Stemadvies VON SOLO: Stem Lilian Marijnissen. Zo rood als het bloed van haar vader…een kinky, lekker ding!

na het gedegen stemadvies door PETER BERGER die uiteindelijk bij Pieter Omtzigt uitkomt nu dan de gedegenheid van onze VON – zelf ook een lekker kinky ding:

Stem net als ik, voor Lilian Marijnissen. Zo rood als het bloed van haar vader.
En op de koop toe is ze op haar eigen manier zelfs best een kinky, lekker ding.



Het is verkiezingstijd. Lange tijd heb ik getwijfeld of ik zou gaan stemmen. Vorige verkiezingen gaf ik iedereen nog het advies helemaal niet te gaan stemmen, omdat het toch geen zin zou hebben. In Rotterdam bleek hier massaal gevolg aan gegeven te zijn. Deze ronde ga ik echter wel stemmen. Dat komt omdat ik weet op wie ik moet stemmen en vooral waarom. De reden dat ik ga stemmen is, omdat dit de laatste kans is. Het zou zo maar kunnen, dat het de volgende keer gewoon echt helemaal geen zin meer heeft. Ik zal u uitleggen hoe ik tot dit besluit gekomen ben.

Al jaren worden we geregeerd door de VVD. Andere partijen worden naar gelang hoe het uitkomt aan boord getrokken en weer terug in zee of op een eiland gezet. Maar de constante factor is de VVD. De reden dat de VVD zo sterk is, ligt erin, dat ze nooit zichzelf verloochend hebben. Ze zijn trouw gebleven aan hun oerprincipes. De VVD heeft een authentiek DNA. Het DNA van de VVD wordt bepaald door het grootkapitaal. VVD staat voor kapitalisme en materiële waarden. De VVD staat voor Shell en Unilever. Voor opheffing van staat en democratie. Voor geen belasting voor de rijken. Ze zouden kunnen zeggen dat dat de tucht van de vrije markt is, maar dat is niet waar. VVD staat voor de belangen van de aandeelhouders en grootkapitalisten. Ze schermen met de belangen van het midden- en kleinbedrijf, maar als het erop aankomt, worden alleen luchthavens en banken van de ondergang gered met staatssteun. En vreten de multinationals de belastingruiven leeg.

De VVD is geslaagd waar alle anderen faalden. Ze zijn dicht bij hun kernwaarden gebleven. Als je kijkt naar alle andere partijen, dan kun je concluderen, dat ze allen afgedwaald zijn van wat ze waren en nu eigenlijk nergens meer voor staan. Niet naar buiten toe, maar ook niet diep vanbinnen. Toen ik de kieslijst doornam, had ik het gevoel een folder van de ALDI te bekijken. Alles stond erin, maar de kwaliteit was twijfelachtig. Mooie voorbeelden zijn de D66 en de PvdA. D66 is de Janus van het kabinet. Jezelf een beetje progressief en rationeel voordoen, maar zo snel het spannend wordt, meteen je kopje weer naar rechts laten hangen. De PvdA is van binnenuit kapot gemaakt door sluipcorporates als Wouter Bos en Jeroen Dijsselbloem, econocraten van het zuiverste water. Wat dat betreft heeft de VVD een mooie verdeel en heers politiek gevoerd, door alle andere partijen ertoe te verleiden zich telkens weer op wisselende sub thema’s te laten bakkeleien, net zo lang tot elke lijn weg was. 
Men neme de val van het kabinet afgelopen zomer op de ‘vluchtelingencrisis’. 
Je kan stellen dat Margaret Thatcher tevreden zou zijn. Er is geen alternatief meer. De politiek is op sterven na dood en is verworden tot een poppenspel geworden voor de media en het volk.

Als er nog één keer een titanenstrijd zou plaatsvinden, zou dit tussen het kapitalisme en het socialisme zijn. Er is maar één echte kapitalistische partij en dat is de VVD. Alle andere partijen zijn met valse beloftes, wortels, compromissen of gewoon op basis van puur opportunisme het kamp van het kapitalisme ingetrokken. En zeg nou zelf, Yeşilgöz, dat klinkt toch ook gewoon als een onderaardse, Aramese demon uit de exorcist, die ontwaakt is om de Antichrist te belichamen? De laatst zegel te breken en de totalitaire kapitaalmaatschappij definitief te vestigen, de democratie af te schaffen en iedereen tot slaaf te maken van de digitale Euro. Om maar wat te noemen.

