Zuurpruim John Zwart uit zware beschuldigingen richting eilanddichter ROOP – oa ROOP zou einde van zijn John Zwarts site HERNEHIM CULTUUR hebben bewerkstelligd

eilanddichter ROOP, hier op de foto, hij die alleen maar goed deed en doet aan de mensheid in het openbaar belasterd door zuurpruim John Zwart


Zuurpruim John Zwart uit zware beschuldigingen richting eilanddichter ROOP – oa ROOP zou  einde van zijn John Zwarts site HERNEHIM CULTUUR hebben bewerkstelligd

 
Zomaar uit het niets – jaren later – jaren na de teloorgang van zijn supersaaie site Hernehim Cultuur – niemand was nog geinteresseerd in de praatjes van John Zwart – uit Zwart al zijn frustraties over zijn bedenkelijke verleden. we lezen:

‘Maar ach, als ik nog langer terugga had ik zelfs nog een zwakke plek voor de Pom – dan praat ik over Delft en Jambe. Maar als ik minder ver terug ga naar 2008, toen heeft hij het goed verbruid bij mij – op Texel samen met zijn vriendje Roop. In 2010 deed hij er nog een grote schep bovenop door Loes Essen flink tegen mij op te hitsen (onder toewijding van een pendelaar uit Zwitserland) E.e.a. heeft tot het einde van Hernehim Cultuur geleid.’

Tsja wat moet je met zoiets. wat fijn dat die site hernehim cultuur naar god is. en wat fijn dat meneer de zwart een decennium lang zijn eigen gif niet wist te reguleren – zijn verdiende straf.

wat herinner ik me nog van meneer?  dat ie vrouwen lastig viel die zich in het openbaar beklaagden. dat ie het café eijlders is uitgesmeten. en nog wel wat meer.
maar dat ie de onkreukbare eilanddichter ROOP, die alleen maar goed deed en doet aan de mensheid hier in het openbaar belastert is toch echt bij de konijnen af. dat ROOP de site van dat stuk friese ellende eigenhandig de nek heeft omgedraaid herdenken wij in Amsterdam elk jaar nog als een  daad van verzet.

Share This:

Gepubliceerd door Pom Wolff

Hoi, welkom op mijn site pomgedichten. De site is in langzame opbouw net als de dichter. Ik ben geboren in Amsterdam, ik leef daar en wil daar ook wel doodgaan. Ik studeerde Nederlands aan de Universiteit van Amsterdam, Rechten aan de Vrije Universiteit en werk als juridisch adviseur in de hoofdstad. Jan Arends is mijn favoriete dichter dan Kopland dan Menno Wigman. Paul van Ostaijen mijn dandyman. In slammersland geniet ik van Roop, Karlijn Groet, Peter M van der Linden - ACG natuurlijk, Ditmar Bakker, Jürgen Smit en Daan Doesborgh. En wat moet ik zeggen nog van Robin Block ( “hee ouwe wolf”) de wildemannen, lucky fonz III - Sander Koolwijk of Tom Zinger: "er is hier zeker 80 centimeter plant waar jij geen weet van hebt...." - mijn windroosmaatjes. Mijn optredens bezorgden mij eretitels: landelijk slamfinalist 2003, 2004, 2005 en brons in Tivoli in 2006, 2007 en 2010, 2011, 2012 en ook weer in 2013. - Dichter van het jaar in Delft 2005, voorts slamjaarwinnaar 2005 van de poëzieslag in Festina Len-te te Amsterdam, winnaar van Slamersfoort 2006. Jaarfinale Zeist 2007 en de BRUNA poézieprijs 2007 in mijn zak. Ik ben de hoogste nieuwe binnenkomer op de jaar-lijkse top-200 lijst van bekendste dichters Rottend Staal – Epibreren 2005. In 2008 kreeg Pom Wolff De Gouden Slamburger uitgereikt vanuit de Universiteit Utrecht – afdeling letteren en won hij het 2e Drentse open dichtfestival. op 19 april 2009 verscheen de bundel 'die ziekte van guigelton' - winnaar jaarfinale slamersfoort 2009. in 2010 won hij de dicht-slam-rap van boxtel en de dobbelslam van entiteit blauw te utrecht. in 2012 de grote prijs van Grimbergen én DE REBELPRIJS voor de poëzie van de REBELLENKLUP. Tot zover enig geronk. In 2014 presenteerde uitgeverij Douane op 22/11 in Café Eijlders de pracht bundel: 'een vrouw schrijft een jongen'. Sven Ariaans schreef in zijn juryjrapport Festina Lente Amsterdam: “Het is iemand die je zenuwen blootlegt om vervolgens op vaderlijke toon te zeggen dat die pijn jouw pijn moet zijn en dat er geen zalf bestaat. Elke cognitieve dissonantie die je voor jezelf op prettig hypocriete wijze had opgeheven, wordt je ingewreven, of zoals medejurylid Simon Vinkenoog het kernachtig zei: "hij verschaft illusieloos inzicht in de werkelijkheid". Ik voel me in deze omschrijving wel thuis.) 'je bent erg mens' van pom wolff verscheen in de befaamde Windroosserie in september 2005 en was in een mum van tijd uitverkocht. Nieuw werk - 'toen je stilte stuurde' verscheen op 18 november 2006 wederom bij Uitgeverij Holland te Haarlem. ook deze bundel was meteen uitverkocht. erik jan Harmens interviewde pom wolff over deze bundel in de avonden van villa VPRO.

Laat een reactie achter