Tonny Hollanders – hoe snel ‘het’ kan gaan – overleden


  op 28 oktober lezen we dichteres hieronder – op 2 november van haar dood

Beste fb vrienden. Bedankt voor het vragen naar mij. Hier mijn Corona update: De belangrijkste klachten zijn weg, ik ben 7 kg lichter wegens het niet eten van vast voedsel voor 3 weken. Alles smaakt verschrikkelijk, en het is moeilijk om iets te eten. Ik heb nu extra Nutridrink om me hopelijk sterker te maken. Ik ben heel dankbaar dat ik niet naar het ziekenhuis hoefde te gaan en in mijn prachtige nieuwe flat te verblijven. Zo blij dat ik hier nu woon. Alles kost veel energie, wassen, wat licht strijken. Het duurt maanden om te herstellen, maar ik ga erheen! Mijn geliefde doet boodschappen en komt langs voor een praatje. Telefoontjes van mijn IJslandse kleinkinderen, vrienden en familie houden me op de been. Het is zwaar maar ik voel me nog steeds een van de gelukkigen. Dagtelevisie, Radio4 Klassieke muziek en begin opnieuw te lezen. Blijf goed en veilig en denk niet dat dit gewoon een griep is… Liefs voor jullie allemaal

Tonny Hollanders

——

als eerbetoon een gedicht van deze dichter – sterkte voor de familie.
Rouwgedicht van Tonny Hollanders

Vraag

De enquête vraagt:
heeft u kinderen?
JA schrijven
leest als een leugen
NEE vinken
voelt ook als niet waar
Ben je nog wel moeder
als je kind er niet meer is?

Tonny Hollanders

Share This:

Gepubliceerd door Pom Wolff

Hoi, welkom op mijn site pomgedichten. De site is in langzame opbouw net als de dichter. Ik ben geboren in Amsterdam, ik leef daar en wil daar ook wel doodgaan. Ik studeerde Nederlands aan de Universiteit van Amsterdam, Rechten aan de Vrije Universiteit en werk als juridisch adviseur in de hoofdstad. Jan Arends is mijn favoriete dichter dan Kopland dan Menno Wigman. Paul van Ostaijen mijn dandyman. In slammersland geniet ik van Roop, Karlijn Groet, Peter M van der Linden - ACG natuurlijk, Ditmar Bakker, Jürgen Smit en Daan Doesborgh. En wat moet ik zeggen nog van Robin Block ( “hee ouwe wolf”) de wildemannen, lucky fonz III - Sander Koolwijk of Tom Zinger: "er is hier zeker 80 centimeter plant waar jij geen weet van hebt...." - mijn windroosmaatjes. Mijn optredens bezorgden mij eretitels: landelijk slamfinalist 2003, 2004, 2005 en brons in Tivoli in 2006, 2007 en 2010, 2011, 2012 en ook weer in 2013. - Dichter van het jaar in Delft 2005, voorts slamjaarwinnaar 2005 van de poëzieslag in Festina Len-te te Amsterdam, winnaar van Slamersfoort 2006. Jaarfinale Zeist 2007 en de BRUNA poézieprijs 2007 in mijn zak. Ik ben de hoogste nieuwe binnenkomer op de jaar-lijkse top-200 lijst van bekendste dichters Rottend Staal – Epibreren 2005. In 2008 kreeg Pom Wolff De Gouden Slamburger uitgereikt vanuit de Universiteit Utrecht – afdeling letteren en won hij het 2e Drentse open dichtfestival. op 19 april 2009 verscheen de bundel 'die ziekte van guigelton' - winnaar jaarfinale slamersfoort 2009. in 2010 won hij de dicht-slam-rap van boxtel en de dobbelslam van entiteit blauw te utrecht. in 2012 de grote prijs van Grimbergen én DE REBELPRIJS voor de poëzie van de REBELLENKLUP. Tot zover enig geronk. In 2014 presenteerde uitgeverij Douane op 22/11 in Café Eijlders de pracht bundel: 'een vrouw schrijft een jongen'. Sven Ariaans schreef in zijn juryjrapport Festina Lente Amsterdam: “Het is iemand die je zenuwen blootlegt om vervolgens op vaderlijke toon te zeggen dat die pijn jouw pijn moet zijn en dat er geen zalf bestaat. Elke cognitieve dissonantie die je voor jezelf op prettig hypocriete wijze had opgeheven, wordt je ingewreven, of zoals medejurylid Simon Vinkenoog het kernachtig zei: "hij verschaft illusieloos inzicht in de werkelijkheid". Ik voel me in deze omschrijving wel thuis.) 'je bent erg mens' van pom wolff verscheen in de befaamde Windroosserie in september 2005 en was in een mum van tijd uitverkocht. Nieuw werk - 'toen je stilte stuurde' verscheen op 18 november 2006 wederom bij Uitgeverij Holland te Haarlem. ook deze bundel was meteen uitverkocht. erik jan Harmens interviewde pom wolff over deze bundel in de avonden van villa VPRO.

Laat een reactie achter