Mijn keus is duidelijk. Ik stem voor het laatste stukje rood DNA dat dit land rijk is. Ik stem voor iemand, die zich niet heeft laten corrumperen door het kapitaal. Die geen compromissen maakt met de Duivel. Die staat voor solidariteit. En dan kan het best zijn, dat ik het niet met alles eens ben, waar ze voor staat, maar ze is wel de last woman standing, die echt ergens voor staat. Al dat gezeik over klimaatcrisis, inflatie, vluchtelingen crisis, stikstofcrisis. Allemaal thema’s om de aandacht af te leiden van wie en wat het nou echt veroorzaakt heeft. Het is allemaal het gevolg van het ongebreideld (neo-)liberaal, koloniaal kapitalisme en dus de VVD en haar volgers. En ze gaan net zo lang door tot ze de wereld kapot gemaakt hebben. Dit is de ultieme strijd tussen goed en kwaad. Er is geen tussenweg. Nu twijfelen, is je ziel verkopen. 

Stem net als ik, voor Lilian Marijnissen. Zo rood als het bloed van haar vader.
En op de koop toe is ze op haar eigen manier zelfs best een kinky, lekker ding.

VON SOLO
DICHTER, COLUMNIST,  PERFORMER EN CINEAST
Check de actualiteiten van VON SOLO op www.vonsolo.nl
Lees ook de wekelijkse column van VON SOLO op www.POMgedichten.nl 

Share This:

Gepubliceerd door Pom Wolff

Hoi, welkom op mijn site pomgedichten. De site is in langzame opbouw net als de dichter. Ik ben geboren in Amsterdam, ik leef daar en wil daar ook wel doodgaan. Ik studeerde Nederlands aan de Universiteit van Amsterdam, Rechten aan de Vrije Universiteit en werk als juridisch adviseur in de hoofdstad. Jan Arends is mijn favoriete dichter dan Kopland dan Menno Wigman. Paul van Ostaijen mijn dandyman. In slammersland geniet ik van Roop, Karlijn Groet, Peter M van der Linden - ACG natuurlijk, Ditmar Bakker, Jürgen Smit en Daan Doesborgh. En wat moet ik zeggen nog van Robin Block ( “hee ouwe wolf”) de wildemannen, lucky fonz III - Sander Koolwijk of Tom Zinger: "er is hier zeker 80 centimeter plant waar jij geen weet van hebt...." - mijn windroosmaatjes. Mijn optredens bezorgden mij eretitels: landelijk slamfinalist 2003, 2004, 2005 en brons in Tivoli in 2006, 2007 en 2010, 2011, 2012 en ook weer in 2013. - Dichter van het jaar in Delft 2005, voorts slamjaarwinnaar 2005 van de poëzieslag in Festina Len-te te Amsterdam, winnaar van Slamersfoort 2006. Jaarfinale Zeist 2007 en de BRUNA poézieprijs 2007 in mijn zak. Ik ben de hoogste nieuwe binnenkomer op de jaar-lijkse top-200 lijst van bekendste dichters Rottend Staal – Epibreren 2005. In 2008 kreeg Pom Wolff De Gouden Slamburger uitgereikt vanuit de Universiteit Utrecht – afdeling letteren en won hij het 2e Drentse open dichtfestival. op 19 april 2009 verscheen de bundel 'die ziekte van guigelton' - winnaar jaarfinale slamersfoort 2009. in 2010 won hij de dicht-slam-rap van boxtel en de dobbelslam van entiteit blauw te utrecht. in 2012 de grote prijs van Grimbergen én DE REBELPRIJS voor de poëzie van de REBELLENKLUP. Tot zover enig geronk. In 2014 presenteerde uitgeverij Douane op 22/11 in Café Eijlders de pracht bundel: 'een vrouw schrijft een jongen'. Sven Ariaans schreef in zijn juryjrapport Festina Lente Amsterdam: “Het is iemand die je zenuwen blootlegt om vervolgens op vaderlijke toon te zeggen dat die pijn jouw pijn moet zijn en dat er geen zalf bestaat. Elke cognitieve dissonantie die je voor jezelf op prettig hypocriete wijze had opgeheven, wordt je ingewreven, of zoals medejurylid Simon Vinkenoog het kernachtig zei: "hij verschaft illusieloos inzicht in de werkelijkheid". Ik voel me in deze omschrijving wel thuis.) 'je bent erg mens' van pom wolff verscheen in de befaamde Windroosserie in september 2005 en was in een mum van tijd uitverkocht. Nieuw werk - 'toen je stilte stuurde' verscheen op 18 november 2006 wederom bij Uitgeverij Holland te Haarlem. ook deze bundel was meteen uitverkocht. erik jan Harmens interviewde pom wolff over deze bundel in de avonden van villa VPRO.

Laat een reactie achter