er is hier zeker 80 centimeter plant waar jij geen weet van hebt...." - mijn windroosmaatjes. Mijn optredens bezorgden mij eretitels: landelijk slamfinalist 2003, 2004, 2005 en brons in Tivoli in 2006, 2007 en 2010, 2011, 2012 en ook weer in 2013. - Dichter van het jaar in Delft 2005, voorts slamjaarwinnaar 2005 van de poëzieslag in Festina Len-te te Amsterdam, winnaar van Slamersfoort 2006. Jaarfinale Zeist 2007 en de BRUNA poézieprijs 2007 in mijn zak. Ik ben de hoogste nieuwe binnenkomer op de jaar-lijkse top-200 lijst van bekendste dichters Rottend Staal – Epibreren 2005. In 2008 kreeg Pom Wolff De Gouden Slamburger uitgereikt vanuit de Universiteit Utrecht – afdeling letteren en won hij het 2e Drentse open dichtfestival. op 19 april 2009 verscheen de bundel 'die ziekte van guigelton' - winnaar jaarfinale slamersfoort 2009. in 2010 won hij de dicht-slam-rap van boxtel en de dobbelslam van entiteit blauw te utrecht. in 2012 de grote prijs van Grimbergen én DE REBELPRIJS voor de poëzie van de REBELLENKLUP. Tot zover enig geronk. In 2014 presenteerde uitgeverij Douane op 22/11 in Café Eijlders de pracht bundel: 'een vrouw schrijft een jongen'. Sven Ariaans schreef in zijn juryjrapport Festina Lente Amsterdam: “Het is iemand die je zenuwen blootlegt om vervolgens op vaderlijke toon te zeggen dat die pijn jouw pijn moet zijn en dat er geen zalf bestaat. Elke cognitieve dissonantie die je voor jezelf op prettig hypocriete wijze had opgeheven, wordt je ingewreven, of zoals medejurylid Simon Vinkenoog het kernachtig zei: "hij verschaft illusieloos inzicht in de werkelijkheid". Ik voel me in deze omschrijving wel thuis.) 'je bent erg mens' van pom wolff verscheen in de befaamde Windroosserie in september 2005 en was in een mum van tijd uitverkocht. Nieuw werk - 'toen je stilte stuurde' verscheen op 18 november 2006 wederom bij Uitgeverij Holland te Haarlem. ook deze bundel was meteen uitverkocht. erik jan Harmens interviewde pom wolff over deze bundel in de avonden van villa VPRO.

Laat een reactie achter