lekker heksen met Yvonne Koenderman

A wind has blown the rain away and blown the sky away and all the leaves away, a
nd the trees stand. I think, I too, have known autumn too long.
(EE. Cummings)

 
Het is al weer vrijdag, en we beginnen bijna aan de laatste week van Oktober. In huize Koenderman misschien wel de drukste, maar ook de gezelligste van het jaar. Er zijn 2 verjaardagen die gevierd gaan worden en er wordt hard gewerkt aan Halloween. Voor velen een commercieel gebeuren wat overgewaaid is uit Amerika, maar hier al een traditie van 20 jaar, wat begon toen we nog in Hoek van Holland woonden en druk mee deden met opzomeren, eerst met onze eigen straat, maar Halloween werd een kinderfeest wat zich over meerdere straten verspreide en kinderen liet rond rijden in spooktaxi’s tussen enorm mooi ( lees eng)versierde huizen, waar vooral de ouders los gingen om een link te maken tussen horror en leuk eng. Halloween in de omgeving waar ik nu woon is duivels, maardat mag de pret niet drukken, zeker niet nu onze middelste dochter haar verjaardag op 31oktober wil vieren omdat ze op de dag zelf met haar vriend in Parijs zit.

We maken er dus een themafeestje van en voor het eerst sinds jaren lopen er weer monsters, heksen en spoken door het huis en de tuin, dus halen we alles uit de kast wat we in 20 jaar opgebouwd hebben en maken er nog wat bij, om de komende dagen het huis langzaam om te toveren  tot een echt spookhuis in de bijbelbelt. 31 Oktober valt op zondag dus ik hoop dat ons feestje de kerkgangers die s’avonds in optocht naar hun kerk gaan niet triggeren tot niet kerkelijke gedachten als de geesten brullend over het raam vliegen, maar ik vermoed dat we hooguit een tijdje weer niet aangekeken worden. Ach, daar missen we niets aan.  Hmmmm ik denk dat het tijd wordt voor een digitale uitnodiging. ik heb nog een oude die ik misschien kan bewerken. jongens ik heb het druk en ga verder. geniet allemaal op jullie eigen manier van deze laatste Oktober week.

Yvonne Koenderman

Share This:

Gepubliceerd door Pom Wolff

Hoi, welkom op mijn site pomgedichten. De site is in langzame opbouw net als de dichter. Ik ben geboren in Amsterdam, ik leef daar en wil daar ook wel doodgaan. Ik studeerde Nederlands aan de Universiteit van Amsterdam, Rechten aan de Vrije Universiteit en werk als juridisch adviseur in de hoofdstad. Jan Arends is mijn favoriete dichter dan Kopland dan Menno Wigman. Paul van Ostaijen mijn dandyman. In slammersland geniet ik van Roop, Karlijn Groet, Peter M van der Linden - ACG natuurlijk, Ditmar Bakker, Jürgen Smit en Daan Doesborgh. En wat moet ik zeggen nog van Robin Block ( “hee ouwe wolf”) de wildemannen, lucky fonz III - Sander Koolwijk of Tom Zinger: "er is hier zeker 80 centimeter plant waar jij geen weet van hebt...." - mijn windroosmaatjes. Mijn optredens bezorgden mij eretitels: landelijk slamfinalist 2003, 2004, 2005 en brons in Tivoli in 2006, 2007 en 2010, 2011, 2012 en ook weer in 2013. - Dichter van het jaar in Delft 2005, voorts slamjaarwinnaar 2005 van de poëzieslag in Festina Len-te te Amsterdam, winnaar van Slamersfoort 2006. Jaarfinale Zeist 2007 en de BRUNA poézieprijs 2007 in mijn zak. Ik ben de hoogste nieuwe binnenkomer op de jaar-lijkse top-200 lijst van bekendste dichters Rottend Staal – Epibreren 2005. In 2008 kreeg Pom Wolff De Gouden Slamburger uitgereikt vanuit de Universiteit Utrecht – afdeling letteren en won hij het 2e Drentse open dichtfestival. op 19 april 2009 verscheen de bundel 'die ziekte van guigelton' - winnaar jaarfinale slamersfoort 2009. in 2010 won hij de dicht-slam-rap van boxtel en de dobbelslam van entiteit blauw te utrecht. in 2012 de grote prijs van Grimbergen én DE REBELPRIJS voor de poëzie van de REBELLENKLUP. Tot zover enig geronk. In 2014 presenteerde uitgeverij Douane op 22/11 in Café Eijlders de pracht bundel: 'een vrouw schrijft een jongen'. Sven Ariaans schreef in zijn juryjrapport Festina Lente Amsterdam: “Het is iemand die je zenuwen blootlegt om vervolgens op vaderlijke toon te zeggen dat die pijn jouw pijn moet zijn en dat er geen zalf bestaat. Elke cognitieve dissonantie die je voor jezelf op prettig hypocriete wijze had opgeheven, wordt je ingewreven, of zoals medejurylid Simon Vinkenoog het kernachtig zei: "hij verschaft illusieloos inzicht in de werkelijkheid". Ik voel me in deze omschrijving wel thuis.) 'je bent erg mens' van pom wolff verscheen in de befaamde Windroosserie in september 2005 en was in een mum van tijd uitverkocht. Nieuw werk - 'toen je stilte stuurde' verscheen op 18 november 2006 wederom bij Uitgeverij Holland te Haarlem. ook deze bundel was meteen uitverkocht. erik jan Harmens interviewde pom wolff over deze bundel in de avonden van villa VPRO.

Laat een reactie achter