Merik van der Torren: ‘ En ja hoor, achter de kotheniaster stonden…’ nu ook in de vertaling van julien deschampsHoi Pom, deze foto van bloeiende monnikskappen in mijn tuin past leuk bij het gedicht “In oktober”, voor pomgedichten op woensdag, groet, Merik


In oktober

Een diepe stilte daalde neer
op tuin 95 in Buitenzorg.
In de verte klonk zacht getinkel,
een klokkenspel.
Uit de aarde rezen stemmen op,
een mannenkoor, prijzend de Heer.

En ja hoor, achter de kotheniaster
stonden zes lila monnikskappen in bloei,
wiegend in de frisse herfstbries

Merik van der Torren
In October


A deep silence settled
on garden no. 95 in Buitenzorg.
From far a ringing was heard,
A chiming of bells.
From the earth a choir of men’s voices rose
Praising the Lord.


And yes indeed , behind the cotheniaster
Six lilac monkshoods were blooming
And swinging in the fresh autumn-breeze


Merik van der Torren
En octubre
 

Un silencio profundo se hizo sentir
  en el jardín 95 de Buitenzorg.
  En la lejanía se oyó un leve carillón.
  Se oyeron voces subiendo de la tierra,
  un coro de hombres, alabando al Señor.
 
Y claro, detrás del cotoneaster
  estaban seis capuchas de monje de color lila
  meciéndose con la brisa fresca del otoño.

MvdT – vert. Julien Deschamps
 
 

Share This:

Gepubliceerd door Pom Wolff

Hoi, welkom op mijn site pomgedichten. De site is in langzame opbouw net als de dichter. Ik ben geboren in Amsterdam, ik leef daar en wil daar ook wel doodgaan. Ik studeerde Nederlands aan de Universiteit van Amsterdam, Rechten aan de Vrije Universiteit en werk als juridisch adviseur in de hoofdstad. Jan Arends is mijn favoriete dichter dan Kopland dan Menno Wigman. Paul van Ostaijen mijn dandyman. In slammersland geniet ik van Roop, Karlijn Groet, Peter M van der Linden - ACG natuurlijk, Ditmar Bakker, Jürgen Smit en Daan Doesborgh. En wat moet ik zeggen nog van Robin Block ( “hee ouwe wolf”) de wildemannen, lucky fonz III - Sander Koolwijk of Tom Zinger: "er is hier zeker 80 centimeter plant waar jij geen weet van hebt...." - mijn windroosmaatjes. Mijn optredens bezorgden mij eretitels: landelijk slamfinalist 2003, 2004, 2005 en brons in Tivoli in 2006, 2007 en 2010, 2011, 2012 en ook weer in 2013. - Dichter van het jaar in Delft 2005, voorts slamjaarwinnaar 2005 van de poëzieslag in Festina Len-te te Amsterdam, winnaar van Slamersfoort 2006. Jaarfinale Zeist 2007 en de BRUNA poézieprijs 2007 in mijn zak. Ik ben de hoogste nieuwe binnenkomer op de jaar-lijkse top-200 lijst van bekendste dichters Rottend Staal – Epibreren 2005. In 2008 kreeg Pom Wolff De Gouden Slamburger uitgereikt vanuit de Universiteit Utrecht – afdeling letteren en won hij het 2e Drentse open dichtfestival. op 19 april 2009 verscheen de bundel 'die ziekte van guigelton' - winnaar jaarfinale slamersfoort 2009. in 2010 won hij de dicht-slam-rap van boxtel en de dobbelslam van entiteit blauw te utrecht. in 2012 de grote prijs van Grimbergen én DE REBELPRIJS voor de poëzie van de REBELLENKLUP. Tot zover enig geronk. In 2014 presenteerde uitgeverij Douane op 22/11 in Café Eijlders de pracht bundel: 'een vrouw schrijft een jongen'. Sven Ariaans schreef in zijn juryjrapport Festina Lente Amsterdam: “Het is iemand die je zenuwen blootlegt om vervolgens op vaderlijke toon te zeggen dat die pijn jouw pijn moet zijn en dat er geen zalf bestaat. Elke cognitieve dissonantie die je voor jezelf op prettig hypocriete wijze had opgeheven, wordt je ingewreven, of zoals medejurylid Simon Vinkenoog het kernachtig zei: "hij verschaft illusieloos inzicht in de werkelijkheid". Ik voel me in deze omschrijving wel thuis.) 'je bent erg mens' van pom wolff verscheen in de befaamde Windroosserie in september 2005 en was in een mum van tijd uitverkocht. Nieuw werk - 'toen je stilte stuurde' verscheen op 18 november 2006 wederom bij Uitgeverij Holland te Haarlem. ook deze bundel was meteen uitverkocht. erik jan Harmens interviewde pom wolff over deze bundel in de avonden van villa VPRO.

Laat een reactie achter