VON SOLO aan het begin van een nieuw tijdperk: ‘Het ‘wij’-gevoel heeft het individualisme overwonnen…’

een werkelijk briljante duiding van onze von – hoe de werkelijkheid zou kunnen zijn – von over de mensheid: ‘…een dergelijk cruciaal moment, de mensheid heeft bewust de teugels gewend en heeft zich afgekeerd van het dolce far niente en de individuele vrijheid…’- hahaha

Een openbaring.

Onze mooiste tijd staat er als mensheid aan te komen. Een tijd triomfen. De grote sprong voorwaarts is nakend. Voor het eerst in de historie staan we op het punt, dat we het tij gaan keren en onze beschaving niet ten onder laten gaan in kansloze decadentie en perversie. Wij zullen geen tweede Egypte of Rome worden. Wij zullen het verschil gaan maken en ons niet laten verleiden tot grenzeloos hedonisme. Voor ons geen boter en spek meer. Maar staal en wapens! Strijd en overwinning. Op ons zelf en de hele geschiedenis. De lessen zijn geleerd. En de regels van het nieuwe spel gemaakt.

Nog nooit zijn er zoveel mensen geweest, die in de ochtend of de avond gingen joggen. De sportscholen zijn nog nooit zo druk geweest. Crossfit is geen prestatie meer, het is de norm geworden. Net zoals vegetarisch eten en het vermijden van junkfood. Ons lichaam moet een fitte vechtmachine zijn, die in staat is bevelen op te volgen als ze gegeven worden en prestaties te kunnen leveren, die bijdragen aan de totale zegen op het slechte verleden. Het is nog niet eerder voorgekomen, dat op een dergelijk cruciaal moment, de mensheid bewust de teugels heeft gewend en zich afgekeerd heeft van het dolce far niente en de individuele vrijheid. De eensgezindheid is nog niet eerder zo groot geweest. Goed en kwaad heeft nimmer zo een duiding gekend die zo algemeen gedragen werd. Het ‘wij’-gevoel heeft het individualisme overwonnen. 

Uiteraard zijn er nog een leger adepten van het oude denken, die dit niet zullen onderschrijven, maar zij roeien op het gemak zichzelf met hun slechte gewoonten uit. En de gezondheidszorg zoals uit de tijd van de grote zonden, te weten vraatzucht, roken en weinig bewegen, zal er niet meer zijn om hen de helpende hand toe te steken. Die hand ben je zelf en als je het niet goed aanpakt trek je aan het kortste eind.

Ook seks behoort in zijn huidige vorm tot het verleden. Het pornografische, zelfgerichte genieten zal worden vervangen door het hogere doel. Te weten, voortplanting. Want een gezond volk, brengt een gezond nageslacht voort, dat de waarden kan verdedigen en uitbouwen. Waar seks eerst nog op een voetstuk werd geplaatst als bekroning van de liefde, zal het zijn plek in de regionen van de lagere lusten weer gaan moeten innemen als functionele daad.  En haar waardering weer moeten oogsten als middel om de toekomst te verzekeren.

Ik ben blij, dat ik het begin van dit tijdperk mag aanschouwen. De schellen zijn van mijn ogen gevallen. Ik heb altijd gedacht, dat het niet anders kon en dat we ons steeds meer zouden blijven verliezen in feesten, zuipen, dichten, paren en improductiviteit. Dat alles naar de kloten zou lopen. Maar het is anders gebleken. De tekenen van de totaaltoekomst zijn niet meer te ontkennen. Mijn kinderen zullen in de strijd om de planeet gaan bijdragen aan de gezonde groei van het menselijk ras. En zo tevens gaan bijdragen aan de rechtvaardigheid, die wij als collectief van elkander mogen verlangen. 

