REURING bij REURING – Peter Prins leest voor…. over dichtersautisme, beledigingen en bitterballen

ik begroette de man met de ijdele haardracht zoals hij mij ook altijd toeknikt –  na de pauze krijgen we een optreden van je toch Peter? riep ik hoopvol.  ‘nou optreden’ zei hij – ‘ik ga voorlezen’.   de woorden van PETER PRINS.

de deugd in het midden en Elbert Gonggriep rechts – Elbert een dichter in het project dichtdruk
  • ik dacht ik weet genoeg – in dat ‘voorlezen’ zit me net teveel ego en net teveel ijdelheid – dat meneer ‘voorleest’ moet meneer vooral zelf weten – ik zit niet op ‘voorlezen’ te wachten. en volgens mij zit niemand op dit type autisme te wachten. maar dat terzijde. – voorlezen – voorlezen – een woord te kinderachtig voor woorden – 4e groep basisschool daar past dat woord. daar hoort dat woord.

maar in aparte (utrechtse) dichterskringen is voorlezen ook een geliefd woord. zij die niet kunnen performen ‘lezen voor.’ zo is dat fenomeen ‘voorlezen’ wel ongeveer samen te vatten. het publiek kan ze aan hun reet roesten – zo kun je het ook zeggen. maar waarom zoek je dan publiek op is de vraag die ze maar niet willen beantwoorden.

zo ook ‘het optreden’ – sorry voorleessessie van PETER PRINS afgelopen zaterdag bij REURING in Alkmaar na de pauze. ik kan u er geen live verslag van doen – ik dacht ik ga aan de grandmarnier beneden bij koekenbier in het restaurant  en de bitterballen. ga jij maar lekker autistisch voorlezen beste peter uit je prachtwerken en doe vooral je best om er geen sprankelend optreden van te maken – stel je voor – een optreden.   ik noteer later wel de commentaren van de mensen die na de pauze bij REURING  de zaal niet uitgelopen zijn.

gebroken kwamen de toehoorders bij koekenbier de trap af na het ‘voorlezen’ van peter. het moet VRESELIJK geweest zijn lieve lezer – ik zal de commentaren voor u samen vatten:

  • meneer prins voorlezen duurde en duurde en duurde eindeloos lang
  • meneer prins voorlezen was niet te verstaan – heel vaak hoorde je het woord ‘coördinaten’ – (niet duidelijk werd of meneer prins  de weg nog terug gevonden heeft)
  • meneer prins zorgde nog wel even voor relletje richting de REURING organisatie van ALJA SPAAN – voor de aanvang van zijn “optreden” – bedankte hij ANJA SPAAN voor de gelegenheid om te mogen voorlezen. “ALJA” klonk het onmiddellijk vanuit de zaal. “o sorry ik wil ALJA SPAAK bedanken voor de gelegenheid..” wederom corrigeerde de zaal, het publiek: SPAAN, SPAAN werd gesist vanachter de bar. dat zeg ik sprak PETER PRINS: spaan, spaan lieve ANJA dank je wel!

Voor de pauze wel erg genoten van het optreden van de muziek van Arie van Egmond, de kunstenaar Jules Kockelkoren en dichter Elly Stolwijk – kan ik tenslotte nog melden dat de grandmarnier bij koekenbier in alkmaar voor herhaling vatbaar is en de bitterballen hors categorie.

Elly Stolwijk dichter in het project dichtdruk

Share This:

Gepubliceerd door Pom Wolff

Hoi, welkom op mijn site pomgedichten. De site is in langzame opbouw net als de dichter. Ik ben geboren in Amsterdam, ik leef daar en wil daar ook wel doodgaan. Ik studeerde Nederlands aan de Universiteit van Amsterdam, Rechten aan de Vrije Universiteit en werk als juridisch adviseur in de hoofdstad. Jan Arends is mijn favoriete dichter dan Kopland dan Menno Wigman. Paul van Ostaijen mijn dandyman. In slammersland geniet ik van Roop, Karlijn Groet, Peter M van der Linden - ACG natuurlijk, Ditmar Bakker, Jürgen Smit en Daan Doesborgh. En wat moet ik zeggen nog van Robin Block ( “hee ouwe wolf”) de wildemannen, lucky fonz III - Sander Koolwijk of Tom Zinger: "er is hier zeker 80 centimeter plant waar jij geen weet van hebt...." - mijn windroosmaatjes. Mijn optredens bezorgden mij eretitels: landelijk slamfinalist 2003, 2004, 2005 en brons in Tivoli in 2006, 2007 en 2010, 2011, 2012 en ook weer in 2013. - Dichter van het jaar in Delft 2005, voorts slamjaarwinnaar 2005 van de poëzieslag in Festina Len-te te Amsterdam, winnaar van Slamersfoort 2006. Jaarfinale Zeist 2007 en de BRUNA poézieprijs 2007 in mijn zak. Ik ben de hoogste nieuwe binnenkomer op de jaar-lijkse top-200 lijst van bekendste dichters Rottend Staal – Epibreren 2005. In 2008 kreeg Pom Wolff De Gouden Slamburger uitgereikt vanuit de Universiteit Utrecht – afdeling letteren en won hij het 2e Drentse open dichtfestival. op 19 april 2009 verscheen de bundel 'die ziekte van guigelton' - winnaar jaarfinale slamersfoort 2009. in 2010 won hij de dicht-slam-rap van boxtel en de dobbelslam van entiteit blauw te utrecht. in 2012 de grote prijs van Grimbergen én DE REBELPRIJS voor de poëzie van de REBELLENKLUP. Tot zover enig geronk. In 2014 presenteerde uitgeverij Douane op 22/11 in Café Eijlders de pracht bundel: 'een vrouw schrijft een jongen'. Sven Ariaans schreef in zijn juryjrapport Festina Lente Amsterdam: “Het is iemand die je zenuwen blootlegt om vervolgens op vaderlijke toon te zeggen dat die pijn jouw pijn moet zijn en dat er geen zalf bestaat. Elke cognitieve dissonantie die je voor jezelf op prettig hypocriete wijze had opgeheven, wordt je ingewreven, of zoals medejurylid Simon Vinkenoog het kernachtig zei: "hij verschaft illusieloos inzicht in de werkelijkheid". Ik voel me in deze omschrijving wel thuis.) 'je bent erg mens' van pom wolff verscheen in de befaamde Windroosserie in september 2005 en was in een mum van tijd uitverkocht. Nieuw werk - 'toen je stilte stuurde' verscheen op 18 november 2006 wederom bij Uitgeverij Holland te Haarlem. ook deze bundel was meteen uitverkocht. erik jan Harmens interviewde pom wolff over deze bundel in de avonden van villa VPRO.

Laat een reactie achter