Amsterdamse Voorlees Club (de AVC) inmiddels geheel in handen gevallen van Betty


Hoi Pom,
 
Is ze niet enig ?
Deze foto is genomen door Janneke Jacobs tijdens de sessie van de Amsterdamse Voorleesclub anderhalve week geleden bij mij thuis.
Past denk ik leuk bij het gedicht dat ik voor morgen naar pomgedichten stuur,
 
Groet,
 
MerikHoi Pom,
 
Hierbij mijn tekstje voor de woensdag op pomgedichten. Het is geïnspireerd door de sessie van de  AVC anderhalve week geleden bij mij thuis. Het past denk ik goed bij 1 of meerdere foto’s die ik zojuist aan je stuurde, groet, MerikAmsterdamse Voorleesclub, 16 november 2019

 
Veertien mannen en vrouwen kwamen bijeen
om hun zegje, hun verhalen en gedichten te doen.
(het onzegbare wat in woorden
de interpretatie van het ongeveer ).
 
Je zit met Betty de Hond op schoot,
krijgt een knipoog van de rode dame,
 
bijna te vet.

Merik van der Torren
 
 
we kunnen er luchtig over doen, we kunnen er ook niet luchtig over doen. maar een in 020 gerespecteerd genootschap – de AVC – de Amsterdamse Voorlees Club – is naar wij moeten constateren geheel in handen gevallen van de hond Betty. Betty – de hond van Merik van der Torren heeft het voor elkaar gekregen dat de Voorleesclub bij Merik thuis (betty zegt: bij betty thuis) vergadert en voorleest. resultaat is dat de Voorleesclub langzaam maar ZEER ZEKER tot een eet&vreetclub is verworden. alle kaas naar Betty! zien we op de foto. en ook mirjam al is door het betty-virus besmet. ook dichteres AL leest inmiddels niet meer voor maar stort zich op het eten. Chris mag voorproeven, de hele pan verder naar Betty!

het is zo jammer dat een eerwaardige club met nobele voorleesdoelstelling door terrorbetty gedegradeerd lijkt tot koek & sopie. in wat voor land leven wij?

Hoi Pom,
 
Deze foto is door Vera Jongejan genomen van de sessie van de Amsterdamse Voorleesclub bij mij thuis.
Hier serveert Mirjam Al aan Chris broccolisoep,
 
Groet,
 
Merik
 

Share This:

Gepubliceerd door Pom Wolff

Hoi, welkom op mijn site pomgedichten. De site is in langzame opbouw net als de dichter. Ik ben geboren in Amsterdam, ik leef daar en wil daar ook wel doodgaan. Ik studeerde Nederlands aan de Universiteit van Amsterdam, Rechten aan de Vrije Universiteit en werk als juridisch adviseur in de hoofdstad. Jan Arends is mijn favoriete dichter dan Kopland dan Menno Wigman. Paul van Ostaijen mijn dandyman. In slammersland geniet ik van Roop, Karlijn Groet, Peter M van der Linden - ACG natuurlijk, Ditmar Bakker, Jürgen Smit en Daan Doesborgh. En wat moet ik zeggen nog van Robin Block ( “hee ouwe wolf”) de wildemannen, lucky fonz III - Sander Koolwijk of Tom Zinger: "er is hier zeker 80 centimeter plant waar jij geen weet van hebt...." - mijn windroosmaatjes. Mijn optredens bezorgden mij eretitels: landelijk slamfinalist 2003, 2004, 2005 en brons in Tivoli in 2006, 2007 en 2010, 2011, 2012 en ook weer in 2013. - Dichter van het jaar in Delft 2005, voorts slamjaarwinnaar 2005 van de poëzieslag in Festina Len-te te Amsterdam, winnaar van Slamersfoort 2006. Jaarfinale Zeist 2007 en de BRUNA poézieprijs 2007 in mijn zak. Ik ben de hoogste nieuwe binnenkomer op de jaar-lijkse top-200 lijst van bekendste dichters Rottend Staal – Epibreren 2005. In 2008 kreeg Pom Wolff De Gouden Slamburger uitgereikt vanuit de Universiteit Utrecht – afdeling letteren en won hij het 2e Drentse open dichtfestival. op 19 april 2009 verscheen de bundel 'die ziekte van guigelton' - winnaar jaarfinale slamersfoort 2009. in 2010 won hij de dicht-slam-rap van boxtel en de dobbelslam van entiteit blauw te utrecht. in 2012 de grote prijs van Grimbergen én DE REBELPRIJS voor de poëzie van de REBELLENKLUP. Tot zover enig geronk. In 2014 presenteerde uitgeverij Douane op 22/11 in Café Eijlders de pracht bundel: 'een vrouw schrijft een jongen'. Sven Ariaans schreef in zijn juryjrapport Festina Lente Amsterdam: “Het is iemand die je zenuwen blootlegt om vervolgens op vaderlijke toon te zeggen dat die pijn jouw pijn moet zijn en dat er geen zalf bestaat. Elke cognitieve dissonantie die je voor jezelf op prettig hypocriete wijze had opgeheven, wordt je ingewreven, of zoals medejurylid Simon Vinkenoog het kernachtig zei: "hij verschaft illusieloos inzicht in de werkelijkheid". Ik voel me in deze omschrijving wel thuis.) 'je bent erg mens' van pom wolff verscheen in de befaamde Windroosserie in september 2005 en was in een mum van tijd uitverkocht. Nieuw werk - 'toen je stilte stuurde' verscheen op 18 november 2006 wederom bij Uitgeverij Holland te Haarlem. ook deze bundel was meteen uitverkocht. erik jan Harmens interviewde pom wolff over deze bundel in de avonden van villa VPRO.

Laat een reactie achter