DITMAR BAKKER – Stilistisch Alfabet, of: Lollige Figuren – een wonderschoon stilistisch, typografisch, poëtisch, ditmariaans wondertje uit de poëzie zoals ze niet vaak – zeg maar nog nooit geschreven zijn – een kleinood.

DITMAR BAKKER – Stilistisch Alfabet, of: Lollige Figuren – een wonderschoon stilistisch, typografisch, poëtisch, ditmariaans wondertje uit de poëzie zoals ze niet vaak – zeg maar nog nooit geschreven zijn een kleinood.
 
 
voor de prijs hoeft u het niet te laten:  25 euro voor de nieuwe bundel van DITMAR BAKKER – een alfabet maar dan licht stichtelijk – een stilistisch alfabet – STILISTISCH ALFABET getiteld met als ondertitel: LOLLIGE FIGUREN – 26 letters grafisch zeldzaam mooi weergegeven en 26 gedichten – met om en nabij 26 stijlfiguren voor de lezer samengesteld. (U mag ze zelf aanvullen maar daarover meer hieronder) –  en dat dan weer op zijn ditmars. (een wonderdichter, dit zeldzaam taaltalent, een mengeling van bouwkunst en vormgelei, kortom dichtkunst – kortom de god in mijn gedachten. alleen god is er niks bij.
 laat ik niet overdrijven. maar de mensheid is na vandaag in twee-en te splitsen – zij die deze bijzondere uitgave van Ditmar Bakker wisten te bemachtigen – er bestaan van de bundel 50 gesigneerde en genummerde exemplaren  – en zij die deze bundel niet in hun bezit wisten te krijgen. mijn exemplaar nummer 23 zal ik na mijn heengaan schenken aan het Letterkundig Museum – als u nog even wacht – het wordt wel na 2023 –  is nummer 23 op aanvraag een dag te bestuderen – heb u wel mijn oa vingerafdrukken erbij – en die zijn ook niet mis.
maar u gaat niet wachten gaan – u gaat naar ditmar bakt en bestelt – voor zover ze nog ter beschikking van de mensheid worden gesteld door de dichter – een van de laatste beschikbare exemplaren zonder mijn  vingerafdrukken. veel frisser ook.

en u verovert een wonderschoon stilistisch, typografisch, poëtisch, ditmariaans wondertje uit de poëzie zoals ze niet vaak – zeg maar nog nooit geschreven zijn – waarin dichter de hoeren en de snoeren zeker niet uit de weg is gegaan – het wordt wel lezen als de kinderen al naar bed zijn gegaan en liefst ook als loeder de vrouw haar vrijwillige kookcursus of yogales aan het afwerken is. lezen als het huis vrij is van smetten, een zachte poëtische  wind door tuin of  huiskamer waait en u zacht gezeten het stilistisch alfabet op u laat inwerken – en u aangeraakt zal zijn door ditmars woorden en wenst dat het nooit meer anders zal zijn –
een hemelse glimlach op uw gezicht omdat  u nageniet van de inleiding door de dichter hoogstpersoonlijk toegevoegd aan de bundel waarin hij u uitnodigt op zijn zo eigen wijze de pen ook eens ter hand te nemen:  “Zo lieve lezer meent figuren te missen die er dan toch echt ten minste in hadden moeten staan: het staat lezers vrij ze erbij te schrijven – waarbij ze hopelijk hun pols verrekken.”
 
pom wolff / 29-8-2022 – voor de bundel zie:
  http://www.ditmarbakt.nl/Publicaties/216

Share This:

Gepubliceerd door Pom Wolff

Hoi, welkom op mijn site pomgedichten. De site is in langzame opbouw net als de dichter. Ik ben geboren in Amsterdam, ik leef daar en wil daar ook wel doodgaan. Ik studeerde Nederlands aan de Universiteit van Amsterdam, Rechten aan de Vrije Universiteit en werk als juridisch adviseur in de hoofdstad. Jan Arends is mijn favoriete dichter dan Kopland dan Menno Wigman. Paul van Ostaijen mijn dandyman. In slammersland geniet ik van Roop, Karlijn Groet, Peter M van der Linden - ACG natuurlijk, Ditmar Bakker, Jürgen Smit en Daan Doesborgh. En wat moet ik zeggen nog van Robin Block ( “hee ouwe wolf”) de wildemannen, lucky fonz III - Sander Koolwijk of Tom Zinger: "er is hier zeker 80 centimeter plant waar jij geen weet van hebt...." - mijn windroosmaatjes. Mijn optredens bezorgden mij eretitels: landelijk slamfinalist 2003, 2004, 2005 en brons in Tivoli in 2006, 2007 en 2010, 2011, 2012 en ook weer in 2013. - Dichter van het jaar in Delft 2005, voorts slamjaarwinnaar 2005 van de poëzieslag in Festina Len-te te Amsterdam, winnaar van Slamersfoort 2006. Jaarfinale Zeist 2007 en de BRUNA poézieprijs 2007 in mijn zak. Ik ben de hoogste nieuwe binnenkomer op de jaar-lijkse top-200 lijst van bekendste dichters Rottend Staal – Epibreren 2005. In 2008 kreeg Pom Wolff De Gouden Slamburger uitgereikt vanuit de Universiteit Utrecht – afdeling letteren en won hij het 2e Drentse open dichtfestival. op 19 april 2009 verscheen de bundel 'die ziekte van guigelton' - winnaar jaarfinale slamersfoort 2009. in 2010 won hij de dicht-slam-rap van boxtel en de dobbelslam van entiteit blauw te utrecht. in 2012 de grote prijs van Grimbergen én DE REBELPRIJS voor de poëzie van de REBELLENKLUP. Tot zover enig geronk. In 2014 presenteerde uitgeverij Douane op 22/11 in Café Eijlders de pracht bundel: 'een vrouw schrijft een jongen'. Sven Ariaans schreef in zijn juryjrapport Festina Lente Amsterdam: “Het is iemand die je zenuwen blootlegt om vervolgens op vaderlijke toon te zeggen dat die pijn jouw pijn moet zijn en dat er geen zalf bestaat. Elke cognitieve dissonantie die je voor jezelf op prettig hypocriete wijze had opgeheven, wordt je ingewreven, of zoals medejurylid Simon Vinkenoog het kernachtig zei: "hij verschaft illusieloos inzicht in de werkelijkheid". Ik voel me in deze omschrijving wel thuis.) 'je bent erg mens' van pom wolff verscheen in de befaamde Windroosserie in september 2005 en was in een mum van tijd uitverkocht. Nieuw werk - 'toen je stilte stuurde' verscheen op 18 november 2006 wederom bij Uitgeverij Holland te Haarlem. ook deze bundel was meteen uitverkocht. erik jan Harmens interviewde pom wolff over deze bundel in de avonden van villa VPRO.

Laat een reactie achter