Jeanine hoedemakers gaat voor goud – verkiezing stadsdichter den bosch tonight

jeanine onze juryvoorzitter gaat vanavond voor goud – nouja voor een finale plaats in de verkiezing stadsdichter DEN BOSCH – wij van de pom wensen haar een genadeloze avond.

Ramon geeft Jeanine de laatste tips. samen met jasmijn verzorgden zij een indrukwekkend optreden – de stadsdichters dienden hun comfortzone te verlaten – dat lukte kandidaat doeko niet – die bleef gewoon zichzelf – dat lukte kandidaat 2 mevrouw kerkhof ook niet helemaal – haar teksten zouden het goed doen in een psychiatrische kliniek op der eigen kamertje met de deur dicht – jeanine en ramon verzorgden een levensverhaal met een vredelievend einde met prachtige zangaccenten door jasmijn die op een bierkratje plaatsnam. de vierde kandidaat heb ik niet meer kunnen aanschouwen – mevrouw kerkhof werkte te zeer door in mijn brein. ben wel benieuwd of jeanine de finaleplaats heeft bemachtigd.


Goudvisjes

Je bent een goudvisje
dat moet je goed onthouden
als ik je Koenraad noem
ben je een goudvisje dat Koenraad
wordt genoemd

roep ik Guido, je bent Guido het goudvisje
Jacob, Jolande, Inge, Willem, Janine
Goudvisjes!

roep ik goudvisje
alle goudvisjes
ook de visjes die zich jarenlang verscholen
duiken op

ze zullen allemaal
even hoopvol vragen
riep je mij?

Jeanine hoedemakers

Share This:

Gepubliceerd door Pom Wolff

Hoi, welkom op mijn site pomgedichten. De site is in langzame opbouw net als de dichter. Ik ben geboren in Amsterdam, ik leef daar en wil daar ook wel doodgaan. Ik studeerde Nederlands aan de Universiteit van Amsterdam, Rechten aan de Vrije Universiteit en werk als juridisch adviseur in de hoofdstad. Jan Arends is mijn favoriete dichter dan Kopland dan Menno Wigman. Paul van Ostaijen mijn dandyman. In slammersland geniet ik van Roop, Karlijn Groet, Peter M van der Linden - ACG natuurlijk, Ditmar Bakker, Jürgen Smit en Daan Doesborgh. En wat moet ik zeggen nog van Robin Block ( “hee ouwe wolf”) de wildemannen, lucky fonz III - Sander Koolwijk of Tom Zinger: "er is hier zeker 80 centimeter plant waar jij geen weet van hebt...." - mijn windroosmaatjes. Mijn optredens bezorgden mij eretitels: landelijk slamfinalist 2003, 2004, 2005 en brons in Tivoli in 2006, 2007 en 2010, 2011, 2012 en ook weer in 2013. - Dichter van het jaar in Delft 2005, voorts slamjaarwinnaar 2005 van de poëzieslag in Festina Len-te te Amsterdam, winnaar van Slamersfoort 2006. Jaarfinale Zeist 2007 en de BRUNA poézieprijs 2007 in mijn zak. Ik ben de hoogste nieuwe binnenkomer op de jaar-lijkse top-200 lijst van bekendste dichters Rottend Staal – Epibreren 2005. In 2008 kreeg Pom Wolff De Gouden Slamburger uitgereikt vanuit de Universiteit Utrecht – afdeling letteren en won hij het 2e Drentse open dichtfestival. op 19 april 2009 verscheen de bundel 'die ziekte van guigelton' - winnaar jaarfinale slamersfoort 2009. in 2010 won hij de dicht-slam-rap van boxtel en de dobbelslam van entiteit blauw te utrecht. in 2012 de grote prijs van Grimbergen én DE REBELPRIJS voor de poëzie van de REBELLENKLUP. Tot zover enig geronk. In 2014 presenteerde uitgeverij Douane op 22/11 in Café Eijlders de pracht bundel: 'een vrouw schrijft een jongen'. Sven Ariaans schreef in zijn juryjrapport Festina Lente Amsterdam: “Het is iemand die je zenuwen blootlegt om vervolgens op vaderlijke toon te zeggen dat die pijn jouw pijn moet zijn en dat er geen zalf bestaat. Elke cognitieve dissonantie die je voor jezelf op prettig hypocriete wijze had opgeheven, wordt je ingewreven, of zoals medejurylid Simon Vinkenoog het kernachtig zei: "hij verschaft illusieloos inzicht in de werkelijkheid". Ik voel me in deze omschrijving wel thuis.) 'je bent erg mens' van pom wolff verscheen in de befaamde Windroosserie in september 2005 en was in een mum van tijd uitverkocht. Nieuw werk - 'toen je stilte stuurde' verscheen op 18 november 2006 wederom bij Uitgeverij Holland te Haarlem. ook deze bundel was meteen uitverkocht. erik jan Harmens interviewde pom wolff over deze bundel in de avonden van villa VPRO.

Laat een reactie achter