roermond – texel – groningen – eindhoven – zeeland – amstelveen


iemand

iemand zegt
het heet roermond hier
je hoort het aan de vogels
die voor de katten bang zijn

iemand anders
met een zachte G zegt
maar roermond is limburg
en we zitten nu in amsterdam

ik zeg
ik weet het niet
ik zie een kat lopen
ik hoor wel een zachte G

nog iemand zegt iets
en nog iets
iemand anders zegt ook nog iets
en iemand zegt niets

 
nog iemand

iemand zegt
het heet texel hier
je hoort het aan de katten
die bang zijn voor de mensen

iemand anders zegt
maar texel is een eiland
en je hebt daar geen katten
alleen schapen

én mensen zeg ik
nou ja mensen
eilanders
eigenlijk zijn dat geen mensen

nog iemand zegt iets
en nog iets
iemand anders zegt ook nog iets
en iemand zegt nietsnog iemand

iemand zegt
het heet groningen hier
je hoort het aan de mensen
al kun je ze niet verstaan

iemand anders zegt
maar groningen is een rampgebied
je hebt daar geen mensen meer
alleen von hofjes

én wadden zeg ik
ik wil ook weleens wat zeggen
heel veel wadden
modder en zand

nog iemand zegt iets
en nog iets
iemand anders zegt ook nog iets
en iemand zegt niets


pom wolff

nog iemand
 
iemand zegt
ze heet vera
ze komt uit eindhoven
al denkt ze zelf van niet

iemand anders zegt
maar er wonen geen veraas in eindhoven
je hebt er nog eentje in utrecht
maar dan moet je goed zoeken
met een philipslampje zeg ik
ik wil ook weleens wat zeggen

nog iemand zegt iets
en nog iets
iemand anders zegt ook nog iets
en iemand zegt niets


 
iemand

iemand zegt
het heet zeeland hier
je hoort het aan de babbelaars
vooral als ze smakken die zeeuwen

iemand anders zegt
zeeland blijft een deltaplan
het is altijd worstelen daar – die gasten
en boven komen ho maar

ik zeg
ik weet het niet
ik ken daar Anne Hardeman
mijn diva uit een streekroman

nog iemand zegt iets
en nog iets
iemand anders zegt ook nog iets
en iemand zegt niets

 
 
nog iemand

iemand zegt
het heet amstelveen hier
je hoort het aan de kalfjes

iemand anders zegt
amstelveen bestaat niet
amstelveen is amsterdam
 
ik zeg
ik wil ook weleens wat zeggen
wie noemt zijn museum nou JAN
 
nog iemand zegt iets
jan zegt ook nog iets
en iemand zegt niets

pom wolff
 

iemand zegt
heeft u niets beters te doen
u lijkt wel een pensionado
die weten ook met hun tijd geen raad
 
iemand anders zegt
hij heet pom wolff
dan weet je het wel
hoe mooi het ook is bij wolluf de hel
 
ik zeg
ik wil ook wel eens wat zeggen
en niet alleen maar woorden
in iemand anders mond leggen
 
 
pom wolff

Share This:

Gepubliceerd door Pom Wolff

Hoi, welkom op mijn site pomgedichten. De site is in langzame opbouw net als de dichter. Ik ben geboren in Amsterdam, ik leef daar en wil daar ook wel doodgaan. Ik studeerde Nederlands aan de Universiteit van Amsterdam, Rechten aan de Vrije Universiteit en werk als juridisch adviseur in de hoofdstad. Jan Arends is mijn favoriete dichter dan Kopland dan Menno Wigman. Paul van Ostaijen mijn dandyman. In slammersland geniet ik van Roop, Karlijn Groet, Peter M van der Linden - ACG natuurlijk, Ditmar Bakker, Jürgen Smit en Daan Doesborgh. En wat moet ik zeggen nog van Robin Block ( “hee ouwe wolf”) de wildemannen, lucky fonz III - Sander Koolwijk of Tom Zinger: "er is hier zeker 80 centimeter plant waar jij geen weet van hebt...." - mijn windroosmaatjes. Mijn optredens bezorgden mij eretitels: landelijk slamfinalist 2003, 2004, 2005 en brons in Tivoli in 2006, 2007 en 2010, 2011, 2012 en ook weer in 2013. - Dichter van het jaar in Delft 2005, voorts slamjaarwinnaar 2005 van de poëzieslag in Festina Len-te te Amsterdam, winnaar van Slamersfoort 2006. Jaarfinale Zeist 2007 en de BRUNA poézieprijs 2007 in mijn zak. Ik ben de hoogste nieuwe binnenkomer op de jaar-lijkse top-200 lijst van bekendste dichters Rottend Staal – Epibreren 2005. In 2008 kreeg Pom Wolff De Gouden Slamburger uitgereikt vanuit de Universiteit Utrecht – afdeling letteren en won hij het 2e Drentse open dichtfestival. op 19 april 2009 verscheen de bundel 'die ziekte van guigelton' - winnaar jaarfinale slamersfoort 2009. in 2010 won hij de dicht-slam-rap van boxtel en de dobbelslam van entiteit blauw te utrecht. in 2012 de grote prijs van Grimbergen én DE REBELPRIJS voor de poëzie van de REBELLENKLUP. Tot zover enig geronk. In 2014 presenteerde uitgeverij Douane op 22/11 in Café Eijlders de pracht bundel: 'een vrouw schrijft een jongen'. Sven Ariaans schreef in zijn juryjrapport Festina Lente Amsterdam: “Het is iemand die je zenuwen blootlegt om vervolgens op vaderlijke toon te zeggen dat die pijn jouw pijn moet zijn en dat er geen zalf bestaat. Elke cognitieve dissonantie die je voor jezelf op prettig hypocriete wijze had opgeheven, wordt je ingewreven, of zoals medejurylid Simon Vinkenoog het kernachtig zei: "hij verschaft illusieloos inzicht in de werkelijkheid". Ik voel me in deze omschrijving wel thuis.) 'je bent erg mens' van pom wolff verscheen in de befaamde Windroosserie in september 2005 en was in een mum van tijd uitverkocht. Nieuw werk - 'toen je stilte stuurde' verscheen op 18 november 2006 wederom bij Uitgeverij Holland te Haarlem. ook deze bundel was meteen uitverkocht. erik jan Harmens interviewde pom wolff over deze bundel in de avonden van villa VPRO.

Laat een reactie achter