De volgende stap in de evolutie is ophanden. De inkijk in de nieuwe mens krijg ik nu bijna dagelijks. Zelf zal ik het niet meer worden, maar de nieuwe mens zal mijn verdwijnen nog gadeslaan. De namen uitwissen van alles wat tot het verleden behoort. De schuld van oude religie afschudden. Een ark van Noach zal niet meer nodig zijn. De nieuwe mens zal zorgen de laatste soort te zijn die overblijft. Ze zal het enige gerechte nieuwe begin zijn. God heeft zichzelf terug gevonden.

VON SOLO
DICHTER, COLUMNIST,  PERFORMER EN CINEAST
Check de actualiteiten van VON SOLO op www.vonsolo.nl
Lees ook de wekelijkse column van VON SOLO op www.POMgedichten.nl 

Share This:

Gepubliceerd door Pom Wolff

Hoi, welkom op mijn site pomgedichten. De site is in langzame opbouw net als de dichter. Ik ben geboren in Amsterdam, ik leef daar en wil daar ook wel doodgaan. Ik studeerde Nederlands aan de Universiteit van Amsterdam, Rechten aan de Vrije Universiteit en werk als juridisch adviseur in de hoofdstad. Jan Arends is mijn favoriete dichter dan Kopland dan Menno Wigman. Paul van Ostaijen mijn dandyman. In slammersland geniet ik van Roop, Karlijn Groet, Peter M van der Linden - ACG natuurlijk, Ditmar Bakker, Jürgen Smit en Daan Doesborgh. En wat moet ik zeggen nog van Robin Block ( “hee ouwe wolf”) de wildemannen, lucky fonz III - Sander Koolwijk of Tom Zinger: "er is hier zeker 80 centimeter plant waar jij geen weet van hebt...." - mijn windroosmaatjes. Mijn optredens bezorgden mij eretitels: landelijk slamfinalist 2003, 2004, 2005 en brons in Tivoli in 2006, 2007 en 2010, 2011, 2012 en ook weer in 2013. - Dichter van het jaar in Delft 2005, voorts slamjaarwinnaar 2005 van de poëzieslag in Festina Len-te te Amsterdam, winnaar van Slamersfoort 2006. Jaarfinale Zeist 2007 en de BRUNA poézieprijs 2007 in mijn zak. Ik ben de hoogste nieuwe binnenkomer op de jaar-lijkse top-200 lijst van bekendste dichters Rottend Staal – Epibreren 2005. In 2008 kreeg Pom Wolff De Gouden Slamburger uitgereikt vanuit de Universiteit Utrecht – afdeling letteren en won hij het 2e Drentse open dichtfestival. op 19 april 2009 verscheen de bundel 'die ziekte van guigelton' - winnaar jaarfinale slamersfoort 2009. in 2010 won hij de dicht-slam-rap van boxtel en de dobbelslam van entiteit blauw te utrecht. in 2012 de grote prijs van Grimbergen én DE REBELPRIJS voor de poëzie van de REBELLENKLUP. Tot zover enig geronk. In 2014 presenteerde uitgeverij Douane op 22/11 in Café Eijlders de pracht bundel: 'een vrouw schrijft een jongen'. Sven Ariaans schreef in zijn juryjrapport Festina Lente Amsterdam: “Het is iemand die je zenuwen blootlegt om vervolgens op vaderlijke toon te zeggen dat die pijn jouw pijn moet zijn en dat er geen zalf bestaat. Elke cognitieve dissonantie die je voor jezelf op prettig hypocriete wijze had opgeheven, wordt je ingewreven, of zoals medejurylid Simon Vinkenoog het kernachtig zei: "hij verschaft illusieloos inzicht in de werkelijkheid". Ik voel me in deze omschrijving wel thuis.) 'je bent erg mens' van pom wolff verscheen in de befaamde Windroosserie in september 2005 en was in een mum van tijd uitverkocht. Nieuw werk - 'toen je stilte stuurde' verscheen op 18 november 2006 wederom bij Uitgeverij Holland te Haarlem. ook deze bundel was meteen uitverkocht. erik jan Harmens interviewde pom wolff over deze bundel in de avonden van villa VPRO.

Laat een reactie achter