Buurvrouw van Merik van der Torren moeilijk te dresseren!

buurvrouw van Merik van der Torren – gekleed in de witte overgooier – aan het bier tijdens de anderhalve meter Sessie grepresenteerd door Alfredex op ruigoord – zon 23 augustus 2020.

op de door MC Alfredex royaal verzorgde 1.5 Meter Sessie van de Rebellenklup zondagmiddag op Ruigoord – toegezongen door de zon en een heerlijk windje – met gefrituurde aardappelkoekjes en witte wijnen – ‘een heerlijke wijn’ volgens dichter Merik van der Torren – ‘niet te zuipen’ volgens zijn lieve buurvrouw naast merik gezeten. lieve buurvrouw blonk uit in stevige uitspraken – wat is uw naam vroeg ze mij – pom wolff antwoordde ik bedeesd – ‘o bent u die pom wolff? – ‘die schurk’ haar antwoord. ‘ja, zo menen sommige mensen mijn wezen wel eens samen te vatten – andere mensen formuleren het ook wel op een andere wijze hoor.’ – trachtte ik de zaak te egaliseren. stoutmoedig stond buurvrouw op – ik ga voor u een witte wijn halen dan kunt u zelf uw mening vormen. even later kwam ze terug met een biertje. na de 1.5 Meter Sessie met buuf – voelde Merik zich geroepen hondje Betty te dresseren. De vier gefrituurde aardappelkoekjes stonden een moment onbeheerd op tafel en dat moment liet Betty niet ongemerkt voorbij gaan. de 1.5 Meter Sessie met Betty kostte Merik meer moeite dan het hondje Betty zelf moeite kostte. Overal zag Betty aardappelkoekjes ook waar geen aardappelkoekjes groeiden. Betty hapte naar alles wat los of vast zat. ‘wat een lieverd Merik’ sprak ik vol optimisme – ‘doe je elke middag deze ochtendgymnastiek?’
na alle schermutselingen het sfeervolle programma vol poëzie rap en muziek zorgvuldig door Alfredex gepresenteerd. een genot om Ruigoord weer te ademen.

Share This:

Gepubliceerd door Pom Wolff

Hoi, welkom op mijn site pomgedichten. De site is in langzame opbouw net als de dichter. Ik ben geboren in Amsterdam, ik leef daar en wil daar ook wel doodgaan. Ik studeerde Nederlands aan de Universiteit van Amsterdam, Rechten aan de Vrije Universiteit en werk als juridisch adviseur in de hoofdstad. Jan Arends is mijn favoriete dichter dan Kopland dan Menno Wigman. Paul van Ostaijen mijn dandyman. In slammersland geniet ik van Roop, Karlijn Groet, Peter M van der Linden - ACG natuurlijk, Ditmar Bakker, Jürgen Smit en Daan Doesborgh. En wat moet ik zeggen nog van Robin Block ( “hee ouwe wolf”) de wildemannen, lucky fonz III - Sander Koolwijk of Tom Zinger: "er is hier zeker 80 centimeter plant waar jij geen weet van hebt...." - mijn windroosmaatjes. Mijn optredens bezorgden mij eretitels: landelijk slamfinalist 2003, 2004, 2005 en brons in Tivoli in 2006, 2007 en 2010, 2011, 2012 en ook weer in 2013. - Dichter van het jaar in Delft 2005, voorts slamjaarwinnaar 2005 van de poëzieslag in Festina Len-te te Amsterdam, winnaar van Slamersfoort 2006. Jaarfinale Zeist 2007 en de BRUNA poézieprijs 2007 in mijn zak. Ik ben de hoogste nieuwe binnenkomer op de jaar-lijkse top-200 lijst van bekendste dichters Rottend Staal – Epibreren 2005. In 2008 kreeg Pom Wolff De Gouden Slamburger uitgereikt vanuit de Universiteit Utrecht – afdeling letteren en won hij het 2e Drentse open dichtfestival. op 19 april 2009 verscheen de bundel 'die ziekte van guigelton' - winnaar jaarfinale slamersfoort 2009. in 2010 won hij de dicht-slam-rap van boxtel en de dobbelslam van entiteit blauw te utrecht. in 2012 de grote prijs van Grimbergen én DE REBELPRIJS voor de poëzie van de REBELLENKLUP. Tot zover enig geronk. In 2014 presenteerde uitgeverij Douane op 22/11 in Café Eijlders de pracht bundel: 'een vrouw schrijft een jongen'. Sven Ariaans schreef in zijn juryjrapport Festina Lente Amsterdam: “Het is iemand die je zenuwen blootlegt om vervolgens op vaderlijke toon te zeggen dat die pijn jouw pijn moet zijn en dat er geen zalf bestaat. Elke cognitieve dissonantie die je voor jezelf op prettig hypocriete wijze had opgeheven, wordt je ingewreven, of zoals medejurylid Simon Vinkenoog het kernachtig zei: "hij verschaft illusieloos inzicht in de werkelijkheid". Ik voel me in deze omschrijving wel thuis.) 'je bent erg mens' van pom wolff verscheen in de befaamde Windroosserie in september 2005 en was in een mum van tijd uitverkocht. Nieuw werk - 'toen je stilte stuurde' verscheen op 18 november 2006 wederom bij Uitgeverij Holland te Haarlem. ook deze bundel was meteen uitverkocht. erik jan Harmens interviewde pom wolff over deze bundel in de avonden van villa VPRO.

Laat een reactie achter