Peter Berger vandaag over het Binnenhof: ‘Een waterval aan leugens wordt moeiteloos door slijmerige lippen uitgekotst. Waarheid prevelend met een wervelwind aan woorden; maar de boodschap gaat verloren in een nietszeggende fluisterbries…’

Karin Beumkes heeft laten weten pomgedichten 1x per maand te willen verrijken met haar poëzie. haar aanbod graag aanvaard natuurlijk na de afgelopen drie jaar haar wekelijkse poëtische bijdragen geadoreerd te hebben. steeds tegen de eerste van de maand een nieuwe Beum – we zien er naar uit. Peter Berger heb ik bereid gevonden 3x in de maand de vaste maandagcolumnist te zijn – trots als ik ben met zijn poëtische columns.


Het is stil op het binnenhof. En grauwgrijs als altijd. Even de wonden likken en meteen weer het gas erop. Broekpoepers op links. Doordravers op rechts. Met in het midden de schriftgeleerden en de ongenaakbaren. Vooruit met de geit! Uiteraard. Zo gaat niets veranderen. Blijft het donker. Een waterval aan leugens wordt moeiteloos door slijmerige lippen uitgekotst. Waarheid prevelend met een wervelwind aan woorden; maar de boodschap gaat verloren in een nietszeggende fluisterbries.

Als een wazige neon crucifix die passieloos pulseert tussen de plastic borsten van een pornoblond popje. Contraction. Explosion. An endless fashion. Q-marks. Q-marks. Q-marks. Commercials? Mode accessoire? Er zullen altijd vragen zijn. Want er is een groot gat in mijn leven dat niet gevuld kan worden met plezier. Ja, er is magie in passie en jouw schoonheid zit diep in de huid maar je stem zit boordevol geld.

It is in every glimpse. Je bent een gevangene van keuzes. Jouw keuzes. Ze drukken de aard van je intenties uit. Pas op voor de beveiligingscowboys. Ze bewegen zich als gedegenereerde tienermodellen. Beheer van de menigte. Sanitair onderhoud. Verminderde capaciteit. Hoeveel toekomst heb ik? Mijn enige zorg is dat ik morgen wakker word.

Peter Berger

Share This:

Gepubliceerd door Pom Wolff

Hoi, welkom op mijn site pomgedichten. De site is in langzame opbouw net als de dichter. Ik ben geboren in Amsterdam, ik leef daar en wil daar ook wel doodgaan. Ik studeerde Nederlands aan de Universiteit van Amsterdam, Rechten aan de Vrije Universiteit en werk als juridisch adviseur in de hoofdstad. Jan Arends is mijn favoriete dichter dan Kopland dan Menno Wigman. Paul van Ostaijen mijn dandyman. In slammersland geniet ik van Roop, Karlijn Groet, Peter M van der Linden - ACG natuurlijk, Ditmar Bakker, Jürgen Smit en Daan Doesborgh. En wat moet ik zeggen nog van Robin Block ( “hee ouwe wolf”) de wildemannen, lucky fonz III - Sander Koolwijk of Tom Zinger: "er is hier zeker 80 centimeter plant waar jij geen weet van hebt...." - mijn windroosmaatjes. Mijn optredens bezorgden mij eretitels: landelijk slamfinalist 2003, 2004, 2005 en brons in Tivoli in 2006, 2007 en 2010, 2011, 2012 en ook weer in 2013. - Dichter van het jaar in Delft 2005, voorts slamjaarwinnaar 2005 van de poëzieslag in Festina Len-te te Amsterdam, winnaar van Slamersfoort 2006. Jaarfinale Zeist 2007 en de BRUNA poézieprijs 2007 in mijn zak. Ik ben de hoogste nieuwe binnenkomer op de jaar-lijkse top-200 lijst van bekendste dichters Rottend Staal – Epibreren 2005. In 2008 kreeg Pom Wolff De Gouden Slamburger uitgereikt vanuit de Universiteit Utrecht – afdeling letteren en won hij het 2e Drentse open dichtfestival. op 19 april 2009 verscheen de bundel 'die ziekte van guigelton' - winnaar jaarfinale slamersfoort 2009. in 2010 won hij de dicht-slam-rap van boxtel en de dobbelslam van entiteit blauw te utrecht. in 2012 de grote prijs van Grimbergen én DE REBELPRIJS voor de poëzie van de REBELLENKLUP. Tot zover enig geronk. In 2014 presenteerde uitgeverij Douane op 22/11 in Café Eijlders de pracht bundel: 'een vrouw schrijft een jongen'. Sven Ariaans schreef in zijn juryjrapport Festina Lente Amsterdam: “Het is iemand die je zenuwen blootlegt om vervolgens op vaderlijke toon te zeggen dat die pijn jouw pijn moet zijn en dat er geen zalf bestaat. Elke cognitieve dissonantie die je voor jezelf op prettig hypocriete wijze had opgeheven, wordt je ingewreven, of zoals medejurylid Simon Vinkenoog het kernachtig zei: "hij verschaft illusieloos inzicht in de werkelijkheid". Ik voel me in deze omschrijving wel thuis.) 'je bent erg mens' van pom wolff verscheen in de befaamde Windroosserie in september 2005 en was in een mum van tijd uitverkocht. Nieuw werk - 'toen je stilte stuurde' verscheen op 18 november 2006 wederom bij Uitgeverij Holland te Haarlem. ook deze bundel was meteen uitverkocht. erik jan Harmens interviewde pom wolff over deze bundel in de avonden van villa VPRO.

Laat een reactie achter