INGE BOULONOIS – Dichter, kunstenaar, psycholoog, Redactrice Het Vrije Vers en Meander, Oud-stadsdichter Heerhugowaard genadeloos in de tegenaanval: giftige DITMAR BAKKER geroyeerd door Het Vrije Vers – BAKKER beticht van giftige taal!INGE BOULONOIS – Dichter, kunstenaar, psycholoog, Redactrice Het Vrije Vers en Meander,
Oud-stadsdichter Heerhugowaard genadeloos in de tegenaanval: giftige DITMAR BAKKER geroyeerd door Het Vrije Vers – BAKKER beticht van giftige taal!
lees de bijdrage van de immer zachtaardige Ditmar Bakker gisteren op deze site.
 
Op het gevaar af mij te moeten  begeven op de promenade van de sonnettenboulevard. een hete herfst is nu al in aantocht – of is reeds begonnen – volgens onze vaste  commentator René Brandhoff uit het altijd weer zo rustige groningen, het is oorlog in sonnettenland lieve lezer. gisterenavond  spatte plotsklaps een bom hier op de site  uit elkaar, een vuurbal,  waaraan ze in Beiroet nog een puntje kunnen zuigen. en daarachter weten ze wat vuurwerk is – dat zeg ik U.

de immer zachtgeaarde Ditmar Bakker opende met een bijdrage het vuur op dichter INGE BOULONOIS: er was weinig Frans bij – we lazen oa over teef, dik, duizendpoot, hersendood, lelijk, goed in emmers vullen –

hoe dan ook onze INGE komt niet echt goed uit de bus van bestuurder Bakker. de redactie van pomgedichten altijd op de post – vroeg de Oud-stadsdichter Heerhugowaard onmiddellijk om wederhoor/commentaar – commentaar dat vanochtend in de bus lag.
Inge rijt oude wonden open – zo zou onze DITMAR BAKKER geroyeerd zijn – afgevoerd zijn van de door velen gerespecteerde ledenlijst van HET VRIJE VERS. Bovendien heeft de immer zachtaardige  DITMAR BAKKER naar zeggen van Inge zich bediend van giftige taal – zo erg dat Poetin op zijn beurt daar weer een puntje aan zou kunnen zuigen. (heeft kunnen zuigen?)
 
hoe dan ook het is oorlog in sonnettenland. hier leest u het statement van INGE BOULONOIS over de gehele kwestie:
 
 
“Ha Pom, ik vraag me af waar dit uit voort komt. Het enige dat ik kan bedenken is omdat hij jaren geleden (voor ik redacteur van Het vrije vers werd) daar geroyeerd is vanwege (met een understatement) giftige taal. Jammer van zo’n talentvolle dichter. Daar laat ik het bij.”

Share This:

Gepubliceerd door Pom Wolff

Hoi, welkom op mijn site pomgedichten. De site is in langzame opbouw net als de dichter. Ik ben geboren in Amsterdam, ik leef daar en wil daar ook wel doodgaan. Ik studeerde Nederlands aan de Universiteit van Amsterdam, Rechten aan de Vrije Universiteit en werk als juridisch adviseur in de hoofdstad. Jan Arends is mijn favoriete dichter dan Kopland dan Menno Wigman. Paul van Ostaijen mijn dandyman. In slammersland geniet ik van Roop, Karlijn Groet, Peter M van der Linden - ACG natuurlijk, Ditmar Bakker, Jürgen Smit en Daan Doesborgh. En wat moet ik zeggen nog van Robin Block ( “hee ouwe wolf”) de wildemannen, lucky fonz III - Sander Koolwijk of Tom Zinger: "er is hier zeker 80 centimeter plant waar jij geen weet van hebt...." - mijn windroosmaatjes. Mijn optredens bezorgden mij eretitels: landelijk slamfinalist 2003, 2004, 2005 en brons in Tivoli in 2006, 2007 en 2010, 2011, 2012 en ook weer in 2013. - Dichter van het jaar in Delft 2005, voorts slamjaarwinnaar 2005 van de poëzieslag in Festina Len-te te Amsterdam, winnaar van Slamersfoort 2006. Jaarfinale Zeist 2007 en de BRUNA poézieprijs 2007 in mijn zak. Ik ben de hoogste nieuwe binnenkomer op de jaar-lijkse top-200 lijst van bekendste dichters Rottend Staal – Epibreren 2005. In 2008 kreeg Pom Wolff De Gouden Slamburger uitgereikt vanuit de Universiteit Utrecht – afdeling letteren en won hij het 2e Drentse open dichtfestival. op 19 april 2009 verscheen de bundel 'die ziekte van guigelton' - winnaar jaarfinale slamersfoort 2009. in 2010 won hij de dicht-slam-rap van boxtel en de dobbelslam van entiteit blauw te utrecht. in 2012 de grote prijs van Grimbergen én DE REBELPRIJS voor de poëzie van de REBELLENKLUP. Tot zover enig geronk. In 2014 presenteerde uitgeverij Douane op 22/11 in Café Eijlders de pracht bundel: 'een vrouw schrijft een jongen'. Sven Ariaans schreef in zijn juryjrapport Festina Lente Amsterdam: “Het is iemand die je zenuwen blootlegt om vervolgens op vaderlijke toon te zeggen dat die pijn jouw pijn moet zijn en dat er geen zalf bestaat. Elke cognitieve dissonantie die je voor jezelf op prettig hypocriete wijze had opgeheven, wordt je ingewreven, of zoals medejurylid Simon Vinkenoog het kernachtig zei: "hij verschaft illusieloos inzicht in de werkelijkheid". Ik voel me in deze omschrijving wel thuis.) 'je bent erg mens' van pom wolff verscheen in de befaamde Windroosserie in september 2005 en was in een mum van tijd uitverkocht. Nieuw werk - 'toen je stilte stuurde' verscheen op 18 november 2006 wederom bij Uitgeverij Holland te Haarlem. ook deze bundel was meteen uitverkocht. erik jan Harmens interviewde pom wolff over deze bundel in de avonden van villa VPRO.

Laat een reactie achter