Anke Labrie wint de enige echte virtuele – naar een door de dame  m a ter haar aangedragen thema –  uw geliefde gehate smartphone is wel een dingetje – trofee op pomgedichten punt nl

dank aan alle inzenders voor de gedichten – ik ontdekte dat het thema niet echt mijn thema is – vergeef me de commentaren – ken gebeuren – het ding is geen poëtisch ding – volgende week een echt thema haha – en dat de dichters er toch nog wat van gemaakt hebben. voor Anke het goud – de verantwoording leest u onder de gedichten.

iPhone

als de kogels en het vuur
zal ik dan snel foto’s maken 
of druk ik jouw nummer in 
als ik dat ding vinden kan 
in de warboel in mijn tas

alleen maar een appje  
zal ik dan denk ik sturen
als mijn hand niet te erg trilt
met ik hou van jou 
en misschien nog net een hartje

anke labrie 
24-03-2024

een teken van leven in barre tijden in wezen de essentie van de smartphone – in alle eenvoud de phone, de mens, de liefde hier aangeraakt. ik zeg goud. van harte Anke!
  • Frans Terken – dromen in de cloud
  • Ton Huizer – ze gaan waar ik ga
  • Rob Mientjes – Hij toet en belt
  • Erika de Stercke – de batterij sla ik uit je lijf,
  • Rik van Boeckel – jouw stem tegen mijn oor
  • Anke LAbrie – als ik dat ding vinden kan 
wie wint de enige echte virtuele – naar een door de dame  m a ter haar aangedragen thema –  uw geliefde gehate smartphone is wel een dingetje – trofee op pomgedichten punt nl? kent u de regels – ja u kent de regels: gedichten niet te lang svp tenzij noodzaak  – 20 regels is genoeg – insturen voor zondag 8 uur. stuur in op het u bekende gmail.com adres van pomgedichten@ – of benut de blauwe contact functie boven aan de pagina. of laat onder dit item een reactie achter -ik zorg er voor dat uw gedicht in het item wordt geplaatst. commentaar als altijd verzekerd.

noem het maar geen liefde
 
je kunt ook zeggen
dat ik alle zuurstof uit je had gezogen
en aan frisse lucht toe was

ik weet nog
dat je me een keer een smsje stuurde
tussen het vrijen met een ander door
 
daar drinken we dan maar op
schreef ik terug
en noem het maar geen liefde


pom wolff


Online & verbonden

Je voert een broekzakgesprek
als je smartphone uit zichzelf
contact met me opneemt

veel o’s en a’s en hmhmhm
valt er iets van belang te horen
het fijne ervan gaat even aan mij voorbij

zo zonder jou te spreken 
weten dat jij in mijn nabijheid bent
met een vinger onder handbereik

van vroeg tot laat op het lijf gedragen 
slim met elkaar verbonden tussen
stille modus uit en aan 

tegen de nacht me maar losgemaakt 
je met een half oog weggelegd 
naast het hoofdkussen

nog een zwaai en een handkus 
naar je foto op het scherm
vang ik dromen in de cloud


© FT 22.03.2024

eerlijk gezegd komt het dichie niet helemaal bij mij binnen – op de laatste strofe na – die is duidelijk – dichter lijkt ook toe te werken naar de laatste strofe. de smartphone is zonder meer aanwezig in het gedicht maar dichter dicht het ding eigenschappen toe die voor mij net teveel buiten wat waar kan zijn liggen. de strofen 3 en 6 omarm ik – de andere minder.

Verbinding verbroken

Een zeis op de lijn
maar ik zie ze nog
steeds

op een schermpje
dicht bij mijn huid
ze gaan waar ik ga

ik wis ze niet uit
althans nu nog niet
dat komt later wel

je weet immers nooit
de techniek gaat zo
snel…

Ton Huizer

ik weet niet wat het is – het zal ongetwijfeld aan mij liggen – maar ook dit dichie komt niet helemaal binnen bij mij. nou heb ik toch altijd al moeite met beelden die de dichter zijn werk inschrijft wanneer deze min of meer gezocht zijn. en gebeurt van alles in dit gedicht maar vraag mij niet wat.
Goedeavond Pom,
Vanuit een warme hand rechtstreeks via mijn smartphone per mail doorgezonden. Een gedicht in wording, zonder censor. Moet kunnen. Printen mag, hoeft niet.

Smart op mijn foon
Doe maar Maroc en een beetje Nepal
Op hoek vet om acht
Betaal bro later

Smart op haar foon
Tiktokkie zegt tis uit
Dramaqueen jankt tuiten
Op naar de volgende

Smart op zijn foon
Formules achterop geplakt
Meester ziet alleen scherm
Toch mooi een zesje voor Wis

Het is een ding dat leeft
Mits op tijd gevoed
Via lijflijnkabeltje
Van het juiste merk

Hij toet en belt
Valt soms in de plee
Mijn hebbedingetje
Slaap zacht … op nachtkast

… en tot slot als toegift … een verse foto van mij … van mijn foon … via mijn foon.

