Yvonne Koenderman: ‘geniet van een California dreamin op een bijna zomerdag…’

Zelfs nu je jaren weg bent, vind ik steun in jouw positieve zijn en ben je de eerste waar ik aan denk als ik de Mama’s en Papa’s over bruine herfstbladeren hoor zingen.
Dat hoofd swingend boven het kerkorgel uit om even scheurend de akoestische solo eruit te halen.
De verhalen over de krakers in je lijf. Je blog over de SM dame wat een verholen term voor het bestralingsapparaat was, wat met sarcasme humor en zelfs een beetje liefde beschreven werd, maar vooral je dromen en dingen die je bleef doen met hoop op betere tijden, zoals het opknappen van je boot, wat je toch maar lukte en waar je van genoot.

Nu na al die jaren bind naast een muzikaal verleden ons de gemene deler die er helaas voor zorgde dat jouw krakers zich niet uit lieten zetten. Hier kan ik ze helaas niet uit huis zetten en probeer ik dus samen met ze te leven, iets wat aardig lijkt te lukken nu ze hun plaats weten. Het blijft natuurlijk zaak dat ze zich ook bewust daarvan blijven, dus wordt er binnenkort ook even voor een eerste keer gecontroleerd of de grenzen in huize Koenderman nog steeds gerespecteerd worden. Niets lijkt er eigenlijk op dat dat niet het geval zou zijn, hooguit verliezen we wat veel gewicht. Het lijkt er zomaar op dat ik weer die slanke den wordt die ik in een erg grijs verleden ooit was na een zoveelste afvalpoging. Ik hoor je bijna denken…niet teveel doorzagen Yvon, dat stammetje is niet zo groot meer, ik pas er nog maar net op en die dunne plankjes branden snel op…geniet van het nu en denk niet aan die krakers, maar geniet van een California dreamin op een bijna zomerdag.


Yvonne Koenderman

Share This:

Gepubliceerd door Pom Wolff

Hoi, welkom op mijn site pomgedichten. De site is in langzame opbouw net als de dichter. Ik ben geboren in Amsterdam, ik leef daar en wil daar ook wel doodgaan. Ik studeerde Nederlands aan de Universiteit van Amsterdam, Rechten aan de Vrije Universiteit en werk als juridisch adviseur in de hoofdstad. Jan Arends is mijn favoriete dichter dan Kopland dan Menno Wigman. Paul van Ostaijen mijn dandyman. In slammersland geniet ik van Roop, Karlijn Groet, Peter M van der Linden - ACG natuurlijk, Ditmar Bakker, Jürgen Smit en Daan Doesborgh. En wat moet ik zeggen nog van Robin Block ( “hee ouwe wolf”) de wildemannen, lucky fonz III - Sander Koolwijk of Tom Zinger: "er is hier zeker 80 centimeter plant waar jij geen weet van hebt...." - mijn windroosmaatjes. Mijn optredens bezorgden mij eretitels: landelijk slamfinalist 2003, 2004, 2005 en brons in Tivoli in 2006, 2007 en 2010, 2011, 2012 en ook weer in 2013. - Dichter van het jaar in Delft 2005, voorts slamjaarwinnaar 2005 van de poëzieslag in Festina Len-te te Amsterdam, winnaar van Slamersfoort 2006. Jaarfinale Zeist 2007 en de BRUNA poézieprijs 2007 in mijn zak. Ik ben de hoogste nieuwe binnenkomer op de jaar-lijkse top-200 lijst van bekendste dichters Rottend Staal – Epibreren 2005. In 2008 kreeg Pom Wolff De Gouden Slamburger uitgereikt vanuit de Universiteit Utrecht – afdeling letteren en won hij het 2e Drentse open dichtfestival. op 19 april 2009 verscheen de bundel 'die ziekte van guigelton' - winnaar jaarfinale slamersfoort 2009. in 2010 won hij de dicht-slam-rap van boxtel en de dobbelslam van entiteit blauw te utrecht. in 2012 de grote prijs van Grimbergen én DE REBELPRIJS voor de poëzie van de REBELLENKLUP. Tot zover enig geronk. In 2014 presenteerde uitgeverij Douane op 22/11 in Café Eijlders de pracht bundel: 'een vrouw schrijft een jongen'. Sven Ariaans schreef in zijn juryjrapport Festina Lente Amsterdam: “Het is iemand die je zenuwen blootlegt om vervolgens op vaderlijke toon te zeggen dat die pijn jouw pijn moet zijn en dat er geen zalf bestaat. Elke cognitieve dissonantie die je voor jezelf op prettig hypocriete wijze had opgeheven, wordt je ingewreven, of zoals medejurylid Simon Vinkenoog het kernachtig zei: "hij verschaft illusieloos inzicht in de werkelijkheid". Ik voel me in deze omschrijving wel thuis.) 'je bent erg mens' van pom wolff verscheen in de befaamde Windroosserie in september 2005 en was in een mum van tijd uitverkocht. Nieuw werk - 'toen je stilte stuurde' verscheen op 18 november 2006 wederom bij Uitgeverij Holland te Haarlem. ook deze bundel was meteen uitverkocht. erik jan Harmens interviewde pom wolff over deze bundel in de avonden van villa VPRO.

Laat een reactie achter