VON SOLO: ‘Dat tachtig procent van ‘het volk’ zich er niet in kan vinden, hoor je niet. Maar dat wil je als arme linkse intellectueel ook helemaal niet horen…’Deel 360. Fortuinlijk
 
Het is opvallend hoe de touwtjes van de wereld verbonden zijn. Hoe politiek en correct hand in hand gaan. En hoe A zeggen en B doen het beschouwen niet waard is.
 
In de berichtgevingvallen tegenwoordig een paar dingen op. De consensus die weerspiegeld wordt, is dat Zwarte Piet weg moet en dat er sprake is van klimaatverandering. Als ik in den lande kijk, voert vijfenzestig procent van de gemeenten nog ‘gewoon’ een Zwarte Piet. In Rotterdam niet, daar hadden we heel trots de roetveegpiet. Behalve in Hillegersberg. Daar hadden ze zwarte Zwarte Pieten. Maar ja, dat is natuurlijk niet echt Rotterdam.
Dan klimaatverandering, ja, daarvan weten we allemaal dat het echt erg is. Maar als de snelheid dan terug moet naar honderd, er niet meer gebouwd of geboerd mag worden en we van het gas af moeten, dan zijn we niet minder actiebereid dan pakweg Donald Trump om onze eigen rechten eerst op te eisen.
 
De discrepantie tussen berichtgeving en de waarheid die daar voor de mensen uit voortvloeit, is fascinerend. De media spiegelt ons een links progressieve wereld voor, waar er alles aan gelegen is gelijkheid onder mensen te creëren, het milieu te beschermen en feministisch te zijn. Het grootste deel van de tijd wordt ingenomen met berichtgeving die van toepassing is op tien à twintig procent van de bevolking. Dat tachtig procent van ‘het volk’ zich er niet in kan vinden, hoor je niet. Maar dat wil je als arme linkse intellectueel ook helemaal niet horen. De politiek is altijd correct.
 
Vooral de symboolpolitiek. En dat weet Marc Rutte ook wel. Die ligt dubbel om al die volkse losers die VVD stemmen. Geef het volk auto’s, benzine, schulden, hypotheken en iets te klagen over links. Breedbeeldtelevisies met Netflix, HBO en SBS. Geef de linkse blaatapen hun brood en spelen in de media. Linkse intellectuelen willen toch alleen gelijk. Geef ze het en geef het volk wat het wil. Ieder het zijne. Voedt het brein van hen die erom vragen en prikkel de primaire gevoelens van hen die het zo nodig hebben. Maar zorg altijd dat je ze net te makkelijk, net te weinig geeft. Zo regeer je.
 
De fortuinlijken hebben aan beide geen boodschap. Die hebben alles al, die hebben geen gelijk meer nodig. Die zijn het gelijk.
 
https://youtu.be/lQ2q-nsiFSw
 
 
  
VON SOLO
DICHTER, PERFORMER, COLUMNIST EN CINEAST
www.vonsolo.nl
 
Lees ook de wekelijkse column van VON SOLO op www.POMgedichten.nl 
En volg VON SOLO ook op Facebook, Twitter en LinkedIn!!!

Share This:

Gepubliceerd door Pom Wolff

Hoi, welkom op mijn site pomgedichten. De site is in langzame opbouw net als de dichter. Ik ben geboren in Amsterdam, ik leef daar en wil daar ook wel doodgaan. Ik studeerde Nederlands aan de Universiteit van Amsterdam, Rechten aan de Vrije Universiteit en werk als juridisch adviseur in de hoofdstad. Jan Arends is mijn favoriete dichter dan Kopland dan Menno Wigman. Paul van Ostaijen mijn dandyman. In slammersland geniet ik van Roop, Karlijn Groet, Peter M van der Linden - ACG natuurlijk, Ditmar Bakker, Jürgen Smit en Daan Doesborgh. En wat moet ik zeggen nog van Robin Block ( “hee ouwe wolf”) de wildemannen, lucky fonz III - Sander Koolwijk of Tom Zinger: "er is hier zeker 80 centimeter plant waar jij geen weet van hebt...." - mijn windroosmaatjes. Mijn optredens bezorgden mij eretitels: landelijk slamfinalist 2003, 2004, 2005 en brons in Tivoli in 2006, 2007 en 2010, 2011, 2012 en ook weer in 2013. - Dichter van het jaar in Delft 2005, voorts slamjaarwinnaar 2005 van de poëzieslag in Festina Len-te te Amsterdam, winnaar van Slamersfoort 2006. Jaarfinale Zeist 2007 en de BRUNA poézieprijs 2007 in mijn zak. Ik ben de hoogste nieuwe binnenkomer op de jaar-lijkse top-200 lijst van bekendste dichters Rottend Staal – Epibreren 2005. In 2008 kreeg Pom Wolff De Gouden Slamburger uitgereikt vanuit de Universiteit Utrecht – afdeling letteren en won hij het 2e Drentse open dichtfestival. op 19 april 2009 verscheen de bundel 'die ziekte van guigelton' - winnaar jaarfinale slamersfoort 2009. in 2010 won hij de dicht-slam-rap van boxtel en de dobbelslam van entiteit blauw te utrecht. in 2012 de grote prijs van Grimbergen én DE REBELPRIJS voor de poëzie van de REBELLENKLUP. Tot zover enig geronk. In 2014 presenteerde uitgeverij Douane op 22/11 in Café Eijlders de pracht bundel: 'een vrouw schrijft een jongen'. Sven Ariaans schreef in zijn juryjrapport Festina Lente Amsterdam: “Het is iemand die je zenuwen blootlegt om vervolgens op vaderlijke toon te zeggen dat die pijn jouw pijn moet zijn en dat er geen zalf bestaat. Elke cognitieve dissonantie die je voor jezelf op prettig hypocriete wijze had opgeheven, wordt je ingewreven, of zoals medejurylid Simon Vinkenoog het kernachtig zei: "hij verschaft illusieloos inzicht in de werkelijkheid". Ik voel me in deze omschrijving wel thuis.) 'je bent erg mens' van pom wolff verscheen in de befaamde Windroosserie in september 2005 en was in een mum van tijd uitverkocht. Nieuw werk - 'toen je stilte stuurde' verscheen op 18 november 2006 wederom bij Uitgeverij Holland te Haarlem. ook deze bundel was meteen uitverkocht. erik jan Harmens interviewde pom wolff over deze bundel in de avonden van villa VPRO.

Laat een reactie achter