de omloop is een meedogenloze koers josé – frans terken nog in het geel

Het is het grijs uit de lucht fietsen
de kont van het zadel en
hop de kasseien op

en weer
wil een vogel vliegen
hij zit daar niet alleen

gaat met de mannen op
bang voor de kat die de stenen
uit de Kapelmuur gaat vreten

en zien we daar een bekende vlag
nou de Bosberg dan maar
tegen de vuile wind in

en er gaat er eentje demareren
en de koploper op de nek vallen
andermaal raken ze niet van elkaar

de vraag is wie vertrekt
met de bek verder open
in een schone ouderwetse trui

© FT 27.02.2021


er is weer een omloop 
‘een vieze koers’ zegt José de commentator
het kan opleveren geruisloos meerijden en positioneren
 
ik zeg meerijden óf een gedicht lezen
van de dichter frans terken
berg op en berg af – kruisdalen en dan de kasseien
 
met een bleek gezicht koersen
over de katteberg, de wolvenberg en het vossenhol
de stroken tot aan de Muur en dan de laatste loodjes
 
pom wolff

Share This:

Gepubliceerd door Pom Wolff

Hoi, welkom op mijn site pomgedichten. De site is in langzame opbouw net als de dichter. Ik ben geboren in Amsterdam, ik leef daar en wil daar ook wel doodgaan. Ik studeerde Nederlands aan de Universiteit van Amsterdam, Rechten aan de Vrije Universiteit en werk als juridisch adviseur in de hoofdstad. Jan Arends is mijn favoriete dichter dan Kopland dan Menno Wigman. Paul van Ostaijen mijn dandyman. In slammersland geniet ik van Roop, Karlijn Groet, Peter M van der Linden - ACG natuurlijk, Ditmar Bakker, Jürgen Smit en Daan Doesborgh. En wat moet ik zeggen nog van Robin Block ( “hee ouwe wolf”) de wildemannen, lucky fonz III - Sander Koolwijk of Tom Zinger: "er is hier zeker 80 centimeter plant waar jij geen weet van hebt...." - mijn windroosmaatjes. Mijn optredens bezorgden mij eretitels: landelijk slamfinalist 2003, 2004, 2005 en brons in Tivoli in 2006, 2007 en 2010, 2011, 2012 en ook weer in 2013. - Dichter van het jaar in Delft 2005, voorts slamjaarwinnaar 2005 van de poëzieslag in Festina Len-te te Amsterdam, winnaar van Slamersfoort 2006. Jaarfinale Zeist 2007 en de BRUNA poézieprijs 2007 in mijn zak. Ik ben de hoogste nieuwe binnenkomer op de jaar-lijkse top-200 lijst van bekendste dichters Rottend Staal – Epibreren 2005. In 2008 kreeg Pom Wolff De Gouden Slamburger uitgereikt vanuit de Universiteit Utrecht – afdeling letteren en won hij het 2e Drentse open dichtfestival. op 19 april 2009 verscheen de bundel 'die ziekte van guigelton' - winnaar jaarfinale slamersfoort 2009. in 2010 won hij de dicht-slam-rap van boxtel en de dobbelslam van entiteit blauw te utrecht. in 2012 de grote prijs van Grimbergen én DE REBELPRIJS voor de poëzie van de REBELLENKLUP. Tot zover enig geronk. In 2014 presenteerde uitgeverij Douane op 22/11 in Café Eijlders de pracht bundel: 'een vrouw schrijft een jongen'. Sven Ariaans schreef in zijn juryjrapport Festina Lente Amsterdam: “Het is iemand die je zenuwen blootlegt om vervolgens op vaderlijke toon te zeggen dat die pijn jouw pijn moet zijn en dat er geen zalf bestaat. Elke cognitieve dissonantie die je voor jezelf op prettig hypocriete wijze had opgeheven, wordt je ingewreven, of zoals medejurylid Simon Vinkenoog het kernachtig zei: "hij verschaft illusieloos inzicht in de werkelijkheid". Ik voel me in deze omschrijving wel thuis.) 'je bent erg mens' van pom wolff verscheen in de befaamde Windroosserie in september 2005 en was in een mum van tijd uitverkocht. Nieuw werk - 'toen je stilte stuurde' verscheen op 18 november 2006 wederom bij Uitgeverij Holland te Haarlem. ook deze bundel was meteen uitverkocht. erik jan Harmens interviewde pom wolff over deze bundel in de avonden van villa VPRO.

Doe mee met de conversatie

1 reactie

 1. Het is het grijs uit de lucht fietsen
  de kont van het zadel en
  hop de kasseien op

  en weer
  wil een vogel vliegen
  hij zit daar niet alleen

  gaat met de mannen op
  bang voor de kat die de stenen
  uit de Kapelmuur gaat vreten

  en zien we daar een bekende vlag
  nou de Bosberg dan maar
  tegen de vuile wind in

  en er gaat er eentje demareren
  en de koploper op de nek vallen
  andermaal raken ze niet van elkaar

  de vraag is wie vertrekt
  met de bek verder open
  in een schone ouderwetse trui

  © FT 27.02.2021

Laat een reactie achter