de koppen vandaag in de texelse dagbladen – ‘hang de gedichten maar aan de bomen!’ aldus de honderdjarige oude mevrouw beumkes – vandaag jarig – eilanders zetten de bloemetjes buiten


ook de felicitaties van pomgedichten gaan vandaag richting eiland en eilanders!
de koppen vandaag in de texelse dagbladen – ‘hang de gedichten maar aan de bomen!’ aldus de honderdjarige oude mevrouw beumkes – vandaag jarig  – eilanders zetten de bloemetjes buiten

texel viert vandaag eeuwfeest met de honderdjarige mevrouw beumkes – de moeder van dichter karin beumkes oudste inwoonster van het dorp – burgemeester van texel op de koffie en het hele dorp aan de polonaise – de oude mevrouw beumkes hoopt haar verjaardag te overleven – ‘voor mij geen herrie en goedkoop vertier’ liet de oude mevrouw beumkes al weten bij haar 90ste verjaardag – ‘vruchtenpunten wil ik hebben en  geen moorkoppen!’ aldus de kranige oude mevrouw beumkes. ‘hang de gedichten maar aan de bomen!’ aldus de weduwe beumkes –  roop en karin beumkes vandaag al vroeg op pad!
 
Hoi lieverd
 

Hierbij mijn maandagdicht. Ik hoop dat je er een beetje om zal lachen. We nemen de boel vandaag niet te serieus. Mijn moeder wordt vandaag honderd jaar, dus we hebben een feestje! Dit gedicht komt uit de Amerika-cyclus
 
gedicht:
 
Liedje

 
Johnny drop die gun
laat al die bijlen vallen
zo heb ons moeder
dat toch nooit bedoeld
don`t tell dad about it
no no no

vannacht was the vampireman
around this bed with nasty
the poor boy eat out strange flesh

so darling moedloos was mijn naam
veranderd in a morning paper
sadly enough no God was here
to pay our stekelpaarse witpotatoes

nu leer ik dom Americaans
sir and applepie
changing my days
filth with letters

though babybrother
would you laptop me?
toedoe toedoe toedoe.
 

Muziek: Camping ’t Vrije Schaep-Ik ben blij dat ik je niet vergeten ben https://youtu.be/vUViXoJtSEA
 
Yours sincerely
Karin
 

Share This:

Gepubliceerd door Pom Wolff

Hoi, welkom op mijn site pomgedichten. De site is in langzame opbouw net als de dichter. Ik ben geboren in Amsterdam, ik leef daar en wil daar ook wel doodgaan. Ik studeerde Nederlands aan de Universiteit van Amsterdam, Rechten aan de Vrije Universiteit en werk als juridisch adviseur in de hoofdstad. Jan Arends is mijn favoriete dichter dan Kopland dan Menno Wigman. Paul van Ostaijen mijn dandyman. In slammersland geniet ik van Roop, Karlijn Groet, Peter M van der Linden - ACG natuurlijk, Ditmar Bakker, Jürgen Smit en Daan Doesborgh. En wat moet ik zeggen nog van Robin Block ( “hee ouwe wolf”) de wildemannen, lucky fonz III - Sander Koolwijk of Tom Zinger: "er is hier zeker 80 centimeter plant waar jij geen weet van hebt...." - mijn windroosmaatjes. Mijn optredens bezorgden mij eretitels: landelijk slamfinalist 2003, 2004, 2005 en brons in Tivoli in 2006, 2007 en 2010, 2011, 2012 en ook weer in 2013. - Dichter van het jaar in Delft 2005, voorts slamjaarwinnaar 2005 van de poëzieslag in Festina Len-te te Amsterdam, winnaar van Slamersfoort 2006. Jaarfinale Zeist 2007 en de BRUNA poézieprijs 2007 in mijn zak. Ik ben de hoogste nieuwe binnenkomer op de jaar-lijkse top-200 lijst van bekendste dichters Rottend Staal – Epibreren 2005. In 2008 kreeg Pom Wolff De Gouden Slamburger uitgereikt vanuit de Universiteit Utrecht – afdeling letteren en won hij het 2e Drentse open dichtfestival. op 19 april 2009 verscheen de bundel 'die ziekte van guigelton' - winnaar jaarfinale slamersfoort 2009. in 2010 won hij de dicht-slam-rap van boxtel en de dobbelslam van entiteit blauw te utrecht. in 2012 de grote prijs van Grimbergen én DE REBELPRIJS voor de poëzie van de REBELLENKLUP. Tot zover enig geronk. In 2014 presenteerde uitgeverij Douane op 22/11 in Café Eijlders de pracht bundel: 'een vrouw schrijft een jongen'. Sven Ariaans schreef in zijn juryjrapport Festina Lente Amsterdam: “Het is iemand die je zenuwen blootlegt om vervolgens op vaderlijke toon te zeggen dat die pijn jouw pijn moet zijn en dat er geen zalf bestaat. Elke cognitieve dissonantie die je voor jezelf op prettig hypocriete wijze had opgeheven, wordt je ingewreven, of zoals medejurylid Simon Vinkenoog het kernachtig zei: "hij verschaft illusieloos inzicht in de werkelijkheid". Ik voel me in deze omschrijving wel thuis.) 'je bent erg mens' van pom wolff verscheen in de befaamde Windroosserie in september 2005 en was in een mum van tijd uitverkocht. Nieuw werk - 'toen je stilte stuurde' verscheen op 18 november 2006 wederom bij Uitgeverij Holland te Haarlem. ook deze bundel was meteen uitverkocht. erik jan Harmens interviewde pom wolff over deze bundel in de avonden van villa VPRO.

Laat een reactie achter