BREAKING NEWS: de dichter merik van der torren heeft vandaag een echte jack russel aangeschaft en ze heet BETTY – 8 tips voor BETTY


Merik bericht:
Overigens is er heugelijk nieuws; de Jack Russel genaamd Betty is vanaf morgen mijn nieuwe huisgenote, opgenomen uit het dierenasiel. Helaas heb ik geen foto, maar ze ziet er heel leuk en lief uit, groet Merik



Het trainen en opvoeden van een Jack Russell kan best een uitdaging zijn en vraagt consistente herhaling. Er zijn ook een aantal zaken die u bij de training niet moet doen en daarom geven wij de onderstaande tips die u kunt toepassen.
Tips en adviezen die u niet moet doen bij de training en opvoeding van een Jack Russell terrier.
Tip 1
Laat het niet gebeuren dat jouw Jack Russell terrier de gewoonte ontwikkelt dat hij met zijn poten op jouw borst gaat staan. Hoe leuk het ook is om met hem op de grond te spelen, door dit toe te laten, gaan ze als snel een gevoel van dominantie voelen en al snel zullen ze de baas zijn. Met Jack Russell terriers is het al moeilijk genoeg om hem te overtuigen dat jij de baas bent. Je kunt hier meer over lezen in mijn Jack Russel Handboek en waarom het erg belangrijk is dat u de baas bent.
Tip 2
Als jij jouw Jack Russell disciplineert, volg dit dan niet gelijk op met liefde en affectie. U heeft misschien een schuldgevoel omdat u uw hond NEE moest vertellen, maar laat deze gemengde gevoelens NOOIT aan uw Jack Ruselle merken. Uw Jack Russell moet het verschil weten tussen complimenten en discipline. Dit is essentieel.
Tip 3
Laat het niet toe dat jouw Jack Russel terrier dominantie laat zien tegenover andere honden. Er zijn verschillen grotere, goed getrainde honden in mijn buurt, maar onze Jack Russell denkt dat hij twee keer zo groot is als deze honden. Gelukkig gedragen deze honden zich wel goed. Ook al wil jouw Jack Russell zich uitlsloven om een andere hond uit te dagen onder begeleiding van het nodige geblaf, u moet dit gedrag corrigeren. Dit is een essentieel onderdeel van het socialiseren van jouw Jack Russell terrier
Tip 4
Laat het niet toe dat het gewoon wordt dat uw naar zijn believen op een stoel of bank zit. De meubels zijn voor jou om op te zitten en de plek van jouw hond is op de grond. Dit verschil moet hij weten.
Tip 5
Laat jouw Jack Russell niet naast u op de passagiersstoel zitten. Er zijn genoeg goede hondenstoelen voor in de auto die makkelijjk op de achterstoel kunen worden bevestigd. Als je dit niet doet dat zul je als nel een actieve bijrijder hebbe. Jouw Jack Terrie zal echt zijn poten op het stuur zetten. Dit is echt geen grap!
Tip 6
Reageer niet op het smeken van uw Jack Russell over de etensrestjes van de tafel. Als je eenmaal toegeeft, is het hek van de dam en dan zijn uw rustige maaltijden verleden tijd. Het is overigens altijd goed dat jij eerst eet en daarna pas uw Jack Russel. De reden hiervoor kun je ook weer terugvinden in het Jack Russell e-book. Wees sterk!
Tip 7
Laat het niet toe dat jouw Jack Russell de roedelleider wordt in huis. Het is heel gebruikelijk om 1 huisdier te hebben, maar honden blijven roedeldieren. Door hun instinct reageren ze nog steeds op een manier waarop ze in het wild zouden reageren. U moet de roedelleider zijn, u bepaalt waar de wandeling heen gaat en niet andersom. Als u niet de roedelleider bent, dan bepaalt uw Jack wanneer er wordt gespeeld, wanneer u wakker wordt en ga zo maar door. Laat die niet gebeuren!
Tip 8
Je moet zeker niet uit het oog verliezen dat jouw Jack Russell een hond is. Ook als zijn ze nog zo lief en leuk om mee om te gaan, ze zijn niet menselijk. Ze hebben niet dezelfde gevoelens en emoties en reageren daarom ook niet op deze manier. Als u deze wetenschap goed in uw hoofd print, wordt het trainen van uw Jack Russell veel makkelijker. Onthoud goed: UW JACK IS EEN LID VAN HET GEZIN, MAAR IS GEEN MENS. Hij staat onderaan de ladder in het gezin, onderaan in de Hierarchie.