Rob Mientjes

ik geloof toch dat het gekozen thema mijn  thema niet is. rob zorgt er in ieder geval voor dat een keur aan gebruikers aan het hebbedingetje gekoppeld worden – gebruikers met eigenaardigheden gebruikers met hun eigen taal.
voornemens 

ik vloek je onder de grond wanneer je 
zich als een ongehoorzaam kind verstopt

een kruisbogen van mijn zenuwen rent 
door de kamers en loert naar alle tafels 

jij, oorzaak van twee gemiste afspraken
leugens voor de reputatie heb ik nodig

moet ik liefhebben terwijl je uren zwijgt 
hersenen spoelen in knopen achteruit  

vroeger wist ik waar je stond met draden 
tot aan de dood in de muur verbonden 

maar nu, snotaap, je verandert constant 
van plaats, in de tas, broekzak, eetkamer 

waar is jouw recht tot bellen, ik met nood 
aan sociale contacten verlies tijd en geld

de batterij sla ik uit je lijf, het scherm kan 
breken, ik verfoei die achterbakse streken 

dat de nummers verdwijnen daar maal ik
niet om, jij leegloper van een oud mobiel

mijn licht gaat nu uit en de voordeur blijft
tot morgenvroeg dicht

Erika De Stercke 

dichter raakt steeds meer geïrriteerd zoveel is zeker hier. de eerste vier strofen herbergen voor mij duistere zaken. ik volg de taal en de woorden en raak geheel in de war.  deze week deze wedstrijd is mijn week niet mijn wedstrijd niet – het lijkt erop dat de dichters hebben afgesproken – we moeten die wolluf met zijn zinloze streven naar helderheid eens een goed lesje leren.


Verbinding van pure waarde

Van blijdschap naar smart
het is gewoon met de phone

ik dans met mijn stem naar jou
dat is de pratende weg waar ik van hou

verbinding is de wereld van nu
verbreken heeft nimmer zin

een gesprek is het liefdevolle begin
tussen hemel en aarde

we spreken elkaar in pure waarde
hou jouw stem tegen mijn oor

mijn trommelvlies breekt nimmer
verbinding draaft door en door.

Rik van Boeckel
23 maart 2024

deze begrijp ik wel – gelukkig begrijp ik toch nog iets. en geheel in riks stijl – een in volle glorie uitgeschreven eerbetoon lezen we aan het ding – dat mooie dingen genereert alsvolgt door de dichter beschreven:

een gesprek is het liefdevolle begin
tussen hemel en aarde

Share This:

Gepubliceerd door Pom Wolff

Hoi, welkom op mijn site pomgedichten. De site is in langzame opbouw net als de dichter. Ik ben geboren in Amsterdam, ik leef daar en wil daar ook wel doodgaan. Ik studeerde Nederlands aan de Universiteit van Amsterdam, Rechten aan de Vrije Universiteit en werk als juridisch adviseur in de hoofdstad. Jan Arends is mijn favoriete dichter dan Kopland dan Menno Wigman. Paul van Ostaijen mijn dandyman. In slammersland geniet ik van Roop, Karlijn Groet, Peter M van der Linden - ACG natuurlijk, Ditmar Bakker, Jürgen Smit en Daan Doesborgh. En wat moet ik zeggen nog van Robin Block ( “hee ouwe wolf”) de wildemannen, lucky fonz III - Sander Koolwijk of Tom Zinger: "er is hier zeker 80 centimeter plant waar jij geen weet van hebt...." - mijn windroosmaatjes. Mijn optredens bezorgden mij eretitels: landelijk slamfinalist 2003, 2004, 2005 en brons in Tivoli in 2006, 2007 en 2010, 2011, 2012 en ook weer in 2013. - Dichter van het jaar in Delft 2005, voorts slamjaarwinnaar 2005 van de poëzieslag in Festina Len-te te Amsterdam, winnaar van Slamersfoort 2006. Jaarfinale Zeist 2007 en de BRUNA poézieprijs 2007 in mijn zak. Ik ben de hoogste nieuwe binnenkomer op de jaar-lijkse top-200 lijst van bekendste dichters Rottend Staal – Epibreren 2005. In 2008 kreeg Pom Wolff De Gouden Slamburger uitgereikt vanuit de Universiteit Utrecht – afdeling letteren en won hij het 2e Drentse open dichtfestival. op 19 april 2009 verscheen de bundel 'die ziekte van guigelton' - winnaar jaarfinale slamersfoort 2009. in 2010 won hij de dicht-slam-rap van boxtel en de dobbelslam van entiteit blauw te utrecht. in 2012 de grote prijs van Grimbergen én DE REBELPRIJS voor de poëzie van de REBELLENKLUP. Tot zover enig geronk. In 2014 presenteerde uitgeverij Douane op 22/11 in Café Eijlders de pracht bundel: 'een vrouw schrijft een jongen'. Sven Ariaans schreef in zijn juryjrapport Festina Lente Amsterdam: “Het is iemand die je zenuwen blootlegt om vervolgens op vaderlijke toon te zeggen dat die pijn jouw pijn moet zijn en dat er geen zalf bestaat. Elke cognitieve dissonantie die je voor jezelf op prettig hypocriete wijze had opgeheven, wordt je ingewreven, of zoals medejurylid Simon Vinkenoog het kernachtig zei: "hij verschaft illusieloos inzicht in de werkelijkheid". Ik voel me in deze omschrijving wel thuis.) 'je bent erg mens' van pom wolff verscheen in de befaamde Windroosserie in september 2005 en was in een mum van tijd uitverkocht. Nieuw werk - 'toen je stilte stuurde' verscheen op 18 november 2006 wederom bij Uitgeverij Holland te Haarlem. ook deze bundel was meteen uitverkocht. erik jan Harmens interviewde pom wolff over deze bundel in de avonden van villa VPRO.

Laat een reactie achter