POËZIE debuutbundel ROB MIENTJES is aanstaande – MIEN HAIKU’S – 6 mei Helmond – 28 mei Eindhoven – voorinschrijving geopend! – en ik heb hem al!

binnenkort een bespreking van deze prachtbundel
 
 
Boekpresentatie dichtbundel – Mien Haiku’s – Rob Mientjes
 
Een droom komt uit. De eerste dichtbundel van Rob Mientjes. Zestig haiku’s geschreven tussen 2018 en 2023. Een selectie uit een archief van 1500 haiku’s. Geïllustreerd met zestig natuurfoto’s gemaakt tussen 2013 en 2023 in de omgeving van Helmond. Een haiku is een Japanse dichtvorm van drie dichtregels met respectievelijk 5 – 7 – 5 lettergrepen. Kleine verhaaltjes met diepgang, humor, ernst en zen. Associatief en kleurrijk geschreven. Rob Mientjes (1963) woont en werkt in Helmond.
 
De dichtbundel wordt gepresenteerd op twee verschillende data in Helmond en in Eindhoven.
Meer informatie over de dichtbundel (impressie van de cover en een haiku-foto-pagina en de bestelwijze) is te zien op Mien weblog.
 
Boekpresentatie Helmond: zaterdag 6 mei 2023 van 13:00 uur tot 14:00 uur
Boek en Kantoor de Ganzeveer
Oude Aa 49, 5701 PZ Helmond / 0492 367 070 / ganzenveerhelmond@gmail.com
Presentatie: Petra Downs (kunstenaar)
 
Boekpresentatie Eindhoven: zondag 28 mei 2023 van 14:00 uur tot 17:30 uur
Café ’t Rozenknopje
Hoogstraat 59, 5615PA Eindhoven / 040-244-7682 / info@rozenknopje.nl
Presentatie: Hans F. Marijnissen (dichter en voorzitter van de Poëzieclub Eindhoven)
De boekpresentatie vindt plaats tijdens het Open Podium van Poëzieclub Eindhoven.
 
Toegang bij beide boekpresentaties is gratis. Pers en media zijn van harte uitgenodigd.
 
Voor meer vragen en info:
Rob Mientjes –  https://mienweblog.blogspot.com
Voorinschrijving dichtbundel Mien haiku’s

“Wat ga je toch met al die foto’s doen?”, vragen mijn vrienden en familie mij met regelmaat. Ben ik een dichter, een schrijver of beiden? En wat moet er gebeuren om daar achter te komen? In de pen klimmen, polsstokhoogspringen met letters, woorden en zinnen en veel, heel veel schrijven. Dat heb ik dus gedaan.
En daar is hij dan, mijn eerste dichtbundel: ‘Mien haiku’s’.
60 haiku’s gecombineerd met 60 natuurfoto’s in kleur (omgeving Helmond en tuin). 
Een haiku is een Japanse dichtvorm die bestaat uit drie dichtregels van 5, 7 en 5 lettergrepen. Alle haiku’s en foto’s heb ik zelf gemaakt.

Het is een paperback in full colour, 127 x 180 mm, 127 pagina’s.
De bundel kost €17,50 (exclusief verzendkosten).  
Hij verschijnt begin mei 2023 in een oplage van 50 stuks.

Belangstelling voor de bundel? 
Dan kun je hem nu alvast kopen / reserveren middels voorinschrijving.
Dat kan door het Contactformulier op Mien Weblog in te vullen of mij een mail te sturen.
mienrobATgmailPUNTcom


Vergeet niet je naam en postadres te vermelden.

Zodra de bundel beschikbaar is krijg je een mailbericht van mij over de betaling en verzending. 


Je kunt de bundel ook zelf ophalen tijdens mijn Boekpresentatie bij Boek en Kantoor de Ganzenveer in Helmond die plaatsvindt op zaterdag 6 mei tussen 13:00 en 14:00 uur.
Of tijdens het Open Podium van Poëzieclub Eindhoven in Café ’t Rozenknopje in Eindhoven op zondag 28 mei tussen 14:00 en 17:00 uur.
Geef dit dan even aan op het Contactformulier of in de mail.