hondje van me

levend organisme
je bent niet perfect
je lijf is niet compleet
en je bent niet mooi te noemen

je bent harig en je bent zacht
zachtmoedig en erg lief
je wacht op mij,
en hebt geen oordeel
je wandelt met mij
en je weet van mij heel veel

ik denk wel eens
dat je recht door me
heen ziet
en als ik verdriet heb
ben jij de eerste die mijn tranen droogt

wat moet ik straks
als jij er niet meer bent?
wie troost me als jij
vertrokken bent?

lief zacht mooi
organisme
leven wezen
zoogdier
hondje van me

ga niet dood,
nu niet, nooit


©mrieke

Share This:

Gepubliceerd door Pom Wolff

Hoi, welkom op mijn site pomgedichten. De site is in langzame opbouw net als de dichter. Ik ben geboren in Amsterdam, ik leef daar en wil daar ook wel doodgaan. Ik studeerde Nederlands aan de Universiteit van Amsterdam, Rechten aan de Vrije Universiteit en werk als juridisch adviseur in de hoofdstad. Jan Arends is mijn favoriete dichter dan Kopland dan Menno Wigman. Paul van Ostaijen mijn dandyman. In slammersland geniet ik van Roop, Karlijn Groet, Peter M van der Linden - ACG natuurlijk, Ditmar Bakker, Jürgen Smit en Daan Doesborgh. En wat moet ik zeggen nog van Robin Block ( “hee ouwe wolf”) de wildemannen, lucky fonz III - Sander Koolwijk of Tom Zinger: "er is hier zeker 80 centimeter plant waar jij geen weet van hebt...." - mijn windroosmaatjes. Mijn optredens bezorgden mij eretitels: landelijk slamfinalist 2003, 2004, 2005 en brons in Tivoli in 2006, 2007 en 2010, 2011, 2012 en ook weer in 2013. - Dichter van het jaar in Delft 2005, voorts slamjaarwinnaar 2005 van de poëzieslag in Festina Len-te te Amsterdam, winnaar van Slamersfoort 2006. Jaarfinale Zeist 2007 en de BRUNA poézieprijs 2007 in mijn zak. Ik ben de hoogste nieuwe binnenkomer op de jaar-lijkse top-200 lijst van bekendste dichters Rottend Staal – Epibreren 2005. In 2008 kreeg Pom Wolff De Gouden Slamburger uitgereikt vanuit de Universiteit Utrecht – afdeling letteren en won hij het 2e Drentse open dichtfestival. op 19 april 2009 verscheen de bundel 'die ziekte van guigelton' - winnaar jaarfinale slamersfoort 2009. in 2010 won hij de dicht-slam-rap van boxtel en de dobbelslam van entiteit blauw te utrecht. in 2012 de grote prijs van Grimbergen én DE REBELPRIJS voor de poëzie van de REBELLENKLUP. Tot zover enig geronk. In 2014 presenteerde uitgeverij Douane op 22/11 in Café Eijlders de pracht bundel: 'een vrouw schrijft een jongen'. Sven Ariaans schreef in zijn juryjrapport Festina Lente Amsterdam: “Het is iemand die je zenuwen blootlegt om vervolgens op vaderlijke toon te zeggen dat die pijn jouw pijn moet zijn en dat er geen zalf bestaat. Elke cognitieve dissonantie die je voor jezelf op prettig hypocriete wijze had opgeheven, wordt je ingewreven, of zoals medejurylid Simon Vinkenoog het kernachtig zei: "hij verschaft illusieloos inzicht in de werkelijkheid". Ik voel me in deze omschrijving wel thuis.) 'je bent erg mens' van pom wolff verscheen in de befaamde Windroosserie in september 2005 en was in een mum van tijd uitverkocht. Nieuw werk - 'toen je stilte stuurde' verscheen op 18 november 2006 wederom bij Uitgeverij Holland te Haarlem. ook deze bundel was meteen uitverkocht. erik jan Harmens interviewde pom wolff over deze bundel in de avonden van villa VPRO.

Laat een reactie achter