Andrea van Herk: BRIEF AAN VOORMALIG GELIEFDE OF WAT DAAR VOOR DOOR GAAT / GINGBRIEF AAN VOORMALIG GELIEFDE OF WAT DAAR VOOR DOOR GAAT / GING


Lieve meneer van de afdeling fusies en overnames,

Ik weet niet zo goed wat het is. Maar sinds ik bedacht heb dat ik wat woorden wil wijden aan voormalige geliefden, of wat daar voor door gaat / ging, duiken jullie of jullie namen als vanzelf weer op. Misschien slinger ik verkeerde boodschappen het universum in, maar dat risico neem ik dan maar. “De literatuur moet geleefd worden”, zei een dichter mij afgelopen week, dus daar hou ik me voor nu maar aan vast (en bestempel dit voor het gemak dus als literatuur). De dichter zei me ook dat ik teveel ruis toe liet op de lijn, wat mannen betreft. Ik was er even stil van. Voor mijn gevoel is er eerder sprake van een gevalletje “de verbinding komt niet tot stand”. Maar goed, daar heb jij natuurlijk helemaal geen last van, lieve schat. Jij bent getrouwd, waarschijnlijk vader en verhuisd naar een van de omliggende gemeentes van 020. Het is al weer zo lang geleden dat we brakend over de reling hingen tijdens dat zeiltochtje met zogenoemde young professionals. Even los van het feit dat die term uberhaupt al om te kotsen is, zijn nasi en hoge golven blijkbaar niet zo’n goede combi. Dit in tegenstelling tot vodka, primatourtjes en jij. God wat hebben we genoten. Niet in de eerste plaats van dat spectaculaire optreden van Bonny St. Claire maar vooral van het hoge burgerlijke gehalte om ons heen. Zo zouden wij nooit worden toch? We zouden de wereld over reizen, nooit hetzelfde windjack aantrekken en nooit in een buitenwijk gaan wonen..Ik zie dat je af en toe nog mijn linkedin profiel bekijkt. Ik hoop dat het je een beetje voldoening geeft. Het je er misschien wel toe verleidt mijn naam te googlen. Je dit leest. Het gaat goed met me, ondanks de ruis. En gelukkig, zijn tijden niet meer wat ze zijn geweest.

Kusjes! Andrea

Share This:

Gepubliceerd door Pom Wolff

Hoi, welkom op mijn site pomgedichten. De site is in langzame opbouw net als de dichter. Ik ben geboren in Amsterdam, ik leef daar en wil daar ook wel doodgaan. Ik studeerde Nederlands aan de Universiteit van Amsterdam, Rechten aan de Vrije Universiteit en werk als juridisch adviseur in de hoofdstad. Jan Arends is mijn favoriete dichter dan Kopland dan Menno Wigman. Paul van Ostaijen mijn dandyman. In slammersland geniet ik van Roop, Karlijn Groet, Peter M van der Linden - ACG natuurlijk, Ditmar Bakker, Jürgen Smit en Daan Doesborgh. En wat moet ik zeggen nog van Robin Block ( “hee ouwe wolf”) de wildemannen, lucky fonz III - Sander Koolwijk of Tom Zinger: "er is hier zeker 80 centimeter plant waar jij geen weet van hebt...." - mijn windroosmaatjes. Mijn optredens bezorgden mij eretitels: landelijk slamfinalist 2003, 2004, 2005 en brons in Tivoli in 2006, 2007 en 2010, 2011, 2012 en ook weer in 2013. - Dichter van het jaar in Delft 2005, voorts slamjaarwinnaar 2005 van de poëzieslag in Festina Len-te te Amsterdam, winnaar van Slamersfoort 2006. Jaarfinale Zeist 2007 en de BRUNA poézieprijs 2007 in mijn zak. Ik ben de hoogste nieuwe binnenkomer op de jaar-lijkse top-200 lijst van bekendste dichters Rottend Staal – Epibreren 2005. In 2008 kreeg Pom Wolff De Gouden Slamburger uitgereikt vanuit de Universiteit Utrecht – afdeling letteren en won hij het 2e Drentse open dichtfestival. op 19 april 2009 verscheen de bundel 'die ziekte van guigelton' - winnaar jaarfinale slamersfoort 2009. in 2010 won hij de dicht-slam-rap van boxtel en de dobbelslam van entiteit blauw te utrecht. in 2012 de grote prijs van Grimbergen én DE REBELPRIJS voor de poëzie van de REBELLENKLUP. Tot zover enig geronk. In 2014 presenteerde uitgeverij Douane op 22/11 in Café Eijlders de pracht bundel: 'een vrouw schrijft een jongen'. Sven Ariaans schreef in zijn juryjrapport Festina Lente Amsterdam: “Het is iemand die je zenuwen blootlegt om vervolgens op vaderlijke toon te zeggen dat die pijn jouw pijn moet zijn en dat er geen zalf bestaat. Elke cognitieve dissonantie die je voor jezelf op prettig hypocriete wijze had opgeheven, wordt je ingewreven, of zoals medejurylid Simon Vinkenoog het kernachtig zei: "hij verschaft illusieloos inzicht in de werkelijkheid". Ik voel me in deze omschrijving wel thuis.) 'je bent erg mens' van pom wolff verscheen in de befaamde Windroosserie in september 2005 en was in een mum van tijd uitverkocht. Nieuw werk - 'toen je stilte stuurde' verscheen op 18 november 2006 wederom bij Uitgeverij Holland te Haarlem. ook deze bundel was meteen uitverkocht. erik jan Harmens interviewde pom wolff over deze bundel in de avonden van villa VPRO.

Laat een reactie achter