Karin Beumkes 2 jaar Mens en Melodie op de pomsite: ‘In mijn dromen spreek ik je aan…’

Lieve dichter
Gisteren rekende ik uit dat het vandaag al twee jaar is dat ik mijn gedichten bij jou op je site mag presenteren. Ik ben dus al 2 jaar bij je in dienst. Het leveren van goede gedichten is beslist een empathisch vak, maar ze komen bij jou volledig tot hun recht. Leve de Pomsite en al mijn liefs
KarinLieve dichter Karin, wie had kunnen bevroeden dat na de geboorte van onze eerste, twee jaar geleden, jij gewoon doorging met baren. dat we inmiddels riant kunnen leven van de kinderbijslag voor de meer dan 100 kids die jij op de jou zo bevallige wijze ter wereld wist te brengen. en ze lijken allemaal op jou. op een paar vreemde kindjes na. dat jij het baren voor jouw en ik de opvoeding voor mijn rekening neem ligt in de natuur der dingen besloten. ik ben nu eenmaal een 1e klas pedagoog en jij in dat opzicht ietsje minder. aan de andere kant gaat het baren jou weer veel beter af. de kinderbijslag doet momenteel voor kids onder de 5 jaar 221,49 euro p.p. – zitten we toch al op zo’n kleine 22100 per kwartaal – én tot hun 18e levensjaar loopt dat nog lekker op. ja texelse mamma, een ding moet zeker nog even gememoreerd – je hebt geen idee hoeveel mensen jij een prachtig begin van de werkweek/corona week schenkt. ze starten hun compie op met een sacherijnig porum, maar dan kijken ze toch even op de site pomgedichten en dan zie je de gezichten opfleuren – en dat komt door jou!


Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is karinbeumkes1.jpg
Gevecht

Met  de afdruk van jouw schoenzool op de muur
bevestig jij dat wij in oorlog zijn
ik dwaal naar een onbekend licht
en ga steeds langzamer naar huis.

In mijn dromen spreek ik je aan
jij ligt niet niet langer op mijn kussen
maar kijk hoe hoe je mij ontwortelt
als een boom in een angstig bos.

Zo ontwijk je al mijn stormen
zo spreek je nooit een GOD aan
en zo trek je je haren los.

Karin Beumkes
Muziek: The Kaiser Chiefs – I predict a riot https://youtu.be/hamKl-su8PE

Share This:

Gepubliceerd door Pom Wolff

Hoi, welkom op mijn site pomgedichten. De site is in langzame opbouw net als de dichter. Ik ben geboren in Amsterdam, ik leef daar en wil daar ook wel doodgaan. Ik studeerde Nederlands aan de Universiteit van Amsterdam, Rechten aan de Vrije Universiteit en werk als juridisch adviseur in de hoofdstad. Jan Arends is mijn favoriete dichter dan Kopland dan Menno Wigman. Paul van Ostaijen mijn dandyman. In slammersland geniet ik van Roop, Karlijn Groet, Peter M van der Linden - ACG natuurlijk, Ditmar Bakker, Jürgen Smit en Daan Doesborgh. En wat moet ik zeggen nog van Robin Block ( “hee ouwe wolf”) de wildemannen, lucky fonz III - Sander Koolwijk of Tom Zinger: "er is hier zeker 80 centimeter plant waar jij geen weet van hebt...." - mijn windroosmaatjes. Mijn optredens bezorgden mij eretitels: landelijk slamfinalist 2003, 2004, 2005 en brons in Tivoli in 2006, 2007 en 2010, 2011, 2012 en ook weer in 2013. - Dichter van het jaar in Delft 2005, voorts slamjaarwinnaar 2005 van de poëzieslag in Festina Len-te te Amsterdam, winnaar van Slamersfoort 2006. Jaarfinale Zeist 2007 en de BRUNA poézieprijs 2007 in mijn zak. Ik ben de hoogste nieuwe binnenkomer op de jaar-lijkse top-200 lijst van bekendste dichters Rottend Staal – Epibreren 2005. In 2008 kreeg Pom Wolff De Gouden Slamburger uitgereikt vanuit de Universiteit Utrecht – afdeling letteren en won hij het 2e Drentse open dichtfestival. op 19 april 2009 verscheen de bundel 'die ziekte van guigelton' - winnaar jaarfinale slamersfoort 2009. in 2010 won hij de dicht-slam-rap van boxtel en de dobbelslam van entiteit blauw te utrecht. in 2012 de grote prijs van Grimbergen én DE REBELPRIJS voor de poëzie van de REBELLENKLUP. Tot zover enig geronk. In 2014 presenteerde uitgeverij Douane op 22/11 in Café Eijlders de pracht bundel: 'een vrouw schrijft een jongen'. Sven Ariaans schreef in zijn juryjrapport Festina Lente Amsterdam: “Het is iemand die je zenuwen blootlegt om vervolgens op vaderlijke toon te zeggen dat die pijn jouw pijn moet zijn en dat er geen zalf bestaat. Elke cognitieve dissonantie die je voor jezelf op prettig hypocriete wijze had opgeheven, wordt je ingewreven, of zoals medejurylid Simon Vinkenoog het kernachtig zei: "hij verschaft illusieloos inzicht in de werkelijkheid". Ik voel me in deze omschrijving wel thuis.) 'je bent erg mens' van pom wolff verscheen in de befaamde Windroosserie in september 2005 en was in een mum van tijd uitverkocht. Nieuw werk - 'toen je stilte stuurde' verscheen op 18 november 2006 wederom bij Uitgeverij Holland te Haarlem. ook deze bundel was meteen uitverkocht. erik jan Harmens interviewde pom wolff over deze bundel in de avonden van villa VPRO.

Laat een reactie achter