LISAN LAUVENBERG & de verbouwingen in 020 – haar eigen (G)oud-West met een constante stroom zaag- breek- boor-herrie

Vakantietijd

Tot dusver
Het regent nu.
Vorige week was het te heet.
Het heeft geen zin om het huis te verlaten,
de weersomstandigheden maken het zo niet fijn om
buiten te zitten, terrasje te doen. 
boek te lezen op mijn mooie balkon
dat door de (G)oud-West verbouwingen 
ook nog in een constante stroom zaag- breek- boor-herrie zwelgt,
met bouwvakkers uit alle windstreken van de wereld 
met hun radio op Arbeidsvitamines uit god-weet-waar-vandaan. 
De hoopvol begonnen vakantiestemming is beneden nul. 

de nachten werden lang vorige week, sloom ook en half breindood
kwam ik na 21.00u dan toch voorzichtig naar buiten 
om wat menselijk verkeer te ervaren, 
een oververhitte kluizenaar zijn is niet goed voor het hart.
In een luchtige jurk gehuld begaf ik me dan 
tussen de dampende muren van mijn lieve stad. 
Overal plek zat om te parkeren, dat wel, maar ook
smog, muggen, herrie,stinkende barbecues, dronken fiets-toeristen, 
overvolle terrassen, waar je door personeelsgebrek 
lang moet wachten op een warm en duur drankje.

En nu
Regen, oh god ik kan nog steeds niet naar buiten, 
de vriendin waarmee ik naar zee zou gaan heeft afgezegd
en ik 
ik schrijf en weet dat ik overdrijf. 
Zomers in de stad zijn heerlijk
Oh zo heerlijk, onontbeerlijk en ik blijf hier.

©Lisan Lauvenberg
1 augustus 2019 

Share This:

Gepubliceerd door Pom Wolff

Hoi, welkom op mijn site pomgedichten. De site is in langzame opbouw net als de dichter. Ik ben geboren in Amsterdam, ik leef daar en wil daar ook wel doodgaan. Ik studeerde Nederlands aan de Universiteit van Amsterdam, Rechten aan de Vrije Universiteit en werk als juridisch adviseur in de hoofdstad. Jan Arends is mijn favoriete dichter dan Kopland dan Menno Wigman. Paul van Ostaijen mijn dandyman. In slammersland geniet ik van Roop, Karlijn Groet, Peter M van der Linden - ACG natuurlijk, Ditmar Bakker, Jürgen Smit en Daan Doesborgh. En wat moet ik zeggen nog van Robin Block ( “hee ouwe wolf”) de wildemannen, lucky fonz III - Sander Koolwijk of Tom Zinger: "er is hier zeker 80 centimeter plant waar jij geen weet van hebt...." - mijn windroosmaatjes. Mijn optredens bezorgden mij eretitels: landelijk slamfinalist 2003, 2004, 2005 en brons in Tivoli in 2006, 2007 en 2010, 2011, 2012 en ook weer in 2013. - Dichter van het jaar in Delft 2005, voorts slamjaarwinnaar 2005 van de poëzieslag in Festina Len-te te Amsterdam, winnaar van Slamersfoort 2006. Jaarfinale Zeist 2007 en de BRUNA poézieprijs 2007 in mijn zak. Ik ben de hoogste nieuwe binnenkomer op de jaar-lijkse top-200 lijst van bekendste dichters Rottend Staal – Epibreren 2005. In 2008 kreeg Pom Wolff De Gouden Slamburger uitgereikt vanuit de Universiteit Utrecht – afdeling letteren en won hij het 2e Drentse open dichtfestival. op 19 april 2009 verscheen de bundel 'die ziekte van guigelton' - winnaar jaarfinale slamersfoort 2009. in 2010 won hij de dicht-slam-rap van boxtel en de dobbelslam van entiteit blauw te utrecht. in 2012 de grote prijs van Grimbergen én DE REBELPRIJS voor de poëzie van de REBELLENKLUP. Tot zover enig geronk. In 2014 presenteerde uitgeverij Douane op 22/11 in Café Eijlders de pracht bundel: 'een vrouw schrijft een jongen'. Sven Ariaans schreef in zijn juryjrapport Festina Lente Amsterdam: “Het is iemand die je zenuwen blootlegt om vervolgens op vaderlijke toon te zeggen dat die pijn jouw pijn moet zijn en dat er geen zalf bestaat. Elke cognitieve dissonantie die je voor jezelf op prettig hypocriete wijze had opgeheven, wordt je ingewreven, of zoals medejurylid Simon Vinkenoog het kernachtig zei: "hij verschaft illusieloos inzicht in de werkelijkheid". Ik voel me in deze omschrijving wel thuis.) 'je bent erg mens' van pom wolff verscheen in de befaamde Windroosserie in september 2005 en was in een mum van tijd uitverkocht. Nieuw werk - 'toen je stilte stuurde' verscheen op 18 november 2006 wederom bij Uitgeverij Holland te Haarlem. ook deze bundel was meteen uitverkocht. erik jan Harmens interviewde pom wolff over deze bundel in de avonden van villa VPRO.

Laat een reactie achter