pomgedichten een weekendje stil -als een eerbetoon aan gerrit van schuppen van SAGE – SA/GE – SASKIA’S lieve woorden voor GERRIT – bij het sluiten van de kist

pomgedichten een weekendje stil -als een eerbetoon aan gerrit van schuppen van SAGE – gerrit en saskia bijzondere mensen – zoals ook te lezen is hieronder – de woorden die saskia aan gerrit meegaf. altijd bijzondere dingen, bijzondere uitingen, bijzondere kunstuitingen in woord en beeld – voor beginnende en voor gearriveerde dichters ook – het was een feest om SAGE mee te mogen maken – door de jaren heen.

SA&GE het was Mooi&Mooi

Schiedam, 23 mei 2023
Lieve Gerrit


We wisten dat het een keer zou gebeuren,
maar dat het al zover was daar hadden we geen van beide rekening mee gehouden.
Oké de laatste maanden was het weer eens afzien, maar we begonnen langzaam weer onze weg te vinden om er mee om te gaan en zagen uit naar de zomer we zouden weer op stap gaan.
Want verdomme wat hebben we een avonturen beleefd.

Nee we maakten geen verre reizen, maar deden Nederland en omstreken.
Avonturen op de vierkante cm
en oh wat hadden we een lol.
Samen konden we de wereld aan.
Onderweg en thuis in het atelier.
Heel serieus aan het werk, maar ook grote onzin bedenken.
Ik bladerde van de week in de vakantieboeken die we maakten,
de ideeën die ontstonden,
de dingen die we zagen,
jou uitvindingen en trucs, die mij nooit lukte
en al jouw grappen waar ik serieus op inging
ze staan er allemaal in.
In woord en beeld ons medium.
We voegden onze kennis en kunde samen en werden SAGE,
ja als taal een groot deel van je werk is dan is zo’n naam een cadeautje.
Hij staat vereeuwigd op mijn schouder.

En nu???
Wat moet ik zonder jou?
Jij had daar zo je ideeën over, maar ik weet het nog zo niet.
Voorlopig zit ik in een doe modus en sta ik nog redelijk op mijn benen
wel vol tegenstrijdige gevoelens.
We zullen zien.
Het is KUT enorm KUT dat je er niet meer bent.
Dat was niet de afspraak,
je zou wakker worden en het zou een van onze verhalen worden;
Hoe ik je op alle mogelijk manieren geprobeerd had wakker te maken en jij maar slapen, slapen, slapen
totdat…

Maar nee, je werd niet wakker,
het huis stroomde vol vreemde mensen, burgerhulpverleners, brandweer, politie, ambulancemensen.
En het duurde en het duurde en het duurde
En jij werd niet wakker.
En hoe ROT ook, het is goed.
Dat had je ook niet gewild en dat begrijp ik lieverd.
Zondagavond een week later heb ik je voor het allerlaatst omarmd,
mijn hoofd als gewoonlijk op je schouder gelegd,
je gekust en tegen je gepraat.
Gisteren met de gordijnen en alle ramen weer open schreef ik deze tekst.

Vandaag sloten we je kist en spreek ik voor al deze mensen,
je had eens moeten weten wat een reacties jij en ik de afgelopen dagen hebben gekregen.
Zelfs Kor schreef een In Memoriam voor de krant.
Dat had je niet gedacht hè.
Zoveel aandacht, zoveel liefde.
Dag lieverd, dag jongetje, dag rotzak
Het was fijn,
het was goed,
het was mooi met jou.

Dag, Kus

Share This:

Gepubliceerd door Pom Wolff

Hoi, welkom op mijn site pomgedichten. De site is in langzame opbouw net als de dichter. Ik ben geboren in Amsterdam, ik leef daar en wil daar ook wel doodgaan. Ik studeerde Nederlands aan de Universiteit van Amsterdam, Rechten aan de Vrije Universiteit en werk als juridisch adviseur in de hoofdstad. Jan Arends is mijn favoriete dichter dan Kopland dan Menno Wigman. Paul van Ostaijen mijn dandyman. In slammersland geniet ik van Roop, Karlijn Groet, Peter M van der Linden - ACG natuurlijk, Ditmar Bakker, Jürgen Smit en Daan Doesborgh. En wat moet ik zeggen nog van Robin Block ( “hee ouwe wolf”) de wildemannen, lucky fonz III - Sander Koolwijk of Tom Zinger: "er is hier zeker 80 centimeter plant waar jij geen weet van hebt...." - mijn windroosmaatjes. Mijn optredens bezorgden mij eretitels: landelijk slamfinalist 2003, 2004, 2005 en brons in Tivoli in 2006, 2007 en 2010, 2011, 2012 en ook weer in 2013. - Dichter van het jaar in Delft 2005, voorts slamjaarwinnaar 2005 van de poëzieslag in Festina Len-te te Amsterdam, winnaar van Slamersfoort 2006. Jaarfinale Zeist 2007 en de BRUNA poézieprijs 2007 in mijn zak. Ik ben de hoogste nieuwe binnenkomer op de jaar-lijkse top-200 lijst van bekendste dichters Rottend Staal – Epibreren 2005. In 2008 kreeg Pom Wolff De Gouden Slamburger uitgereikt vanuit de Universiteit Utrecht – afdeling letteren en won hij het 2e Drentse open dichtfestival. op 19 april 2009 verscheen de bundel 'die ziekte van guigelton' - winnaar jaarfinale slamersfoort 2009. in 2010 won hij de dicht-slam-rap van boxtel en de dobbelslam van entiteit blauw te utrecht. in 2012 de grote prijs van Grimbergen én DE REBELPRIJS voor de poëzie van de REBELLENKLUP. Tot zover enig geronk. In 2014 presenteerde uitgeverij Douane op 22/11 in Café Eijlders de pracht bundel: 'een vrouw schrijft een jongen'. Sven Ariaans schreef in zijn juryjrapport Festina Lente Amsterdam: “Het is iemand die je zenuwen blootlegt om vervolgens op vaderlijke toon te zeggen dat die pijn jouw pijn moet zijn en dat er geen zalf bestaat. Elke cognitieve dissonantie die je voor jezelf op prettig hypocriete wijze had opgeheven, wordt je ingewreven, of zoals medejurylid Simon Vinkenoog het kernachtig zei: "hij verschaft illusieloos inzicht in de werkelijkheid". Ik voel me in deze omschrijving wel thuis.) 'je bent erg mens' van pom wolff verscheen in de befaamde Windroosserie in september 2005 en was in een mum van tijd uitverkocht. Nieuw werk - 'toen je stilte stuurde' verscheen op 18 november 2006 wederom bij Uitgeverij Holland te Haarlem. ook deze bundel was meteen uitverkocht. erik jan Harmens interviewde pom wolff over deze bundel in de avonden van villa VPRO.

Laat een reactie achter