plotsklappe aanval van Ditmar Bakker op ‘hypocriet kutwijf’, de oud-stadsdichter van Heerhugowaard Inge Boulonois

http://ditmarbakt.nl/Sonnetten/229

Ach, Pom, omdat ik weet dat jij de Kleine Polemiek nooit schuwt, en aangezien het mens Frans schijnt te spreken want daar zelden haar bek over weet te houden (si chic!), stuur ik je onderstaand sonnet toe, want ondergetekende spreekt toevallig tevens een klein woordje Frans. Er is weinig Frans bij (hihi).

Ik had ook kunnen zeggen dat Inge Boulonois een hypocriet kutwijf is, maar daar ben ík nou net weer te chic voor. 

Con amore c.q. fuck you, Frits & Inge.

SUR L’HYPOCRISIE D’UNE POÉTESSE PÉTASSE
Connaissez-vous la chatte ‘Boulonois’?
Pétasse, grasse, bien connue par tous
les gens (qui lui disent ’touche-á-tout’)
car elle s’insert, en jouant, au moins dix doigts.

Une dame si profonde—pas bourgeoise,
dit-elle cauteleuse, sur ses genoux,
apprivoisante de toutes les bites: de nous,
d’ailleurs…comme c’étaient des salades niçoises!

C’est pour le mieux que maintenant je divulgue
qu’elle fût rien qu’une morte cérebrale
qui cette poème finalement promulgue
pour ce qu’elle est: une répulsion ventrale;

elle est laide, bonne qu’à remplir des seaux…
Somme toute, grâce de Dieu, il y a de l’eau.
***[D.B.]

(Spreekt u geen Frans? Haal het maar door Google Translate heen, dan heeft u de strekking wel. Kostelijk!)

-x-

D.

wij hebben Dichter, kunstenaar, psycholoog
Redactie Het Vrije Vers en Meander
Oud-stadsdichter Heerhugowaard – Inge Boulonois voor wederhoor/reactie uitgenodigd: ‘mag ik je voor wederhoor uitnodigen – graag je reactie voor op de site – wat een toestanden zo ineens – waar komt dat toch vandaan? wat heeft er gebroeid Inge?’

Share This:

Gepubliceerd door Pom Wolff

Hoi, welkom op mijn site pomgedichten. De site is in langzame opbouw net als de dichter. Ik ben geboren in Amsterdam, ik leef daar en wil daar ook wel doodgaan. Ik studeerde Nederlands aan de Universiteit van Amsterdam, Rechten aan de Vrije Universiteit en werk als juridisch adviseur in de hoofdstad. Jan Arends is mijn favoriete dichter dan Kopland dan Menno Wigman. Paul van Ostaijen mijn dandyman. In slammersland geniet ik van Roop, Karlijn Groet, Peter M van der Linden - ACG natuurlijk, Ditmar Bakker, Jürgen Smit en Daan Doesborgh. En wat moet ik zeggen nog van Robin Block ( “hee ouwe wolf”) de wildemannen, lucky fonz III - Sander Koolwijk of Tom Zinger: "er is hier zeker 80 centimeter plant waar jij geen weet van hebt...." - mijn windroosmaatjes. Mijn optredens bezorgden mij eretitels: landelijk slamfinalist 2003, 2004, 2005 en brons in Tivoli in 2006, 2007 en 2010, 2011, 2012 en ook weer in 2013. - Dichter van het jaar in Delft 2005, voorts slamjaarwinnaar 2005 van de poëzieslag in Festina Len-te te Amsterdam, winnaar van Slamersfoort 2006. Jaarfinale Zeist 2007 en de BRUNA poézieprijs 2007 in mijn zak. Ik ben de hoogste nieuwe binnenkomer op de jaar-lijkse top-200 lijst van bekendste dichters Rottend Staal – Epibreren 2005. In 2008 kreeg Pom Wolff De Gouden Slamburger uitgereikt vanuit de Universiteit Utrecht – afdeling letteren en won hij het 2e Drentse open dichtfestival. op 19 april 2009 verscheen de bundel 'die ziekte van guigelton' - winnaar jaarfinale slamersfoort 2009. in 2010 won hij de dicht-slam-rap van boxtel en de dobbelslam van entiteit blauw te utrecht. in 2012 de grote prijs van Grimbergen én DE REBELPRIJS voor de poëzie van de REBELLENKLUP. Tot zover enig geronk. In 2014 presenteerde uitgeverij Douane op 22/11 in Café Eijlders de pracht bundel: 'een vrouw schrijft een jongen'. Sven Ariaans schreef in zijn juryjrapport Festina Lente Amsterdam: “Het is iemand die je zenuwen blootlegt om vervolgens op vaderlijke toon te zeggen dat die pijn jouw pijn moet zijn en dat er geen zalf bestaat. Elke cognitieve dissonantie die je voor jezelf op prettig hypocriete wijze had opgeheven, wordt je ingewreven, of zoals medejurylid Simon Vinkenoog het kernachtig zei: "hij verschaft illusieloos inzicht in de werkelijkheid". Ik voel me in deze omschrijving wel thuis.) 'je bent erg mens' van pom wolff verscheen in de befaamde Windroosserie in september 2005 en was in een mum van tijd uitverkocht. Nieuw werk - 'toen je stilte stuurde' verscheen op 18 november 2006 wederom bij Uitgeverij Holland te Haarlem. ook deze bundel was meteen uitverkocht. erik jan Harmens interviewde pom wolff over deze bundel in de avonden van villa VPRO.

Laat een reactie achter