De bundel is beschikbaar op volgorde van voorinschrijving (zolang de voorraad strekt). 
Je doet me een groot plezier als je mijn berichtgeving over Mien haiku’s deelt op sociale media.
 
Alvast bedankt en de hartelijke groeten, 

Rob Mientjes
Mien weblog: Voorinschrijving dichtbundel Mien haiku’s

—————————————————————–

 

Share This:

Gepubliceerd door Pom Wolff

Hoi, welkom op mijn site pomgedichten. De site is in langzame opbouw net als de dichter. Ik ben geboren in Amsterdam, ik leef daar en wil daar ook wel doodgaan. Ik studeerde Nederlands aan de Universiteit van Amsterdam, Rechten aan de Vrije Universiteit en werk als juridisch adviseur in de hoofdstad. Jan Arends is mijn favoriete dichter dan Kopland dan Menno Wigman. Paul van Ostaijen mijn dandyman. In slammersland geniet ik van Roop, Karlijn Groet, Peter M van der Linden - ACG natuurlijk, Ditmar Bakker, Jürgen Smit en Daan Doesborgh. En wat moet ik zeggen nog van Robin Block ( “hee ouwe wolf”) de wildemannen, lucky fonz III - Sander Koolwijk of Tom Zinger: "er is hier zeker 80 centimeter plant waar jij geen weet van hebt...." - mijn windroosmaatjes. Mijn optredens bezorgden mij eretitels: landelijk slamfinalist 2003, 2004, 2005 en brons in Tivoli in 2006, 2007 en 2010, 2011, 2012 en ook weer in 2013. - Dichter van het jaar in Delft 2005, voorts slamjaarwinnaar 2005 van de poëzieslag in Festina Len-te te Amsterdam, winnaar van Slamersfoort 2006. Jaarfinale Zeist 2007 en de BRUNA poézieprijs 2007 in mijn zak. Ik ben de hoogste nieuwe binnenkomer op de jaar-lijkse top-200 lijst van bekendste dichters Rottend Staal – Epibreren 2005. In 2008 kreeg Pom Wolff De Gouden Slamburger uitgereikt vanuit de Universiteit Utrecht – afdeling letteren en won hij het 2e Drentse open dichtfestival. op 19 april 2009 verscheen de bundel 'die ziekte van guigelton' - winnaar jaarfinale slamersfoort 2009. in 2010 won hij de dicht-slam-rap van boxtel en de dobbelslam van entiteit blauw te utrecht. in 2012 de grote prijs van Grimbergen én DE REBELPRIJS voor de poëzie van de REBELLENKLUP. Tot zover enig geronk. In 2014 presenteerde uitgeverij Douane op 22/11 in Café Eijlders de pracht bundel: 'een vrouw schrijft een jongen'. Sven Ariaans schreef in zijn juryjrapport Festina Lente Amsterdam: “Het is iemand die je zenuwen blootlegt om vervolgens op vaderlijke toon te zeggen dat die pijn jouw pijn moet zijn en dat er geen zalf bestaat. Elke cognitieve dissonantie die je voor jezelf op prettig hypocriete wijze had opgeheven, wordt je ingewreven, of zoals medejurylid Simon Vinkenoog het kernachtig zei: "hij verschaft illusieloos inzicht in de werkelijkheid". Ik voel me in deze omschrijving wel thuis.) 'je bent erg mens' van pom wolff verscheen in de befaamde Windroosserie in september 2005 en was in een mum van tijd uitverkocht. Nieuw werk - 'toen je stilte stuurde' verscheen op 18 november 2006 wederom bij Uitgeverij Holland te Haarlem. ook deze bundel was meteen uitverkocht. erik jan Harmens interviewde pom wolff over deze bundel in de avonden van villa VPRO.

Doe mee met de conversatie

1 reactie

Laat een reactie achter