pom wolff: ‘kom nog een keer bij me zitten in het gras…’ – wie schrijft het gedicht van de week op pomgedichten punt nl?

inmiddels al zomerpauze inzendingen van Petra Maria, Anke Labrie en Erika de Stercke

ik bedank de dichters die de zondagochtend ‘wedstrijd’ – wie wint de enige echte virtuele …. trofee op pomgedichten? het afgelopen dichtseizoen tot iets heel bijzonders wisten te maken met hun bijdragen. voor nu geldt de zondagochtend zomerpauze. stuur rustig een gedicht in – ik kies en publiceer dan voor de zondagochtend één gedicht – ‘het gedicht van de week op pomgedichten’. wie schrijft het eerste echte virtuele gedicht van de week op pomgedichten? u kent mijn smaak – die vreselijke hang naar lichte en ook zware romantiek. u kent de regels hier: links heeft voorranggedichten niet te lang svp tenzij noodzaak  – 20 regels is genoeg – . stuur in op het u bekende gmail.com adres van pomgedichten@ – of benut de blauwe contact functie boven aan de pagina. of laat onder dit item een reactie achterfijne vakantie!

foto: Ben Kleyn


donker
 
kom nog een keer
bij me zitten in het gras
wat niet meer zal
 
zoals het was
blijft in zich zelf
het zelfde mooi

je donkere ogen
de lange weg van de moeite moe
het donkere groen


pomwolff


je kan niet altijd
onder de boom blijven zitten
eens ga je opstaan
om dorst
of verbinding te krijgen

het ritselen van de wind
de deken van koelte
die het scherpe licht bedekt

buiten de reikbaarheid
van de kruin
de overhangende takken
is alles in beweging

ik kan hier niet meer
zomaar blijven zitten
de nacht valt
en de zomer lonkt

petra maria

Ha Pom ,
Een mooie vakantie gewenst en dank voor de organisatie van de pom.
Vooral in deze tijd, die ik extreem geïsoleerd doorbracht, fijn om deel te nemen.
(Gelukkig weer wat perspectief, vooral wat vervoer betreft.)

Hartelijke groet,
 Anke


groene vingers
 
ook ik spreek ze toe op haar advies
maar bij mij lijken ze alle levensmoe
laten hun kopjes hangen en verschrompelen
 
als ik ze water geef verzuipen ze meteen
 
zij huppelt even door haar tuin
een lieflijk schaartje in de hand
met de perfect gelakte nagels
 
hier knipt ze een blaadje af
daar bindt ze wat rozen op
alles groeit en bloeit
naar hartenlust
 
stug begroet ik haar en schoffel moeizaam verder
totdat hij knorrig wakker wordt en thee wil in de tuin
 
als ik het blad naar buiten draag
staan zij geanimeerd te praten
even legt zij haar handje op zijn arm
en ook hij lijkt op te bloeien
 
anke labrie

donderdag


een goederentrein raast voorbij  
de bliksem knettert ver weg 
op de plaat suddert het vlees 
en de avond knibbelt zacht 

neem me mee
de plaats mag onbekend 
in jouw warmte
leg ik mijn vleugels stil 

de stokrozen staan zo goed 
in de tuin van onthaasting 
een onbekende kater komt langs 
zijn ogen verleiden het gras 

zing me in slaap
tot achter de wolken 
nu het licht verduistert
op onze glimlach 

Erika De Stercke 

Share This:

Gepubliceerd door Pom Wolff

Hoi, welkom op mijn site pomgedichten. De site is in langzame opbouw net als de dichter. Ik ben geboren in Amsterdam, ik leef daar en wil daar ook wel doodgaan. Ik studeerde Nederlands aan de Universiteit van Amsterdam, Rechten aan de Vrije Universiteit en werk als juridisch adviseur in de hoofdstad. Jan Arends is mijn favoriete dichter dan Kopland dan Menno Wigman. Paul van Ostaijen mijn dandyman. In slammersland geniet ik van Roop, Karlijn Groet, Peter M van der Linden - ACG natuurlijk, Ditmar Bakker, Jürgen Smit en Daan Doesborgh. En wat moet ik zeggen nog van Robin Block ( “hee ouwe wolf”) de wildemannen, lucky fonz III - Sander Koolwijk of Tom Zinger: "er is hier zeker 80 centimeter plant waar jij geen weet van hebt...." - mijn windroosmaatjes. Mijn optredens bezorgden mij eretitels: landelijk slamfinalist 2003, 2004, 2005 en brons in Tivoli in 2006, 2007 en 2010, 2011, 2012 en ook weer in 2013. - Dichter van het jaar in Delft 2005, voorts slamjaarwinnaar 2005 van de poëzieslag in Festina Len-te te Amsterdam, winnaar van Slamersfoort 2006. Jaarfinale Zeist 2007 en de BRUNA poézieprijs 2007 in mijn zak. Ik ben de hoogste nieuwe binnenkomer op de jaar-lijkse top-200 lijst van bekendste dichters Rottend Staal – Epibreren 2005. In 2008 kreeg Pom Wolff De Gouden Slamburger uitgereikt vanuit de Universiteit Utrecht – afdeling letteren en won hij het 2e Drentse open dichtfestival. op 19 april 2009 verscheen de bundel 'die ziekte van guigelton' - winnaar jaarfinale slamersfoort 2009. in 2010 won hij de dicht-slam-rap van boxtel en de dobbelslam van entiteit blauw te utrecht. in 2012 de grote prijs van Grimbergen én DE REBELPRIJS voor de poëzie van de REBELLENKLUP. Tot zover enig geronk. In 2014 presenteerde uitgeverij Douane op 22/11 in Café Eijlders de pracht bundel: 'een vrouw schrijft een jongen'. Sven Ariaans schreef in zijn juryjrapport Festina Lente Amsterdam: “Het is iemand die je zenuwen blootlegt om vervolgens op vaderlijke toon te zeggen dat die pijn jouw pijn moet zijn en dat er geen zalf bestaat. Elke cognitieve dissonantie die je voor jezelf op prettig hypocriete wijze had opgeheven, wordt je ingewreven, of zoals medejurylid Simon Vinkenoog het kernachtig zei: "hij verschaft illusieloos inzicht in de werkelijkheid". Ik voel me in deze omschrijving wel thuis.) 'je bent erg mens' van pom wolff verscheen in de befaamde Windroosserie in september 2005 en was in een mum van tijd uitverkocht. Nieuw werk - 'toen je stilte stuurde' verscheen op 18 november 2006 wederom bij Uitgeverij Holland te Haarlem. ook deze bundel was meteen uitverkocht. erik jan Harmens interviewde pom wolff over deze bundel in de avonden van villa VPRO.

Doe mee met de conversatie

1 reactie

 1. je kan niet altijd
  onder de boom blijven zitten
  eens ga je opstaan
  om dorst
  of verbinding te krijgen

  het ritselen van de wind
  de deken van koelte
  die het scherpe licht bedekt

  buiten de reikbaarheid
  van de kruin
  de overhangende takken
  is alles in beweging

  ik kan hier niet meer
  zomaar blijven zitten
  de nacht valt
  en de zomer lonkt

  petra maria

Laat een reactie achter